Reklama

Reklama

Manželství

  • angličtina A Marriage (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vztah Češky Zdenky a Pákistánce Tabiše se zrodil online při hraní počítačové hry „Farmville“. Ti dva spolu nejprve hospodařili na virtuální farmě, jenže vzájemné zalévání cibule a rajčat postupně přerostlo v romanci a nakonec i svatbu. Více než pět let od svatby byli však Zdenka a Tabiš nuceni prožívat své manželství téměř výhradně prostřednictvím internetu, neboť Tabišovy žádosti o vízum do České republiky opakovaně narážely na nedůvěru českých úřadů. Po letech online vztahu a prokazování “skutečné lásky” došlo však v jejich případu k nečekanému obratu a Tabišův i Zdenčin sen o společné domácnosti v české Aši získal konečně naději stát se realitou. Film české režisérky Kateřiny Hager a pákistánského dokumentaristy Asada Faruqiho zachycuje neobyčejný příběh jednoho manželství, které čelí řadě překážek a předsudků, svérázní protagonisté však řeší své životní peripetie i administrativní nástrahy s odzbrojujícím odhodláním a humorem. (AČFK)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

IvonaK 

všechny recenze uživatele

O skutečném životě vozíčkářky, která ač žila řadu let ve složitém vztahu na dálku nakonec ke štěstí přišla. Čekala jsem od snímku nějáké napětí, ale nebylo tam vůbec žádné. Zkrátka o dvou lidech kteří si rozumí a nikdo by nevěřil že by jim to reálně za takových podmínek, tak dlouho vydrželo. Přejme paní štěstí a bude nám taky přáno. 🍀 Jen doufejme že osudovou lásku nenajdeme až ve chvíli kdy budeme taky na vozíku. To ji radši oželím a budu si jako single žena skotačit až do stáří. Ale vozíčkáři nemají tolik možností načež fungující vztah jim asi zaplní v životě prázdné místo. I ten dávný bývalý muž roku je bohužel trvale na vozíku. A má naštěstí fukční vztah s manželkou a dvě krásné děti. ()

prkalil 

všechny recenze uživatele

Tomáš Petříček (exministr zahraničí) mi byl vždycky sympatickej. Odpustila jsem mu dokonce i že je v ČSSD. Kdyby tam bylo takových víc (a neexistovali Piráti), možná bych je někdy i volila. Teď je mi ale ještě sympatičtější! *** Mnoho drsných podrobností tohoto příběhu si přečtěte v knize Ivy Pekárkové Třísky ()

Reklama

Buxholka 

všechny recenze uživatele

Jelikož znám podobný příběh: seznámení na internetu - příjezd snoubenky na turistické vízum - svatba v ČR - vyhoštění nevěsty, ale nakonec již přes 6 let fungující manželský pár žijící v Praze, mám určité srovnání. V takových situacích není opravdu dobré spoléhat se jen na soudy, ale obrátit se své politické reprezentanty (senátory, europoslance, ministry). Pomohlo to jak v hodnoceném dokumentu, tak v podobném příběhu, který znám. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Svět se mění rychleji, než stíhám sledovat. Osobně si sice nedokážu představit, že bych se do někoho zamiloval online, ale zřejmě se to stává mnoha lidem. S citem natočený dokument o jednom vztahu, který prochází zatěžkávací zkouškou ve formě mnohaleté administrativní anabáze, aby vůbec mohl přejít z online prostoru do reálného světa. Po hodině a čtvrt těm dvěma fandím, ať jim vztah vydrží. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Tahounem dokumentu je jednoznačně dvojice protagonistů, která svou reálnou chemii přenesla i sem. Jinak jde ale o režijně velmi konvenční, lehce děravý tvar, který je nejsilnější svými všedními momenty a nejslabší snahou vyprávět o "zapovězené lásce" v kulturních a politických souvislostech. Ty se de facto nedaří vůbec zachytit. ()

Galerie (7)

Související novinky

Začíná festival Jeden svět

Začíná festival Jeden svět

10.05.2021

Dnešním dnem začíná po celém Česku festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět. Poprvé ve své historii proběhne celý online. Festival potrvá až do 6. června a diváci a divačky se… (více)

Reklama

Reklama