Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z USA do Hongkongu přiletí dva obchodníci, David a Clinton, se sedmi miliony dolarů. Krátce po příletu jsou hned napadeni neznámými zabijáky. Clintonovi se podaří uniknout, ale ztratí peníze a později je zabit. Do přestřelky se zaplete bývalý tvrdý policista Alan Yau (Donnie Yen) a advokátka Mary Cheung (Rosamund Kwan). Oba se stanou hlavními podezřelými poté, co policie zjistí, že v Maryině bytě byla zavražděna spolubydlící advokátka Petty Lee (Do Do Cheng). Oba se dávají na útěk před policií i před mafiány, kteří chtějí těch sedm milionů. Při útěku se netradičným způsobem oba seznamují s Davidem. Ten jim prozradí, že peníze jsou špinavé a celou akci řídil zkorumpovaný právník a obchodník Philip Wilson (Robin Shou), který chtěl také už od začátku zabít Davida a získat peníze. Všichni tři se rozhodnou najít špinavé peníze, a dostat samotného Wilsona. (tequilla)

(více)

Recenze (36)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Donnie Yen je docela frajer jak dojde na souboje ale komedialního talentu moc nepobral problemem druhy Tygri klece je totiz hlavne fakt ze se jedna o regulerni akcni grotesku s typickym Hong Kongskym nehumorem nebo teda nevim tamani se tomu asi smejou mne to spis mistama prislo trapny i kdyz par hlasek v neodolatelnem puvodnim vhs dabingu stoji za to hlavne jak Donnie Yen si zjednava respekt machruje v restauraci pred zenskou se kterou tam sedi a aby se predvedl tak vyjede v ty restauraci na typka ses opravdu hroznej fagot! ten za nim prijde a rekne mu ty kourici hovno tvoje kocka pujde se mnou! takze obcas to je i zabava ale spis zpusobena tim ze clovek neveri vlastním usim co ze to vlastne slysi kazdopadne porovnam li to z prvni Tygri kleci i kdyz spolecnej maji tyhle filmy asi jenom nazev jinak v tom nevidim zadny primy pokracovani je to slabsi a to o dost to je bez diskuze holt ja radsi akci nez ty jejich infantilni vtipky a zvaneni co nadelam ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Název s pořadovou číslovkou je do jisté míry matoucí, protože se v žádném případě nejedná o pokračování, ale pouze o jeden článek skládanky se samostatným příběhem a jedinečnými protagonisty. S politováním je však nutno konstatovat, že o nějaké vzrůstající kvalitě se nedá mluvit ani se silným sebezapřením. Dialogy jsou neuvěřitelně plytké a často prakticky nedávají smysl, stejně jako jednání postav, které většinu času zmateně pobíhají po scéně a snaží se vyjádřit roztodivné myšlenky či emoce. Odmítám tvrzení, že je to koncepčně celé podloženo tradičním a notně úchylným stylem pro humor, který asijský kontinent produkuje, z toho důvodu že konkrétní scény se v žádném případě neberou na lehkou váhu. Největším plusem tak zůstává zdrcující absurdita, to z důvodu rezignace diváka na cokoliv, a nutnost přizpůsobení se objevivší se situaci. Popravdě to chce hodně otevřenou mysl a ne každý ji dokáže najít. Ochota přejít všechny negativa se bohužel vytrácí při sledování tupě průměrných akčních scén, které by měly být alfou a omegou, zatímco vzbuzují pouze letmé úsměvy či zanechávají duševní prázdnotu z nedostatku uspokojení poptávky. