Reklama

Reklama

Tai ji: Zhang San Feng

  • Hongkong 太極張三豐 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh o dvou mladých šaolinských mniších, kteří se jako děti seznámí v klášteře, kde společně vyrůstají a učí se bojovému umění. Díky vznětlivé povaze jednoho z nich jsou oba mladíci z kláštera vyloučeni a posláni do skutečného světa. Zde se jejich osudy, rozchází - jeden mladík zůstává ve vesnici, aby pomáhal chudým povstalcům, zatímco druhý odchází do armády hnán touhou po moci. Film plný akčních soubojů předvádí především prvky z bojového stylu Tai ji. (Tamten)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Jet Li a Michelle Yeoh jsou schopni dostat i sebevětší blbost aspoň mezi průměrné filmy. Ale tady se tedy dost nadřeli. Oba předváděli to nejlepší z toho co umí. A o to víc zamrzí, že se z Twin Wariors díky mizernému scénáři a režii, nestal podobný hit, jako Tygr a Drak. Souboje měly špičkovou úroveň a že jich nebylo málo. Přál bych to nejen Jetovi, který film produkoval, ale i Michelle, která v podobných filmech působí herecky velmi nevyužitě. Jasně, je to akční film, ale ta ženská vypadá, že by kromě kung-fu mohla předvést i něco navíc. Možná by to bylo jedno, protože Woo-ping Yuen zvolil tak špatnou hudbu, že by nejspíš i oduševnělé dialogy vyzněly blbě. Navíc byli minimálně někteří herci předabovaní, resp. film byl ozvučen v postsynchronu. Škoda...filmů s podobně vymakanými bojovými scénami zase tak moc není. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Výborná dvojka Jet Li(Jun Bao) a Siu-hou Chin(Chin Bo), spolu s neuvěřitelně propracovanou choreografií bojových scén od začátku, až po konec filmu. Komediální duch se nese celým filmem téměř, až do konce, . . kde závěrečný duel je spíše Akčním-dramatem. Každou scénu jsem doslova hltal. Akční bomba plná propracovaných bojových scén, doplněné o občasný vtípek. Příběh o přátelství a zradě, o dvou životních cestách, které osud rozdělil. 85 % ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem trénoval. O zbytku rozhodne osud ..... Starý dobrý Kung-Fu film. Podivný herci, dnes již klasická hudba a humor, ale hlavně souboje - tedy KUNG-FU!!! S přeháňkami, lítáním a ostatní (dnes již) klasikou. Samozřejmě, že koukatelný je i choreo, protože v časech, kdy kung-fu umí každá malá holka tomu jinak ani nejde. A spousta mizerů! Příběh? Jednoduchej a prosťoučkej. Bratr zradí bratra (a přátele) kvůli bohatství. Ale co, tady jde o Kung-Fu! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Mám školu Kung-fu a chystám se zradit bráchu. 2.) Nevěřím, že Jet-Li byl někdy mladej. 3.) Jsem student akupunktury. 4.) Toužím po vybudování kultu osobnosti. PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ * ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Choreograficky rozparáděný Woo-ping Yuen, tvrdopěstní Jet Li a yeah! Michelle Yeoh. Může vůbec vzniknout špatný film? Samosebou nemůže a Twin Warriors patří k okouzlujícím filmovým zážitkům. Nádherné , sic nereálné, bojové scény plné létání a tvrdých až nejtvrdších úderů, a to ať v zápasech jednoho proti jednomu či jednoho proti armádě. Klasického přiblblého humoru naštěstí není zrovna houšť a Michelle Yeoh prostě miluju. Šel bych na pět, nebýt z mého pohledu zdlouhavé a krapet zbytečné ( a strašně ftipné) zápletky s pomatením mistra Li. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

V rámci subžánru (martial arts films - wuxia ...) se jedná o neskutečnou bombu a nářez. To sem fakt nechápal, co dovedli v roce 1993 natočit, tam lítaj lidi po desítkách ve vzduchu, dva úhlavní nepřátelé po sobě hážou vojáky jako nic, akce je zde od začátku do konce, neuvěřitelné nápady, řežba a řežba, nic jiného, krom té chvíle, kdy Jet Limu přeskočí, aby vymyslel tai-chi styl ... Humorné vložky jsou ok. Tomu filmu nejde naprosto nic vytknout. Kdo nemá rád dráty, lety, souboje ve vzduchu, ať na to nekouká, ale kdo se nad tím umí povznést (a proč ne, X-meni taky létají a bojují ve vzduchu ...) a má rád filmy ve stylu série Once Upon Time in China, tak vřele doporučuji!!! Nemá to tu atmosféru, ale zase to vynahradí akce... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • V "letájících" akčních scénách jsou postřehnutelná jistící lana herců. Nejrušivěji chyba působí v souboji Siu Lin (Michelle Yeoh) a guvernéra Lioua (Jian-Kui Sun) přibližně v 80. minutě a v závěrečném souboji Junba (Jet Li) a Chin Boa (Siu-hou Chin) přibližně v 85. minutě. (Nodachi)

Reklama

Reklama