Reklama

Reklama

VOD (1)

Nechvalně známý doktor Feinstone strávil několik let v přísně střeženém psychiatrickém zařízení. Nyní se mu ovšem podařilo utéct a usadí se v poklidném městečku, kde si (dvdsvet.cz) zároveň znovu otevře ordinaci. S narůstajícím počtem pacientů roste i brutalita jeho zákroků. Několik lidí jej ale začne podezírat, a tak jim zubař Feinstone přichystá řádně krvavou odvetu... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (56)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Dentisty se mi líbil asi tak stejně jako první. Postrádal sice již původní vtip, zasmál jsem se jen párkrát. Naopak postava uprchlého zubaře z blázince byla brána a podána více vážně. Jeho obsedantně kompulzivně schizofrenní nemoc, bludy a halicinace byly velice dobře natočeny. Závěrečný masakr byl také dost brutální a konec zřejmě naznačoval další díl, který se již nekonal. Velkou část filmu se nic podstatného nedělo, takže jsem se bohužel trochu nudil. ()

3DD!3

všechny recenze uživatele

Viděl jsem asi 0,005% celého filmu, když jsem přetáčel kazetu abych si pustil Tváří v tvář. Viděl jsem necelou jednu scénu (operace?). Od té doby se k smrti bojím zubaře a ten film už nechci nikdy vidět! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Potom čo doktor Alan Feinstone zmasakroval v záchvate šialenstva niekoľko svojich pacientov, sa dostal do štátneho zariadenia pre nebezpečných, duševne chorých zločincov. Z tohto ústavu sa mu podarí utiecť. Zmení si meno a usadí sa v malom, pokojnom mestečku Paradise. Zabije miestneho zubára a otvorí si vlastnú stomatologickú ordináciu. Začne sa venovať svojej profesii. Lenže znova u neho naplno prepukne jeho psychická porucha. Opäť sa v ňom prebudia psychopatické vražedné pudy. Šialený dentista je späť. *** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Zubar zabijak opet v akci o kousek zabavnejsi nez jednicka jinak typickej Yuzna kdo z toho neomdli vi co cekat a ma to rad dostane co ocekava ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Než se rozjede akce v cca posledních 20 minutách, je to jen sonda do života vesnického zubaře, který má dosti podivné surrealistické halucinace týkající se dutin ústních. Akce je tedy dost málo, o mnoho míň než v prvním díle. O nějaké byť jen malé nervydrásající horrové scéně se nedá vůbec hovořit. Prostě tady není. Ale Corbin Bernsen zahrál šíleného doktora bravurně, takže 49 %. ()

Ruut odpad!

všechny recenze uživatele

Šílený zubař utekl z blázince kamse dostal na konci prvního dílu. Chce začít nový život zašitý v nějakém zapadákově. No netrvá to dlouho a opět začne "vrtat" zuby. Corbin Bernstein v hlavní roly je sice typově velice dobře vybraný herec, ale to samo o sobě nestačí. Oproti jedničce pokračování nenabízí nic nového a navíc ubylo i onoho vrtání do lidí. Celé je to spíš zhluk halucinačních scen s bláznivě se smějícím zubařem proložené nudnými bláboly v televizních kulisách. Asi tři scény se zkrvavenými ústy opravdu nepovažuji za pořádné gore. ODPAD!!! ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Otřesný pokračování celkem povedené jedničky.Tady Yuzna totálně přestřelil. A ten konec? WTF ??? Že by novej Pinhead ? ()

arie 

všechny recenze uživatele

Prakticky identická kópia prvého dielu. Yuzna neprináša do druhého dielu nič, čím by dokázal výraznejšie zaujať divákov, ktorí majú na predchádzajúci film o šialenom zubárovi negatívny názor. Opäť sa jedná o béčkovú čiernu komédiu, ktorá obsahuje pár brutálnejších scén, ktoré sú však natočené vcelku interesantne, no je ich žalostne málo, ale o nejakej hororovej atmosfére alebo nebodaj strachu nemôže byť reč a, čo taktiež nie je veľmi pozitívne, Yuzna nedokáže prezentáciou brutality diváka ani dostatočne intenzívne znechutiť. Snímke taktiež ubližuje, rovnako ako v prípade prvého dielu, očividné televízne spracovanie a absolútne nevhodný soundtrack. Našťastie, titulný predstaviteľ Corbin Bernsen, pre ktorého je to určite jedna z jeho najlepších rolí v kariére, dokázal svojím hereckým prejavom párkrát pomerne úspešne zatieniť tieto negatíva. Nuž ale vzhľadom k zaujímavému námetu je určite škoda, že na režisérskej stoličke nesedel kvalitnejší tvorca, ktorý by dokázal stvoriť viac, ako len ďalšie priemerné béčko ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Druhý diel jasne trošku slabší ako jednotka. Dr. Feinstone v podstate celý film rieši svoje mentálne problémy no nie vždy ich zvláda na výbornú. Zopár nových klientov nám to potvrdí. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ne tak dobré jako jednička která mě kdysi hodně potěšila, ale za to je tenhle díl podle mě dost sadističtější. Už uvodní scéna byla poměrně hnusná, a to asi Yuzna chtěl. Yuzna je bezpochyby génius jeho filmy miluju dokáže totiž udělat z klasický věci něco hnusnýho, a to nemluvím o slizu který cpe všude. Bernes opět parádně zahrál hlavního doktora a i když tohohle herce moc nemusím(poněvač hraje v dost špatnejch filmech) tak tady je prostě dokonalej. Howard potěšil a ostatní herci dost přehrávaly ale to mi bylo celkem šumák. Krev a gore je tu poměrně dost a je kvalitně i udělané(lépe než v jedničce). Dvojka je slabší a proto jí oproti výborné jedničce nemůžu dát stejné hodnocení jako jedničce ale tak aspoň dávám hodně silné * a já mám tak další důvod bát se jít k zubaři. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Corbin Bernsen svou postavu šíleného dentisty dovádí ve dvojce téměř k dokonalosti a jeho záchvaty šílenství jsou asi největší ozdobou celého filmu. Zubařské mučeníčko zřejmě Yuzna vyčerpal už v jedničce a žádné novátorské nápady nepřišly, a tak tu máme de facto jen jednu pořádnou dentální prohlídku, ale i ten zbytek klasičtějšího mordování není k zahození. Svižný a zábavný de facto slasher přece nemůže nepotěšit a pointa a la Hellraiser mě nakonec vede zase ke čtyřem rozvrtaným premolárům. ()

Hellblazer 

všechny recenze uživatele

Nášmu obľúbenému zubárovi sa podarí ujsť z psychiatrickej liečebne a chce začať nový život. Zhodou okolností si však musí zase obliecť plášť a začať ošetrovať pokazené zúbky vidiečanov. To v ňom naplno prebudí jeho zlé ja a zábava môže začať. Z násilia sa možno trochu oproti jednotke ubralo ale pokiaľ nemáte zubárov radi, verte mi, bude vám bohato stačiť. Najlepšia a aj najbrutálnejšia je scéna s bielením zubu, ktoré neskôr prejde k dráždeniu nervu, trhaniu a ešte k zarovnávaniu, no tak na túto scénu sa zrejme nebudú môcť všetci pozerať. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Nejlepší část byl samotný závěr, kdy Larry ujíždí v autě a dostane nezastavitelný záchvat smíchu, kvůli tomu, že má po celém obličejí zapíchané hřebíky. 30% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Co se týká samotného zpracování filmu jsem lehce na vážkách. Zatímco jednička byla nabitá jistou dávkou zvrácenosti a do jisté míry celkem dobře zpracovaným trýzněním nevinných lidí, tak dvojka se nese v duchu jakési romantiky, kterou dentista projevuje k hezké Jamie, do které se zamiloval. Scény, kdy jeho oběti trpí jsou velice podobné těm z prvního dílu a moc nového jsme neviděli. Zřejmě Yuzna vyčerpal veškerou inspiraci u jedničky a dvojku trochu odfláknul. I když takové mučení tlusté Bev se mi líbilo. Také hudba byla ovlivněná prostředím v němž se film odehrával a my jsme měli možnost slyšet střídání několika hudebních žánrů. Od country, folku až po romantické melodie, které jsou sice pěkné v jiných filmech, ale do hororu se moc nehodí. Konec filmu se moc nelíbil a těm co ho neviděli bych chtěl jen říct, že se filmaři nechali zřejmě inspirovat u některé z četných černých komedií.Dentista 2 je film na který se dá určitě podívat, ale pokud vám můžu poradit, nedívejte se na něj dřív než na jedničku. Některé z vás by mohl znechutit a vy by jste tak přišli o celkem zajímavou podívanou, kterou první díl jistě nabízí. Oba díly bych zařadil mezi průměrné filmy, ale jednička je přece jenom lepší. Rada na závěr: snažte se nenaštvat svého zubaře, protože by vás to mohlo hodně bolet!!! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadá, že to bude zřejmě slabší, než jednička, ale pak pan zubař (který je zde snad ještě větší psychouš) opět rozjede své profesní umění a je to stejná jízda. Hodně mě pobavila poslední scéna, ten zubař je fakt magor. Určitě ne lepší než jednička, ale zcela jistě srovnatelné. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Zubař ble strach ale je potřebný a tady ten blázen je nechutný tak jako záběr na vrtáni chtělo to víc přidat na masakru a bylo by to o dost lepší. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Podle mého předčí úspěch prvního dílu. Po, možná trochu zbytečně zdlouhavém, rozjezdu se doktor Feinstone opět vrací a to v sakra velkém! Stejně brutální, stejně posedlý hygienou. Prostě návrat jak se patří! Brian Yuzna u mě opět boduje !!! ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Řádění vyšinutého dentisty pokračuje. Jeho oběti se rekrutují z obyvatel malého, milého, nevinného městečka v Nebrasce s ironickým názvem Paradise. Po příjezdu zubařského zhovadilce se však Ráj změní v Peklo... Sice o trochu slabší než první díl, ale ne o moc. A navíc já mám pro doktora Feinstona slabost. A ještě větší pro jeho tuze pěknou nordickou sousedku. Film začíná trochu zvolna, ale pak se postupně rozjede a frčí až do finále; závěrečná krátká scéna s hřebíkovou akupunkturou je moje nejmilejší. A stejně jako u jedničky si i tady musím postesknout - chtělo by to remake, s vytuněným scénářem a větším rozpočtem. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Dr. Feinstone uteče a v malém městečku, pod novou identitou, se snaží vést normální život. I práci zubaře zvládá. Bohužel, najdou se lidé, co mu jeho minulost připomenout a připomínají a to ho vrací zpět do stavu šílenství. Do toho chorobně žárlína svůj nový objev, což mu opět připomíná minulost. Bojuje sám se sebou, aby se ovládl a nestal se z něj opět sadistický psychopat. Tohle pro mě je vcelku dobrý scénář po pokračování. Zvládnutý je také vcelku dobře a to hlavně díky bravurnímu Corbinu Bernsenovi, jehož herecký výkon je stejně jako u jedničky až neskutečný. Bohužel ta skvělá atmosféra jedničky je skoro ta tam a jen málo scén jí divákovi připomene. Posledních 15 minut ale pro mě bylo velké, až nekonečně dlouhé, utrpení, které se dalo zkrátit do minut pěti. Aspoň poslední scéna filmu byla parádní tečkou za The Dentist II. ()

Reklama

Reklama