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je mnohem horší než díl první a to jako film samotný. Scénář příšerný, ale celý film patří Donniemu. Prostě na začátku ještě s jednou právničkou začne zdrhat před grázly a zdrhaj a zdrhaj, celeý film doprovází tradiční honkongský humor, neustálé potyčky mezi mladým a nevycválaným Donniem a jeho kolegyní ... a řada akčních scén, které jsou velmi dobré, ale o nějaký zázrak se nejedná. Jako konec je ok, Donnie to docela rozjede, když už je zahnaný jako myš do slepé uličky, ale snaží se zde třeba bojovat katanou ... No prostě já tohle nemusím, vím, že Donnie s katanou neumí (iaidó, kendo, šerm, apod. ..), tohle si osvojit dá roky dřiny a i když ruce má Donnie fakt excelentním, jeto zde krásně vidět i v tomto jeho raném věku, kopačky mu nedělaj problém, dokáže bez drátů ve zpomaleném záběru ve výskoku kopnout do 3 stran (viděl jsem jen málokrát ve filmu s "běžným hercem-kaskadérem"), ten šerm mi tam ale neměli strkat. Neznám vlastně žádného herce, který by si choreografii boje s mečem osvojil naprosto dokonale a bez problémů zároveň s choreografií boje beze zbraní ("nevěřil jsem ji ani Tonymu ...), kromě 70.kového japonského akčního karate-katana-řezníka Sonnyho Chiby, které zvládal jak 6 stylů boje beze zbraně, tak excelentně boj s mečem a když už je člověk odkojen na takovéto kvalitě, raději při zběsilém Donnieho máchání mečem kolem sebe přivírá oči a čeká, až ho zase raději zahodí a pustí se do soupeřů rukama ... Ale to jsem se jen tak zasnil... Někomu se film může líbit, je to taková "Chanovská" honička s obstojnými akčními scénami a dobrým koncem .. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá storka o vyjukané právničce a horkokrevném ex-poldovi, kteří se přimotají ke krádeži mafiánských peněz a ocitají se na útěku před gangstery i policií, na kterém se komicky sbližují. Akce stejně jako u jedničky není špatná, ale žádná památnější tu neproběhne. A humor je asijský přiblblý a poněkud na sílu. Sympoš Donnie Yen to ale slušně táhne a Robin Shou je fajn korporátní záporák. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný film s Donnie Yenom v hlavnej úlohe. Má celkom dobrý príbeh o policajtovi a právničke, ktorí sa nechtiac pripletú do krádeže množstva peňazí, ale aj vraždy a tak musia unikať pred zločincami, ale aj políciou a chcú získať aj ukryté peniaze. Spracovanie je celkom dobré, film baví po celú dobu, nie sú tu žiadne slabé miesta, takže pre potreby žánru je to plne dostačujúce. Akcie je tu dosť a je aj celkom dobrá. Na pomery Donnieho Yena a Yuen Woo-pinga je to rozhodne podpriemer, ale inak je to celkom slušná úroveň. Väčšina súbojov ako celok hlavne po choreografickej stránke nie sú až také kvalitné, ale stále sa v nich nájde dostatok výborných prvkov, kde hlavne vyniknú perfektné schopnosti Donnieho Yena a tak fanúšika bojových umení potešia. Najviac sa mi páči finálny súboj s Michaelom Woodsom, ktorý je už veľmi dobrý celý. Dosť je tu aj humoru a s ním som veľmi spokojný, nájde sa tu viacero výborných scén, kde sa väčšinou Donnie Yen nespráva k opačnému pohlaviu práve gentlemansky. Herecké obsadenie je na tom tiež veľmi dobre, okrem Yena poteší hlavne Rosamund Kwan, dobre zvolení záporáci a malá úloha pre Cynthiu Khan. Réžia a technická stránka nie je zlá, síce film viditeľne patrí do druhej úrovne Hong Kongských akčných filmov, ale s týmto nemám problém. Tento diel je podľa mňa z celej trilógie najlepší, je najdynamickejší, najakčnejší, najzábavnejší a má Donnieho Yena v hlavnej úlohe. Objektívna kvalita filmu- 63%, film sa páči mne na 75%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Béčková pecka z mládí se vrátila a.. už to taková sláva pochopitelně s odstupem času není. Tehdy totiž divák nevnímal ty neuvěřitelně plytké dialogy, které dávaly smysl asi jako chování postav v různých situacích (třeba i v posteli pod peřinou). Zůstává tak naštěstí permanentní akce (honičky, souboje, přestřelky), bohužel ale plná infantilních vtípků a typicky podivných asijských emocí. Když se ale začne vše zajídat, nastoupí závěrečná fyzická řež, ve které zpomalovačky nejsou nikterak samoúčelné, choreografie naopak výborná (ve výskoku se kope do tří protivníků) a třeba souboje s vlasatým Michaelem Woodsem nebo s katanou jsou nadmíru vydařené.. