Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z USA do Hongkongu přiletí dva obchodníci, David a Clinton, se sedmi miliony dolarů. Krátce po příletu jsou hned napadeni neznámými zabijáky. Clintonovi se podaří uniknout, ale ztratí peníze a později je zabit. Do přestřelky se zaplete bývalý tvrdý policista Alan Yau (Donnie Yen) a advokátka Mary Cheung (Rosamund Kwan). Oba se stanou hlavními podezřelými poté, co policie zjistí, že v Maryině bytě byla zavražděna spolubydlící advokátka Petty Lee (Do Do Cheng). Oba se dávají na útěk před policií i před mafiány, kteří chtějí těch sedm milionů. Při útěku se netradičným způsobem oba seznamují s Davidem. Ten jim prozradí, že peníze jsou špinavé a celou akci řídil zkorumpovaný právník a obchodník Philip Wilson (Robin Shou), který chtěl také už od začátku zabít Davida a získat peníze. Všichni tři se rozhodnou najít špinavé peníze, a dostat samotného Wilsona. (tequilla)

(více)

Recenze (36)

kikuka 

všechny recenze uživatele

Okej, ja že pozerám film s názvom "Spinavé peniaze", čo som si prudko odvodila od doslovného prekladu "Prať čierne peniaze", a ono je to Tigrí klec 2. No pekne. Znie to ako "Nukleární holokaust", ale rozhodne to nie je až taký uspávač, hoci by sa v školskom diaľkovom autobuse nestratil. Nuž, pobavili sme sa, zopár výborných nápadov s mlátičkami i vtipné pointy sa našli a schody po vzore odeských. Nuž ale, takéhoto je celkom dosť až na mraky a Donnie predsa len v tom čase ešte nedorástol na čiernu hodvábnu košeľu, hoci i v dosekanom tielku mu to sekne. A vrta mi hlavou dizertačka na tému, ako Donnie od akrobatických nôh prešiel k rýchlym rukám. Skúsim na Fakulte telesnej výchovy a športu, možno mi to prejde :). ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Prikloním sa k lepšiemu hodnoteniu, ku ktorému ma doviedli vynikajúce akčné sekvencie a súboje. Zvyšok snímku je chaotický jak príbehom, tak aj ich réžiou a hereckými výkonmi. Je to proste ten druh hongkongského akčňáku, ktorý chce byť akčný aj komediálny, no pôsobí ako bordel. A škoda za nevyužitú dejovú líniu s postavou inšpektorky v podaní Cynthie Khan, ale bol by to potom už asi veľmi komplikovaný snímok. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Poťouchlosti sice kopec, ale díky Rosamunde Kwan a jejímu diblíkovskému rošťáctví je v pohodě snesitelná. Na rozdíl od prvního dílu, který kromě názvu s tímhle příběhem vůbec nesouvisí, se však dočkáme daleko větší porce soubojů, jejichž choreografie je srovnatelná i se sérií Red Force, a to už je co říct. Koneckonců se tu mihne i martial art vamp Cynthia Khan a její vystoupení stojí za pozornost. Jinak se vše točí zejména kolem Donnieho Yena a ten svým charismatem bojové mašiny bez problému utáhne celý film. Nechybí ani typické střetnutí s černým obrem Michaelem Woodsem či šíleným Johnem Salvittim. Hledáte-li akční bojovou oddechovku, rozhodně po dvojce Tygří klece sáhněte. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá storka o vyjukané právničce a horkokrevném ex-poldovi, kteří se přimotají ke krádeži mafiánských peněz a ocitají se na útěku před gangstery i policií, na kterém se komicky sbližují. Akce stejně jako u jedničky není špatná, ale žádná památnější tu neproběhne. A humor je asijský přiblblý a poněkud na sílu. Sympoš Donnie Yen to ale slušně táhne a Robin Shou je fajn korporátní záporák. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Yuen Woo-ping je okrem geniálneho choreografa aj chlapík, čo má fakt rád obojručné zbesilé strieľanie. Druhá klietka je do značnej miery komédia s klasickým motívom uvrieskanej panikáriacej ženskej, do finále sa však vrúti ako nekompromisný a krvavý akčniak. Samotná zápletka je dosť prostoduchá, ale je tu dosť akčných scén a sú pestré a nápadité... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama