Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po osmi měsících příběh dvou hráčů se smrtí, doktorů Westa a Caina, pokračuje v Peru, kde právě končí svůj pobyt jako dobrovolní medici v občanské válce. Právě zde našli klíčový prvek pro experimenty s podstatou života a smrti. Následně se oba vrací zpět do Miskatonické nemocnice, kde je začne pronásledovat policie. Její zásah bude ale téměř minimální a doktoři West a Cain opět rozjedou své pokusy nejen se samotnými mrtvými, ale pustí se i do složitějších experimentů. V tomto díle jim bude svou brutální zvrhlostí konkurovat doktor Hill. (A.L.E.S.)

(více)

Recenze (102)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Krvavější, úchylnější a béčkovější než první díl - jedním slovem lepší. Od minule přibyla větší dávka akce, humoru a frankensteinovské zvrhlosti, posledních 15 minut je splatter zábava jak má být. Herbert West je geniální postava, Jeffrey Combs ostatní herce opět o kus převyšuje a jakmile se objeví na scéně, úroveň (zábavnost) letí strmě vzhůru. A protože se objevuje téměř neustále, nadprůměrnému hodnocení se nevyhnu. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pokračování, které je již čistokrevnou komedií, ve které znovu exceluje Jeffrey Combs aka Herebert West a animatronické loutky. Krom úchylností zde již o nic nejde, což ovšem neznamená, že to není výtečná zábava, byť kvalit jedničky nedosahuje ani v nejlepších momentech. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Bohužel oproti jedničce se jedná o obrovský kvalitativní sešup. V prvním dílu nešlo jen o výborné gore, ale skvěle fungovala i dramatická linka. Zde mají hrdinové chabé motivace a přišlo mi, že si tvůrci film natočili jen kvůli finálnímu masakru. Ten je sice krátký ale působivý a ta kreatura s dvouma ksichtama byla fakt povedená. Film je tedy koukatelný hlavně díky Herbertovým hláškám. Dokonce tam sehnali i hezčí holku, ale zcela nepochopitelně se vůbec neobnažuje, což mi v rámci žánru přijde jako rouhání. Největší triumf je ale návrat Dr. Hilla. Neztratil nic ze své působivosti a je to stále skvělý záporák. Opět nechápu proč má tak málo prostoru, protože každá scéna s ním je super. Když tam stírá toho černošskýho doktora, tak je to megaprdel a jeho finální nástup na scénu s netopýřími křídly si žádá o potlesk. Dojem pak kazí odfláknutej konec. Asi by bylo lepší, kdyby toto pokračování nevzniklo, protože jen parazituje na geniální jedničce a značku Re-Animátor nijak neobohatilo. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Trilogie Re-Animátora mě nechala poněkud chladným. Druhý díl je rozhodně nejlepší díl ze všech,ale nemohu říct,že bych se bavil královsky, občas slušná gore scéna,film má zajímavou myšlenku, to mu nemohu upřít,ale na mě je to až moc velký Úlet,který příliš nemusím. Za mě jen tříhvězdičková trilogie. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Pokracovani slavneho Gordonova snimku si prekvapive udrzuje takrka stejnou kvalitu jako prvni dil. Dej se odehrava nekolik mesicu po zaverecnem masakru z Re-Animatora a setkame se opet se vsemi starymi znamymi. A opet je vsechny o tridu prehrava Jeffrey Combs jako Herbert West, jeho hlasky a monology sou proste uzasny, stejne jako lehce maniakalni herectvi... mam toho chlapika proste rad. Hudba lehce vykradajici Psycho je prijemna a odkazy na Bride of Frankenstein potesi. Zaverecna party s Westovyma vytvorama je naprosto uchvatna. Film presne pro me. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Osobně nemám trilogii Re-Animátora moc v lásce. Jednička mne z dnešního pohledu už vůbec nebaví a nudí. Trojka mi připadne trapná, s ubohým a trapným humorem. "Nevěsta" byla mým velmi oblíbeným splatterem už od útlého mládí a spolu s "Evil Dead 2" jsem tímto filmem rád doma pomocí vhsvidea uváděl kamarády a kamarádky (a občas i rodiče ...) do mdlob ... Po mnoha letech jsem si druhý díl schválně znova pustil, abych zjistil, jestli na něm zub času zapracoval stejně intenzivně jako na dílu prvním. A byl jsem neuvěřitelně mile překvapen. Opravdu se stále jedná o naprostý vrchol splatteru, kde od začátku do konce funguje naprosto vše. Akčnost, excelentní herecké výkony většiny postav, zejména West je naprosto dokonalý, spousta humoru, který díky bohu výborně funguje a do toho navrch neuvěřitelná plejáda gore efektů, opravdová přehlídka a lahůdka, stará dobrá ruční práce, hektolitry krve, ruce, nohy, oživlé mrtvoly nebo jejich části. Navíc perfektní prostředí ve kterém se film odehrává, výborná výtvarná stránka, každý kamerový záběr má co nabídnout. Grandiozní závěr filmu. Prostě absolutní špička v splatterovém žánru. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pokračování kultovního Re-animátora z roku 1985, tentokrát se režie nezhostil Stuart Gordon, ale sám Brian Yuzna, který měl v jedničce úlohu producenta. Dvojka se však výtvarnou stránkou od předchůdce v ničem neliší, oba pánové mají totiž dosti podobný rukopis. Yuzna nenechává nic náhodě a sází na již osvědčené prvky (úžasný Combs, hlava dr. Hilla, nemocniční prostředí, spousta krve a morbidního humoru) a do toho přimíchává nové ingredience, dotažené do absurdní dokonalosti. To se týká vylepšení samotného séra, které už jen neoživuje mrtvoly, ale vytváří zcela nové bytosti. Yuzna tedy čerpal inspiraci z Frankensteinovy nevěsty. Odtud si vypůjčil některé prvky jako nešťastnou lásku a umělou bytost sešitou z částí těl. Asi nebudu daleko od pravdy, když řeknu, že se jedná o jeden z nejlepších snímků, co se splatteru týče. V lecčem prvního Re-animátora dokonce překonává, což vůbec není častý jev. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Po vynikající démonické jedničce, kterou jsem dnes viděl poprvé (asi 4hodiny zpátky), mi přišel druhý díl trochu slabší. Jeffrey Combs je sice ještě lepší než v prvním díle a většina scén z filmu stojí právě na něm, film ovšem lepší než jednička není. Hafan neměl chybu, horší už byl netopýří Dr.Hill ;-). Celkově mi přišel konec druhého Re-Animátora trošičku přepálený (až moc hardcore) ;-). 7+/10* ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Ne tak dokonalý jako první díl, ale pořád skvělá brutální záležitost s vynikajícím Combsem a hlavně ultra drsným doktorem Hillem, škoda jen, že nemá tolik prostoru jako v prvním díle, protože je zase lahůdkou filmu. Dál je tady opět skvělá práce s trikovejma možnostma tehdejší doby, kdy je z triků vyždímáno úplně maximum a když už to nejde, tak nastoupí skvělý snímání kamerou a střih, aby to nevypadalo trapně a k tomu všemu zůstala výborná hudba, prostě Yuzna rozhodně nezklamal ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Takých filmov ako je jednotka Re-Animatora je poskrovnu. Nevesta nie je zlá, akurát, že využíva pár (rozhodne nie všetky!) chytrých vecí z predchodcu a lepí z nich kolovrátkové (=stále dokolečka točí to isté) divadlo obskurných, ako ich doktore West len nazval - odvržkov. Odvržkov (to slovo sa mi tak páči, že ho pre istotu zopakujem), teda kadejakých prepojení údov, miestami nie nepodobných obrazom švajčiarskeho umelca HansRuediho Gigera, v ktorých fascinujúco spájal končatiny do samostatných entít. Motív hlavy nenávistného doktora je rozvinutý veľmi dobre, takpovediac do nadoblačných výšin. Takže fajn, ale zároveň súhlasím s Davidom´82, že: "kvalit jedničky nedosahuje ani v nejlepších momentech.". ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mám rád americké horrory z osemdesiatých rokov minulého storočia. No snímku "Re-Animatror" som nikdy nedokázal prísť na chuť. Hlavný hrdina, doktor Herber West, mi je značne nesympatický. Krpatý, okuliarnatý podivín čo sa hrá na Boha. Chce poraziť smrť. Preto experimentuje so substanciou, pomocou ktorej dokáže oživiť mŕtve telá. Prvý film ("Re-Animator") bol natočený v roku 1985 a o štyri roky neskôr mala premieru druhá časť s názvom "Nevesta Re-Animatora". Oba snímky sú inšpirované dielom spisovateľa H.P.Lovecrafta. ** ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ani miestami výborné gore, si ma natoľko nezískalo, ako sklamal samotný dej či príbeh. Nemôžem si pomôcť, no toto príliš nebavilo. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Tak ako sa Herbert West nudil a oživoval si končatiny, tak som sa nudil aj ja. Načo znova oživovať mŕtvolu keď je aj tak jasné že vás napadne. Ešte béčkovejšie, no ešte viac nezáživnejšie. Keď oživené mŕtvoly od Yuznu tak RETURN OF THE LIVING DEAD III, to je rozhodne viac záživnejšia a viac sexy. Najlepšia scéna je so psom s ľudskou rukou namiesto nohy. Viac takýchto vtipných scén a bolo by dobre, takto je to len blbina bez čo i len minimálnej pointy. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Frankensteinovské téma rozpitval (a to doslovně) ještě mnohem více. Jeffrey Combs už perlí na plné obrátky a dělá si co se mu jen zlíbí. Jeho pokusy již začínají být opravdu řádně zvrhlé. Trošku mi vadil samotný konec odehrávající se v hrobce, tady už opravdu začala řádit psychopatie :) V první hodině hodně solidní biják. 60% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Yuzna ve svých filmech skvěle využil odkazu H.P.Lovecrafta, což platí i pro pokračování výborného Re-animátora. Frankensteinovské téma je jasné - Westovi již nestačí pouze oživovat mrtvá těla, tedy navracet je zpět do života. On chce být stvořitelem života nového! Část filmu se nese ve vážném duchu, část je opět černohumorná. Pokusy s oživováním jednotlivých částí těl a jejich nelogickým spojováním končí v odpadu, kde se s nimi naši hrdinové ještě setkají. Podařené triky, vědra krve, velmi dobrá kamera a strašidelný příběh. West a Cain bydlí na hřbitově v bývalé márnici, což už samo o sobě pěkně evokuje gotické horrory... Noc, blesky a ve sklepení se rodí cosi děsivého! ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

O dosť slabšie ako jednotka, hlavne kvôli tomu, že Yuzna nemá Gordonov zmysel pre situačnú komiku. Čo film vyťahuje zo šede 80s rutiny je bohovský záver s množstvom monštier a úžasne prehrávajúcou Kathleen Kinmont. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Básník smrti Dr. Herbert West opět rozehrál svou morbidní show, a to show ve velkém stylu. Žádná část mrtvých lidských a tentokrát i zvířecích těl není ušetřena před jeho vědeckými experimenty. Herbert West je stvořitel a nový bůh a naprosto skvělý hláškař. Mnohem lepší než předchozí díl. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Druhej díl téhle Re-Animátorské série mi úplně utekl. Tady se drží stále v červených číslech takže jsem měl velký očekávání, který ale nebylo naplněno. Zbytečný tlačení na pilu, který není ani učinný ani vtipný. Samotný finále je na hranici trapnosti. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Nevěsta Re-Animatora sice už nedosahuje takových kvalit jako první díl, ale stále je to výborná, brutální a vtipná jízda plná krve a vnitřností. Jeffry Combs se vrací jako zvrácený a zřejmě nesmrtelný Herbert West, který se pro své pokusy nebojí spáchat kdejaký zločin. Scéna, kde se West rozpráví nad jednotlivými částmi složeného těla, jako by to bylo umělecké dílo, je přímo velkolepá. Skvělé pokračování. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Horory céčkového Briana Yuzny už mám dávno za sebou. Sice jsem na nich před mnoha lety začínal, ale právě to je člověk, který v některých lidech způsobil předsudky o tom, že horory jsou kraviny nedávající smysl k jejich sledování. Ano, připouštím, pokud se nehororový divák podívá na tento pitomý film s úchylnými doktory dělající pokusy na mrtvých, okamžitě ho přejde chuť podívat se na nějaký jiný. Právě devadesátá léta hororům vůbec nepřála a vznikaly nedívatelné slátaniny, tahle je jednou z nich. Kdo si dnes vzpomene na herce Jeffrey Combse v roli z jednoho doktorů. Sice byl poměrně přesvědčivý, ale opět to byla taková ta z nouze ctnost ho obsadit do podobného filmu, protože horor byl zkrátka v úpadkovém období a tenhle a jemu podobné filmy jen přispěly k jeho anihilaci. Kdyby tenhle horor alespoň byl nějak přesvědčivě děsivý, záživný nebo stylově "ujetý" z pohledu diváka, ale je to jen samoúčelná břečka bez dobrých speciálních efektů patřící do kategorie ryzího odpadu. Vlastně devadesátá léta minulého století byla z pohledu hororové tvorby celá odpadová. Tedy pro mě rozhodně, až na pár výjimek. 0% ()

Reklama

Reklama