Reklama

Reklama

Nejnepříjemnější věcí v životě mnoha lidí je právě návštěva zubního lékaře. Tím je Dr. Alan Feinstone, bohatý, úspěšný a strašlivě závislý na čistotě. Tato jeho vášeň pro čistotu je přímo chorobná. Všechno musí být perfektně čisté a lesklé jako krásné bílé zuby. Začíná to nevěrou manželky a mučením svých pacientů, kteří vlastně za nic nemohou. Film je natočen mistrem oboru Brianem Yuznou, s novými triky, které nebyly dosud v žádném filmu viděny. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (116)

iolaos 

všechny recenze uživatele

chceme zmenit stomatologii na interaktivni medicinu... po techto slovech a naslednem vlozeni odsavatka do dutiny ustni to prislo... nechutna salva typicky yuznovskych detailu, ve kterych se zde primo vyziva, jeste umocnena neblahym prostredim ordinace... originalni snimek mistra hnusu (s mimoradnou osobnosti v hlavni roli) do nehoz se misty vkrada nejvetsi nepritel filmu - nuda ... 7/10 ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

A tak jsem se těšil na pořádně extrémní úlet:(.Nenechte se zmást názvem,sice to o dentistovy je,ale nějakou jeho krvavější prácičku nečekejte.Jde spíš o pohled na pošuka,co zneužije svého povolání,ale zneužije ho tak nějak nijak.Všichni okolo se totiž chovají jako naprostí pitomci,takže vyřídit si vlastně zaslouží,hlavní magor se však všech zbavuje naprosto nudně a plytce.Corbin Bernsen svého dentistu navíc neskutečně hnusně přehrává a nedá se na něj prakticky dívat.Dentista není horror,spíše bych ho hodnotil jako špatný psychologický televizní film a podle toho také vše vypadá a dopadá.Zítra klidně jdu ke svému zubaři,tahle pohádka mě skutečně nemohla rozhodit. ()

Reklama

Veronica27 

všechny recenze uživatele

Tady musím hodnotit kladně, ačkoliv to takový dopad vůbec nemělo.Tenhle film o masochistickém dentistovi, jsem viděla před lety na videokazetě, kterou jsem si s nadšením půjčila se svým bratrancem.Po shlédnutí tohoto filmu, ani jeden z nás k zubaři nešel a odmítal ještě nějakou chvíli, tam vůbec jít.Takže mladším jedincům a slabším povahám doporučuji si prvně zajít ke svému zubaři a až pak shlédnout tento film. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Zvláštny, ľahko ujetý horor o zubárovi, ktorému po zistení že ho žena podvádza s iným mužom regulérne prepne v hlave. Corbin Bernsen stvárnil psychopatického zubára presvedčivo, zápletka je originálna a jemne béčkový nádych spolu s réžiou Briana Yuznu dodávajú Dentistovi veľmi čudný a nezvyčajný feeling. Scenár a niektoré dialógy sú zaujímavo napísané, krvavých scén nie je veľa, ale keď na ne príde sú spracované obstojne. Zaujali ma i rôzne detaily, close up zábery, spomalené scény, resp. spracovanie halucinácií, bludov a rodiacej sa psychickej poruchy hlavného hrdinu. Veľmi nezvyčajný film, ktorý ťažko zaradiť k niečomu z dnešnej tvorby a ktorý ma vo výsledku svojim spôsobom docela bavil. Keď si dá človek trochu námahy, tak aj takéto netradičné filmy sa dajú nájsť na Netflixe. 70% a slabšie 4. ()

Musak 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem tomu dal 2 hvězdičky, tak ten film už nikdy nechci vidět...nechutnosti mi nevadí, ale zvuk zubařský vrtačky a pohled jak tím doktor vrtá do dásní a jazyku, to už ne e. Zajímavosti: Počet mrtvých - 4 [--] Inspirací pro tvůrce tohoto filmu byl skutečný seriálový vrah zubař, Glennon Engleman (1928-'99). ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Počet mrtvých - 4 (Musak)
  • Inspirací pro tvůrce tohoto filmu byl skutečný seriálový vrah zubař, Glennon Engleman (1928-'99). (Musak)

Reklama

Reklama