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Poťouchlosti sice kopec, ale díky Rosamunde Kwan a jejímu diblíkovskému rošťáctví je v pohodě snesitelná. Na rozdíl od prvního dílu, který kromě názvu s tímhle příběhem vůbec nesouvisí, se však dočkáme daleko větší porce soubojů, jejichž choreografie je srovnatelná i se sérií Red Force, a to už je co říct. Koneckonců se tu mihne i martial art vamp Cynthia Khan a její vystoupení stojí za pozornost. Jinak se vše točí zejména kolem Donnieho Yena a ten svým charismatem bojové mašiny bez problému utáhne celý film. Nechybí ani typické střetnutí s černým obrem Michaelem Woodsem či šíleným Johnem Salvittim. Hledáte-li akční bojovou oddechovku, rozhodně po dvojce Tygří klece sáhněte. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Yuen Woo-ping je okrem geniálneho choreografa aj chlapík, čo má fakt rád obojručné zbesilé strieľanie. Druhá klietka je do značnej miery komédia s klasickým motívom uvrieskanej panikáriacej ženskej, do finále sa však vrúti ako nekompromisný a krvavý akčniak. Samotná zápletka je dosť prostoduchá, ale je tu dosť akčných scén a sú pestré a nápadité... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Prakticky neznámý a slabší béčko hongkongské produkce s mladým Donniem Yenem, který se ale bohužel moc nepředvede. Ale přesto slušný, nenáročný akčňák. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Druhy diel, ako hovoria v SK dabingu, serialu Tigria klietka je pojaty dost komedialne, takze ludia, ktory nemaju zmysel pre cinsky humor tomuto dielu na chut nepridu. Ich smola. Cely cas som mal pocit jak keby na poslednu chvilu odriekol ucast Jackie Chan a tak ho Yuen Woo Ping narychlo nahradil svojim vtedajsim oblubencom Donniem Yenom. Filmy Jackieho Chana to nepripomina len komedialnymi scenami ale aj stylom bitiek v ktorych sa casto vynaliezavo a vtipne pouziva cokolvek co je po ruke. Zaroven obsahuju mnozstvo sialenych kaskaderskych kuskov, ktore sa vyrovnaju tym najlepsim ake stvaral Jackie Chan. Najviac ma fascinuje pad chlapika z idúceho autobusu na idúce auto. Vzhladom na to, ze sa do centra pribehu dostal famozny Donnie Yen, tak sa dockame ovela väcsej porcie prvotriednych bitiek so spickovou dynamickou choreografiou, mnozstvom akrobatickych kuskov a kontaktnymi chvatmi. Proste lahoda. Najpamätnejsi je pre mna suboj na meče Donie vs. John Salvitti, ktory ma neskutocne dynamicku choreografiu. Dockame sa aj dalsieho skveleho duelu s Michaelom Woodsom, ktory predci ich bitky z predošlých filmov. Zakazdym ma rozosmeju grimasy, ktore pri nich Woods struha. Pôsobivy je samozrejme aj finalny suboj s diabolskym zaporakom Robin Shouom. Teda pokial sledujete pôvodnu HK verziu v ktorej Robina dorazi na smrt Donnie s pomocou Rosamund Kwan. U nas na VHS vysla politicky korektnejsia verzia v ktorej Robina v kratkej bitke zmlati Cynthia Khan a nasledne ho zatkne. Okrem bitiek stoja za to aj niekolke prestrelky. Napriklad ta v uvode. Herecke obsadenie je zlozene so samych mojich oblubencov. Donie sa neustale vtipne natahuje s Rosamund Kwan. Neskôr im sekunduje David Wu. Na konci sa k nim pripoji este aj Gary Chow. Zaporaka si dokonale vychutnal Robin Shou. A pravidelne sa raz za cas sa v akcnej scene mihne Cynthia Khan. Cele je to pospajane sudrznym vtipnym pribehom podkreslenym chytlavym hudobnym motivom, takze ma nenapada ziadne negativum. Snad len, ze sem tam je nejaka bitka trochu zrychlena. Ale to je malickost nad ktorou by frflal len kverulant. Pre mna je tento film najoblubenejsim akcnym flakom zo vsetkych tych umelo vytvorenych nekonecnych serii v ktorych jednotlive diely na seba vôbec nenadväzuju. 10/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Prikloním sa k lepšiemu hodnoteniu, ku ktorému ma doviedli vynikajúce akčné sekvencie a súboje. Zvyšok snímku je chaotický jak príbehom, tak aj ich réžiou a hereckými výkonmi. Je to proste ten druh hongkongského akčňáku, ktorý chce byť akčný aj komediálny, no pôsobí ako bordel. A škoda za nevyužitú dejovú líniu s postavou inšpektorky v podaní Cynthie Khan, ale bol by to potom už asi veľmi komplikovaný snímok. ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Okej, ja že pozerám film s názvom "Spinavé peniaze", čo som si prudko odvodila od doslovného prekladu "Prať čierne peniaze", a ono je to Tigrí klec 2. No pekne. Znie to ako "Nukleární holokaust", ale rozhodne to nie je až taký uspávač, hoci by sa v školskom diaľkovom autobuse nestratil. Nuž, pobavili sme sa, zopár výborných nápadov s mlátičkami i vtipné pointy sa našli a schody po vzore odeských. Nuž ale, takéhoto je celkom dosť až na mraky a Donnie predsa len v tom čase ešte nedorástol na čiernu hodvábnu košeľu, hoci i v dosekanom tielku mu to sekne. A vrta mi hlavou dizertačka na tému, ako Donnie od akrobatických nôh prešiel k rýchlym rukám. Skúsim na Fakulte telesnej výchovy a športu, možno mi to prejde :). ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Ve všech ohledech lepší než jednička. Víc akce, víc humoru a nadsázky. Všichni zúčastnění mistři dostanou svůj prostor zazářit v pamětihodných soubojích. A že jich tu je - Donnie Yen, Robin Shou, Cynthia Khan, Michael Woods a Donnieho dlouholetej parťák John Salvitti. A bože, Rosamunde Kwan je tady tak nádherná, vtipná a roztomilá, až to bere dech. Špičková zábava. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nemam rad Cinu ani cinsky humor ani cinske filmy a neznasam cinsku mentalitu - to bude tym ze som proste hnusny odporny europsky rasista, xenofob a homofob. Nejsem fanda kung fu rubaciek, aovsem tu som ochotny spravit vynimku. Donnie Yen nema komedialny talent, akurat mi to pripadalo ako kopirka filmov Cenovic Dzudiny /odborne sa ten herec vola Jackie Chan/. prehliadka tych najsialenejsich a najbrutalnejsich akcnych kuskov, skace sa z autobusu po autach, rvacky ...... proste vyborny film na oddych : 80 % ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Ta advokátka byla někdy na přes držku, ale ve výsledku jsem se celkem pobavil a tohle odlehčení očividně filmu velmi prospělo. 50% ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Paráda, milujem tento film. Je to o triedu lepšie ako prvá časť. Dobre je to na mixované, komédia s drámou. Súboje sú úchvatné je tu výborná choreografia. 8/10 ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nie tak dobré ako prvý film, stále je to však svižný akčňák s dobrými súbojmi a namakaným mladým Jenom. Akurát na prvý film nenadväzuje a na jednoduchú zápletku, teda skôr naháňačku, divák rýchlo zabudne. Vyskytne sa tu pár dobrých záparákov, ani jeden však nie je Číňan, všetko cudzokrajci...ale ako dobre ovládajú kung-fu, či skôr pouličné kung-fu. Bohužiaľ sa nevyhne zbytočným komediálnym scénam, ktoré vyznievajú skôr trápne ako smiešne. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Parádní film. O několik tříd víš než jednička. Bojové scény mají skvělou choreografii (Woo-ping Yuen je mistr) a celkově je film nadprůměrný, co se týče hongkongských akčních snímků. Přirovnal bych ho k Red Force 4 (super kopy, stejný režisér, stejní herci). Nechápu, tak slabé hodnocení. ()

Reklama

Reklama