Reklama

Reklama

Yong Chun

  • Hongkong 詠春 (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Malá zapadlá vesnička je čím dál více napadána a pleněna lupiči řízenými krutým tyranem. Jedna z vesničanek jménem Yim Wing Chun již déle odmítá snášet tuto tyranii, ztrácí své zábrany a s lupiči se rozhodne skoncovat. Její hrdinský čin se brzy roznese po okolí, ale místo klidu přináší ještě více problémů. Čas rozhodujícího souboje se blíží. (TomikZlesa)

(více)

Recenze (20)

H34D 

všechny recenze uživatele

Netradiční kung-fu film ve smyslu, že hlavní roli hraje žena, avšak po bližším prozkoumání zjistíme, že to v podstatě nic nemění. Příběh se točí kolem klasického boje hrdin(k)y proti zlému tyranovi, nic vyjmečného, nic extra zábavného a bohužel to nezachrání ani těch pár průměrných vtípků. Choreografie je však, jako vždy u Yuen Woo-pinga je propracovaná a velice povedená a Michelle Yeoh svou roli také zvládá slušně... Smutným faktem tedy zůstává, že mimo akční scény se na obrazovku pomalu, ale jistě začne vkrádat nuda. 7/10 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Další skvělá akce z dílny mistra choreografie Woo-ping Yuena, kterej sice nepostavil film na Donniem Yenovi, jak by se mohlo na první pohled zdát, ale ono to kupodivu vůbec nevadí, protože Michelle Yeoh, je snad ještě lepší než samotnej Yen a představí se tu hned v několika skvělých a Yuenem dokonale vymakaných bitkách, i když pravda, tak trošku typicky po čínsku srandovních a lítacích, ale rozhodně né tak, aby to padalo do nějaký taškařice. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film so skvelým hereckým obsadením. Má zaujímavý príbeh o žene s menom Wing Chun, ktorá je majsterkou bojových umení, ale kvôli tomu je pre mužov nezaujímavá a často si ju s mužom aj pletú. Mestečko, v ktorom žije a so sestrou predáva tofu je neustále v ohrození kvôli banditom a príde aj cudzinec, ktorému WIng Chun nie je úplne ľahostajná. Akcie tu je dosť a aj sa mi páči, ale som aj tak sklamaný. Vynikajúci choreograf a režisér Yuen Woo Ping tu mal k dispozícii skvelé duo Michelle Yeoh a Donnie Yen, ale z tejto spolupráce som určite čakal viac. Súboje tu až na pár výnimiek nemajú až tak moc zaujímavú choreografiu a aj dobrých nápadov tu moc nie je. Najviac sa mi páči vyzvanie hlavnej hrdinky na súboj, kde sa jej protivník snaží zničiť tofu, jej výborný súboj s vodcom banditov na kopiji a ešte aj finálny súboj v tom istom zastúpení. Donnie Yen tu poteší hlavne svojou prítomnosťou, ale v akcii ma tu nanešťastie nezaujal tak ako by som chcel. Humor tu tiež moc nefunguje, nie je trápny, ale moc ma nezaujal. Škoda, očakával som jeden z najlepších filmov svojho druhu, ale dostal som len lepší priemer. Ale aspoń som videl svojich dvoch obľúbencov. Objektívna kvalita filmu- 60%, film sa páči mne na 62%. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Prci, prci, prcičky, Kung-fu Edition. Wing Chun je v základech de facto pubertální komedií plnou (sympaticky) přitroublých a sexistických vtípků sledující počínání tří žen, které se z různých důvodů a různými způsoby potýkají s absencí milostného a sexuálního partnera. I ty maximálně excesivní (jak z hlediska choreografie, tak z hlediska snímání) souboje se vlastně objevují jakožto vyvrcholení konfliktů o to, kdo s kým má skončit v posteli a / či ve svazku manželském. Hlavní hrdinka tedy nebojuje za svůj život, vlast či za svobodu, ale pouze za možnost zvolit si, kdo ji připraví o panenství. Příznačné také je, že hlavní padouch používá jako zbraň obrovské kopí (evidentní falický symbol) a jeden z padouchů vedlejších je poražen ve chvíli, kdy mu shoří penis :) ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Wing Chun je pohledná holka na vdávání, ale nemá to moc jednoduché. Cvičí moc kung-fu a chlapi o ní nezavadí (upřímně kdo by chtěl mít doma ženu, která by ho přeprala ;-) ). Wing Chun to sice moc nevadí, ale je tady jedna podařená tetička, zachráněné krásné děvče, dětská láska a záměna osobností. Jen škoda té zadrátovanosti. Pro milovníky HK akce nutnost a pro adepty WT, WCH,VT povinnost. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být velmi zajímavé (viz ostatní příspěvky), ale prvních dvacet minut je naprostá nuda a těch pár dobrých (a místy i zábavných) scén to na víc než šedesát procent prostě nedotáhne. Alespoň tedy pro mně. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Příběh ničím moc nepřekvapí, i když je tu ale pár poměrně vydařených vtipů, a fakt, že hlavní hrdinkou je žena, tomuto snímku také přidává na zajímavosti. Po scénáristické stránce tedy lehký nadprůměr (v rámci čínských kung-fu filmů). Co se akce týče, první liga:). Režie se ujal zkušený Yuen Woo-ping, a pod jeho choreografickým vedením se Michelle Yeohová stává jakýmsi Jackie Chanem v sukních. Krom toho, že jsou souboje samozřejmě perfektně propracované, obsahují i notnou dávku humoru. Občas to sice trochu zavání létáním na lanech, ale jinak se Michelle snaží jak jen to jde, a výsledek skutečně stojí za to. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

V jedné vesničce zrovna při karnevalu zaútočí banditi, ale protože ve vesnici žije mladá žena Yim Wing Chun, tak lupiči odjedou s brekem domů a začne příběh o tom kdo si chce koho vzít a kdo si koho s kým spletl a kdo chce koho co nejvíc rozbít aby se pomstil. Příběh je hrozně přitrouble komediální a plný humoru z těch nejlacinějších romantických komedií, takže nadržení vesničani chcou po krásné vdově a současné obsluze restaurace, aby se natahovala pro co nejvyšší balíky, aby mohli okukovat její zadek, zatímco majitelka restaurace, ještě nadrženější, chce sbalit místního bohatého učence a hlavní hrdinku Wing Chun si její dětská láska, navrátivší se po letech, plete s chlapem, protože Wing Chunino kungfu je silnější. Laciné fórky ale posunují děj k zábavným komediálním bitkám, kde Michelle Yeoh dělá triky ve stylu Jackieho Chana (třeba scéna, kdy její protivník má rozmáznout tác s tofu je typická Chanovka) a Donnie Yen se tváří velmi odhodlaně při svých bitkách a velitel banditů si vymýšlí pořád hloupější sázky při kterých by měl možnost bojovat s Wing Chun. Choreografie je zábavná, sice s dráty a různými abnormálními vylomeninami, ale kouká se na to fajn, občas to i rozesměje a taky to hodně vytahuje film s dějem, založeným pouze na semtam trapných a semtam zábavných fórcích. Wing Chun je prostě další ze zábavných martial arts komedií, které si na nic nehrajou a u toho stihnou ještě i opravdu pobavit. :) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tentokrat sa nikomu nestala ziadna krivda, nikto cely film netrenuje na finalny duel a vo finale nikto nechcipne. Zapletku netypicky tvori romanticka komedia plna zamen a nedorozumeni medzi rôznymi pármi. Vsetko sa to toci okolo troch zien z ktorych 2 chcu vsetci zbalit a tretia zase chce zbalit nejakeho chlapa. A obcas sa tam objavia nejakí banditi, ktorym musi Michelle Yeoh nakopat prdel pripadne usmazit vtaka. Donnie Yen sa objavi az po pol hodine ako jej laska z detstva a kedze tu hra totalneho blbca, tak mu sakra dlho trva, kym zisti, ze to je ona, kedze si ju pomyli s inou osobou. A aj ked sa vie bit, tak ho tu kazdy zmlati. Tento film sa asi jeho fanusikom pacit nebude. Dalsou vyraznou postavou je chamtiva teta postavy Michelle Yeoh, ktora sa snazi zbalit lakomca Waise Lee. Vsetko sa to proste toci okolo toho, ze niekto chce niekoho zbalit. Dokonca aj hlavny zaporak - velitel baditov Norman Chu chce v bitke premôct Michelle len preto, aby sa s nou ozenil. Takze mimo bitiek je to regulerna komedia v blaznivom style klanu Yuenovych. Ja som sa znova dobre nasmial. Akurat bitky su len tak zhruba z 50% normalne. V ostatnych sa bud lieta alebo su dost zrychlovane, pripadne kombinacia obidvoch nesvarov. Ale kedze ma bavi zapletka, tak som ich schopny pretrpiet. Takze k dokonalosti mi chybali len komplet normalne bitky a nejaka vtipna uloha pre Yuen Cheung Yana, ktory tu tentoraz chyba. 8/10. ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Teda, Donnie Yen ako trdlo! Heh. Roztomilý filmík plný dvojzmyslov, z ktorých niektoré fungujú aj v angličtine (klasický súboj veľkej a malej zbrane) a niektoré sú doslovné čínske idiomy (jesť niekoho tofu - páliť po niekom), a do toho majsterka Ng Mui a jej najslávnejšia žiačka, ktorá pomenovala dané umenie boja a ktorá sa "vybojuje" z potenciálne núteného manželstva. A tak. A tým sa vlastne vysvetľuje aj to, prečo je tu Donnie Yen také trdlo - keďže Wing Chun svojho milovaného a vyvoleného manžela vytrénovala až počas manželstva. Teda, to bol on, kto nazval wing chun wing chunom. :-). ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Kung Fu kvalita a la Woo Ping Yuen, ten reziser sa fakt vyzna do kung fu mlataciek. Proste vyborny film, hongkongska akcna mlatacka se vsim vsudy, Woo Ping Yuen je megatalent, to je bez debaty : 85 % ()

system 

všechny recenze uživatele

Dalsi vyborny oldschool s Donnie Yenem, navic v rezii "pana Velikeho", co vic si prat?:-). Snad aby se tihle dva setkali v soucasnosti znovu:-) ()

Puol 

všechny recenze uživatele

Uletená komédia plná súbojov v pod režisérskou taktovkou Woo-ping Yuena. Tentokrát sa hrá hlavne na prekvapivo romantickú notu, s hromadou dvojzmyselných náražiek a tí banditi sú len do počtu. Krásna a neporazitelná Michelle Yeoh nemá chybu a mierne pritrúbly Donnie Yen, ktorý tu nerozná ženu od chlapa je k zožraniu. Byť nezáviským recenzentom tak to je max.za 3, ale ja sa v tomto druhu zábavy skutočne vyžívam. ()

Drink4Fun 

všechny recenze uživatele

No, čekal jsem od toho víc. Myslel jsem, že to bude víc o zrození Wing Chun jako bojovýho umění, než o nadpřirozeném mlácení všech lidí okolo. Yong Chun samozřejmě obsahuje i několik vtipných scének, ty už ale bohužel film nedokáží zachránit. ()

RedDuck 

všechny recenze uživatele

Žánrově je to čínská (HK), vcelku oplzlá romantická komediální akčárna ve které hlavní roli hraje žena. Mě to bavilo a to hodně, možná je to tím že jsem nic takového dlouho neviděl. Asiatky byly pěkný, některý dvojsmyslný vtipy nebyly úplně trapný a choreografie byla naprosto úžasná. ()

Tamten 

všechny recenze uživatele

Do poloviny je film značně tragický, jak po dějové stránce, tak po bojové. V druhé části se děj lehce zlepší (i když stále se jedná o Hong Kong) a bojový pohled se zlepší výrazně, čímž film trochu zachrání. ()

Looka 

všechny recenze uživatele

Historický kung-fu ala Jackie Chan 70. let, včetně přitroublého asijského humoru. Skvělá Michelle, ale Donnie odsunut do pozice pouhého přihrávače a šaška. Škoda... Jinak Woo-ping opět zárukou parádních bojových kreací. ()

RigorMortis 

všechny recenze uživatele

Trocha iný pohľad na Wing Chun narozdiel od tých bežných zromantizovaných legiend. Herecké obsadenie slušné, na mladú Michelle Yeoh sa pozerá dobre a potešil aj Donnie Yen vo vedľajšej úlohe (ten chlap snáď nestarne). Choreografia bojov premakaná, hoci na môj vkus miestami až prestrelená. poletovanie vzduchom samozrejme musí byť. Nechýba ani humor, pobavil súboj hlavnej hrdinky s Wongom. Jediné čo mi vadilo bola občasná "silenosť" filmu, na to sa ale dalo zvyknúť. ()

HKstars 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá Čína, starý dobrý Yuen Woo-Ping... Tohle sousloví se mi vybavilo během prvních minut filmu, protože Wing Chun patří k snímkům, které v devadesátých letech formovaly žánr moderních kung-fu filmů. Celý příběh se točí kolem mladé dívky Wing Chun (Michelle Yeoh), která je mistryní kung-fu, což jí ovšem zároveň přináší krutou osamělost, protože její schopnosti odrazují mnohé muže. Mírná romantika v podobě milostného pětiúhelníku tvořeného Wing Chun, jejím kamarádem z dětství Leung Fok Toem (Donnie Yen), její sestrou Abacus, mnichem Wongem a krásnou Charmy, je vytrvale "narušována" nejen víc než malou dávkou zvrhlého humoru (orgamus způsobený masáží nohou, krvácení blahem, zrychlená svatba), ale především bojovými scénami, kterými je příběh doslova obsypán. A takovéhle "narušení" si nechám líbit, protože právě souboje dělají z filmu nepřehlédnutelný pomník hongkongského stylu. Yuen Woo-Ping (a jeho bratří, kteří na choreografii také spolupracovali) využil všechny své schopnosti a vyrobil jedny z nejlepších akčních scén co kdy celuloid zažil. V roztomile předrátovaném duchu jeho předchozích filmů (Tai-Chi Master, Iron Monkey) se famózně rozkopala nejen Michelle Yeoh (která tu skutečně "nejen baletí". Dokazuje, že má veškerou výbavu jako akční hvězda potřebuje), ale i Donnie Yen (ten sice hraje loosera, kterého vždycky zmlátí někdo silnější, ale bez tak předvádí fantastické věci). Ani zbytek obsazení nebojuje špatně a přičteme-li k tomu agresivní kameru a plnou náruč originálních nápadů (souboj o Tofu), není o čem diskutovat - Wing Chun je kung-fu filmem pro horních deset tisíc. Je z těch titulů, jejichž kvalita vábí k hongkongské kinematografii stále víc a víc fandů... A to jsou myslím víc než pádné důvody k tomu, abyste si ho nenechali ujít. 90% ()

Reklama

Reklama