Reklama

Reklama

Tai ji quan

  • Hongkong 太極拳 (více)

Obsahy(1)

Mladý tai chi bojovník (Jacky Wu) se musí vypořádat se zkorumpovanými čínskými úředníky, postavit se opiovému gangu a k tomu všemu vyhrát souboj o ruku své vyvolené a získání úcty svého otce. (TomikZlesa)

Recenze (22)

miklaras 

všechny recenze uživatele

Zasloužilý mistr bojových umění Yeung se rozhodne odejít do kung fu důchodu, ale neuvědomí si, že co je dobré pro něj, nemusí být dobré i pro jeho malého syna(Jackie Wu Jing), který se bojové techniky učí pokradmu z manuálů. Když si synek odskočí na festival s otcovou maskou pro lví tanec a zachrání dvě děti před obětováním, zamiluje se do krásné Rose(Christy Chung Lai Tai). Kvůli ní ho čeká nejen studium angličtiny a evropského tance, ale také dost bezvadných soubojů, při kterých musí použít rodinné tai ji. Navíc se musí postavit opiovému gangu, vedenému bílým padouchem(Darren Shahlavi) a zvítězit, aby získal ruku vyvolené a uznání svého otce. Wong Wai Hin a Yuen Woo Ping natočili klasický příběh, který neoslní dějem, ale je jasné, že choreografie jsou perfektní. I když to není moje naprosto srdeční záležitost, zaslouží si uznání, protože vznikla v době, kdy se moc kvalitních kopaček netočilo. A tai ji je v HK kinematografii pomálu, takže, proč ne... ()

Tamten 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála čínských "kung-fu" filmů, kde děj není je strašlivá výplň mezi zajímavými souboji, ale kde se i u děje člověk baví. Samozřejmě je třeba brát vše trochu z nadhledem, ale párkrát jsem se u toho i pořádně zasmál. A k tomu samozřejmě souboje, které až na občasné přílišné "zalanování" jsou velmi kvalitní. ()

Reklama

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Vtipná středoškolácká komedie , kde se problémy řeší za pomoci tai chi chuan a copem :). Celé je to vlastně jen o tom, jak se Hok Man snaží sbalit "Krysu" :) a během toho se dostává do potíží s mafiány, které musí nakonec všechny zmlátit. Humor je příjemný a zvlášť zábavné jsou scény učení se tanga, narozeninová párty a bitka v přístavu, kde se poprvé ukážou copové chvaty :). Celou dobu to vypadalo silně a u narozeninové párty dokonce i na *****, ale finální bitka ve skladišti se hrozně vlekla a byla taková nijaká i když asi měla být ze všeho nejlepší ve filmu a i když všechny ostatní předtím byly kratší tak byly našláplejší a s lepší choreografií, takže to nakonec sklouzlo jen na silnou tai chi čtyřku :). ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný kung-fu film z Hong Kongskej produkcie. Má dobrý príbeh o mladom a neposlušnom majstrovi bojových umení, ktorého otec nechce púšťať von a núti ho stále sa učiť. On ale pri každej vhodnej príležitosti ide von, kde si nájde aj svoju lásku. A popritom ešte v meste vyčíńajú obchodníci s drogami, s ktorými spolupracujú aj vysokopostavený príslušníci polície. Zo začiatku ešte nie je moc zaujímavý, ale po približne prvej tretine filmu sa už vylepší. Akcie je tu dosť, ale tiež o nej platí to, čo aj o príbehu, teda zo začiatku je ešte iba priemerná, ale po čase sa vylepší. Súboje ani nie sú až tak moc nápadité, ale dobre sa na ne pozerá a ani nie sú moc prehnané, teda až na akčné finále. Na rozdiel od väčšiny podobných filmov ma tu moc nezaujali súboje proti skupine protivníkov, ale skôr súboje jeden na jedného. Jacky Wu tu predviedol výborný výkon, ale aj tak sa skôr hodí do vedľajších úloh, pretože nedokáže tak dobre utiahnuť film ako Jet Li, Jackie Chan alebo Donnie Yen. Najviac sa mi páči súboj Jackyho Wu s jeho maskovaným otcom, nočný súboj s príslušníkom polície alebo aj finálna akcia. A poteší aj tango v jeho podaní. Režisér Yuen Woo-Ping opäť dokázal, že akčné filmy točiť vie aj s nováčikmi. A je to jeho posledný film na veľmi dlhú dobu, takže si ho treba vážiť. Objektívna kvalita filmu- 70%, film sa páči mne na 71%. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pribeh dost pripomina Drunken Master 2 s Jackiem. Zacinajuci Wu Jing tu hra nezbedneho mladika, ktory privadza svojho prisneho otca (Yu Hai) k nepricetnosti. Nastastie ho neustale kryje jeho dobrosrdecna matka (Sibelle Hu), ktora mu aj pomaha zbalit krasku Christy Chung do ktorej sa zamiloval. Lenze sa mladik bude musiet vysporiadat aj s priekupnikmi opia v pozadi ktorych stoja ako inak zakerni Briti v čele s megabitkarom Darrenom Shahlavim. Vsetky tie Wu Jingove nezbedne kusky su nastastie vtipne skoro jak ked za mlada vyvadzal Jackie. Wu Jingova postava si tu dokonca vyberie svoje anglicke meno Jacky, ktore zacal pouzivat aj samotny Wu Jing. Z vtipnych epizodiek ma najviac bavila postava majstra (famozny kickboxer Billy Chow znamy najmä ako hlavny zaporak z Fist of Legend), ktory sa kazdych par rokov objavi, aby si pomeral sily s Wu Jingovym otcom a ked prehra, tak sa vytrati, aby mohol trenovat na dalsi zapas. Ale inak je to dobrak od kosti, ktory sa pripoji na konci k Wu Jingovi proti zloduchom. Okrem Wu Jinga v predzaporackom obdobi sa mi najviac pacila postava jeho matky v podani stale nadhernej Sibelle Wu pre ktoru to bol posledny film. Bitky su kvalitne, ale zase dost predratovane. Suboj sa sice zacne na zemi normalnymi chvatmi, ale po chvili sa borci zacnu na zemi nudit a uz rotuju vo vzduchu miestami v nezmyselnych trajektoriach. V jednej chvili sa chlapik vo vzduchu zastavi a nasledne hodi spiatocku. To uz je fakt WTF. Nastastie su bitky aspon kontaktne a borci stihnu predviest aj nejake normalne chvaty. Hlavne Wu Jing uz za mlada ukazal, ze ma na bitky talent. Skoda, ze po tomto vydarenom debute musel cakat dalsiu dekadu kym sa mu poriadne rozbehla kariera. Ale holt tradicne kung-fu na cas vyslo z mody. Vysledkom je pohodove komedialne kung-fu s leteckymi bitkami. 7/10. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama