Reklama

Reklama

VOD (1)

Nechvalně známý doktor Feinstone strávil několik let v přísně střeženém psychiatrickém zařízení. Nyní se mu ovšem podařilo utéct a usadí se v poklidném městečku, kde si (dvdsvet.cz) zároveň znovu otevře ordinaci. S narůstajícím počtem pacientů roste i brutalita jeho zákroků. Několik lidí jej ale začne podezírat, a tak jim zubař Feinstone přichystá řádně krvavou odvetu... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (56)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Co se týká samotného zpracování filmu jsem lehce na vážkách. Zatímco jednička byla nabitá jistou dávkou zvrácenosti a do jisté míry celkem dobře zpracovaným trýzněním nevinných lidí, tak dvojka se nese v duchu jakési romantiky, kterou dentista projevuje k hezké Jamie, do které se zamiloval. Scény, kdy jeho oběti trpí jsou velice podobné těm z prvního dílu a moc nového jsme neviděli. Zřejmě Yuzna vyčerpal veškerou inspiraci u jedničky a dvojku trochu odfláknul. I když takové mučení tlusté Bev se mi líbilo. Také hudba byla ovlivněná prostředím v němž se film odehrával a my jsme měli možnost slyšet střídání několika hudebních žánrů. Od country, folku až po romantické melodie, které jsou sice pěkné v jiných filmech, ale do hororu se moc nehodí. Konec filmu se moc nelíbil a těm co ho neviděli bych chtěl jen říct, že se filmaři nechali zřejmě inspirovat u některé z četných černých komedií.Dentista 2 je film na který se dá určitě podívat, ale pokud vám můžu poradit, nedívejte se na něj dřív než na jedničku. Některé z vás by mohl znechutit a vy by jste tak přišli o celkem zajímavou podívanou, kterou první díl jistě nabízí. Oba díly bych zařadil mezi průměrné filmy, ale jednička je přece jenom lepší. Rada na závěr: snažte se nenaštvat svého zubaře, protože by vás to mohlo hodně bolet!!! ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Musím ísť s hodnotením na štyri či chcem či nie pretože toto pokračovanie má taký istý nábeh ako ten prvý diel. Yuzna to dobre pojal Dr. Feinstone utečie z väzby a pritom použije ako rukojemníčku psychologičku ktorá mu pomáhala s terapiou a usadí sa v malom vidieckom mestečku pod novou identitou Dr. Caine. Gore scénok tu je dostatok, najlepšia scénka bola keď Feinstone trhal všetky zuby jednej pacientke to bola ale bolesť. No a ten koniec je vynikajúci Feinstonovi zabodne do hlavy plno klincov jeho priateľka a tak trošku mi to pripomínalo Pinheada 80 percent. ()

Reklama

Paldini 

všechny recenze uživatele

Než se rozjede akce v cca posledních 20 minutách, je to jen sonda do života vesnického zubaře, který má dosti podivné surrealistické halucinace týkající se dutin ústních. Akce je tedy dost málo, o mnoho míň než v prvním díle. O nějaké byť jen malé nervydrásající horrové scéně se nedá vůbec hovořit. Prostě tady není. Ale Corbin Bernsen zahrál šíleného doktora bravurně, takže 49 %. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Řádění vyšinutého dentisty pokračuje. Jeho oběti se rekrutují z obyvatel malého, milého, nevinného městečka v Nebrasce s ironickým názvem Paradise. Po příjezdu zubařského zhovadilce se však Ráj změní v Peklo... Sice o trochu slabší než první díl, ale ne o moc. A navíc já mám pro doktora Feinstona slabost. A ještě větší pro jeho tuze pěknou nordickou sousedku. Film začíná trochu zvolna, ale pak se postupně rozjede a frčí až do finále; závěrečná krátká scéna s hřebíkovou akupunkturou je moje nejmilejší. A stejně jako u jedničky si i tady musím postesknout - chtělo by to remake, s vytuněným scénářem a větším rozpočtem. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Dr. Feinstone uteče a v malém městečku, pod novou identitou, se snaží vést normální život. I práci zubaře zvládá. Bohužel, najdou se lidé, co mu jeho minulost připomenout a připomínají a to ho vrací zpět do stavu šílenství. Do toho chorobně žárlína svůj nový objev, což mu opět připomíná minulost. Bojuje sám se sebou, aby se ovládl a nestal se z něj opět sadistický psychopat. Tohle pro mě je vcelku dobrý scénář po pokračování. Zvládnutý je také vcelku dobře a to hlavně díky bravurnímu Corbinu Bernsenovi, jehož herecký výkon je stejně jako u jedničky až neskutečný. Bohužel ta skvělá atmosféra jedničky je skoro ta tam a jen málo scén jí divákovi připomene. Posledních 15 minut ale pro mě bylo velké, až nekonečně dlouhé, utrpení, které se dalo zkrátit do minut pěti. Aspoň poslední scéna filmu byla parádní tečkou za The Dentist II. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama