Reklama

Reklama

Nejnepříjemnější věcí v životě mnoha lidí je právě návštěva zubního lékaře. Tím je Dr. Alan Feinstone, bohatý, úspěšný a strašlivě závislý na čistotě. Tato jeho vášeň pro čistotu je přímo chorobná. Všechno musí být perfektně čisté a lesklé jako krásné bílé zuby. Začíná to nevěrou manželky a mučením svých pacientů, kteří vlastně za nic nemohou. Film je natočen mistrem oboru Brianem Yuznou, s novými triky, které nebyly dosud v žádném filmu viděny. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (116)

Shit 

všechny recenze uživatele

A já to věděl, že jsou zubaři zlí. Dentist neni rozhodně žádnej hrůzostrašnej horor, ale člověka děsí už jen z toho důvodu, když si představí, jak mu někdo podobnej bude brutálně rozvrtávat zub, dokud se nerozpadne, ovšem i když to neni nijak hororvě děsivý, tak je to fakt moc pěkně udělaný, Brian Yuzna už má nějaký zkušenosti z re-animátora a tady zubařský zákroky dr. Feinstonea rozjíždí celkem zajímavě, kdy to nejlíp schytá asi účetní, hehe, neni nad roztahovač úst a je tady taky zajímavý poučení, že pokud si budeš 3x denně čistit zuby a nejíst sladkosti, tak přežiješ návštěvu dentisty. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Na to, ako absurdný má Dentista námet a ako rýdzo béčkovo je prevedený, je to vlastne celkom zábavná B-ejkovina. Teda ak sa viete na filmy pozerať s dostatočným nadhľadom, i keď v nich hrá Mark Ruffalo. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zklamání. Málo krve, málo gore, prostředí zubařské ordinace hrubě nevyužito, běz napětí, bez atmosféry, bez děje. A za jméno režiséra hvězdy přihazovat nebudu, zvlášť když i ta režie je většinu času úplně tuctová. Podprůměr. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Yuzna a Gordon opet vitezi na cele care. Nemalou merou jim k tomu pomaha naprosto uzasny Corbin Bersen, jeho silenstvi je opravdu ukazkove. Film plyne bez jedineho zadrhelu, divak se ani vterinu nenudi a fandi Feinstonovi (pardon, Dr. Feinstonovi), prejic mu maximalni pocet pacientu k "osetreni". Autori zvysoka kaslou na nejaka pravidla a tak se tu zabiji zviratka, odhaluji kozy, krev strika proudem a obcas se ublizi nejakemu tomu diteti. Proste podivana k pohledani, Yuzna v nejlepsi forme. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Dnes už je tento "horror" trochu vyčpělý ... Osobně se zubařů už dávno nebojím, goreefektů ve filmu je málo, napětí nulové a děj v podstatě o ničem. Co je ale výborné, tak typický Yuznův humor a všelijaké narážky, které si člověk snad napoprvé ani neuvědomí. Ocenit se musí i na svoji dobu přítomnost nějaké té nahoty, i když pomálu ... Konec mi přišel až neuvěřitelně zbetečně natahovaný a zdlouhavý, klidně by šel zkrátit o dobrých 15 minut. Docela dobře byla také zpracována postupná změna hlavního "antihrdiny" pod vlivem psychického onemocnění a vysazení léků ... Dobře koukatelné, ale už to prostě dnes není ono... ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Z Corbina Bernsena ten chorobný strach z nečistot a špíny sálá jako teplo z výkonného přímotopu a msta, která je vlastně oprávněná, ho pohlcuje stejně tak, jako hutná ranní mlha schlamstne vaší ulici. Bernsenův herecký výkon je špičkový a jednoznačně táhne celý film, i když jak sám název napovídá, jistá očekávání jsou vkládána i do výtvorů zubařovy zvrácené mysli. A jeho zručné zacházení s kleštěmi a podobnými nástroji samozřejmě přijde - následné pohledy na jím znetvořená ústa připoutaných a bolestí chrčících lidí jsou mimořádně odpudivé a myslím si, že se možná spousta citlivějších diváků bude sakra pořádně rozhodovat, jestli se ještě kdy položí do křesla svého osobního zubaře. Co kdyby totiž ta milá a usměvavá mladá dentistka byla Corbenovou dcerou??:) ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Parádní film béčkového rázu s řádně šíleným "Dentistou" Corbinem Bernsenem v hlavní roli. Znáte tu nervozitu, klepání nohama a neklidné pocity proudící celým tělem, když sedíte v ordinaci u zubaře? Víte, co Vám asi bude dělat. Jak se hlučná vrtačka blíží k Vaší dutině otevřené dokořán, vaše oči strnule upřené dopředu či zběsile těkající z jedné strany na druhou, abyste odhadli, ze které "to" přijde nejdříve. Nad Vámi se sklání zubař s rouškou přes ústa, svítí vám lampou do obličeje a sestřičce říká: "Sestři, připravte se, budeme vrtat..." Zavíráte oči a přejete si, se sepnutýma, zpocenýma rukama, aby to už bylo za Vámi. Dr. Alan Feinstone je zubař, kterého byste nechtěli ani minout na chodníku. Jeho posedlost čistotou, paranoidní představy a odpor ke špíně, zkaženosti a nesvědomitosti svých pacientů ho postupně dovede až k šíleným, brutálním a nelidským metodám. Pokud byste návštěvu u něj přežili, čistili byste si zuby klidně dvacetkrát denně, protože všude by se před Vámi, jako přízrak a hrozba stále vynořovala podoba postavy v bílém plášti a s šíleným šklebem by Vás strašila, dokud byste nepřišli o rozum. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Perly v inak svinskej grcanici sú minimálne tri: 1. okázale starosvetsky dekadentná dentálna izba - raj zatuchnutej romantiky a operných árií sa tu snúbi s trhaním zdravých zubov, 2. nástroje, používané zubárom vo chvíľach halucinačnej nasranosti, pripomínajú skôr kovové monštruozity používané pri rozoberaní chrupu mŕtvol; vtedy je nevyhnutné nasilu roztiahnuť ozrutnými kovovými maticami čeľuste nebožtíkov, 3. scéna rozpidlikania pacientkinej zdravej stoličky vŕtačkou na kokosovú múčku. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pre mnohých ľudí je horrorom už len to, že majú íst k zubárovi. Niektorí sa boja aj obyčajnej každoročnej preventívnej prehliadky. V čakárni pred ordináciou sa potia a trasú strachom. Keď započujú zvuk vŕtačky začnú prepadať panike. Zubár je pre nich nočnou múrou. Jedincom, ktorí majú podobné problémy by som rozhodne odporučil, aby sa americkému filmovému horroru "Dentista" vyhli. Určite by ešte viac znásobil ich dentofóbiu. Pretože doktor Alan Feinstone je fakt nebezpečný sadistický psychopat. *** ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

" Prosím Vás neubližujte mi,já nebudu jíst bonbony a zuby si budu čistit 3x denně,opravdu slibuju pane doktore,3x denně..."!! ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Hledáte nového zubaře? Pak je pro vás doktor Alan Feinstone jako stvořený. Má milý úsměv, šikovné ruce, příjemnou ordinaci, hezký dům, půvabnou manželku, bazén i s údržbářem... Doporučují čtyři z pěti odborníků České stomatologické komory. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mohlo to dopadnout i lip potencial na to byl mne se vic libi dvojka ale ani proti tomuhle nic nemam kazdej se zivi jak umi a Brian Yuzna umi prasarny muceni se zvlastnim az uchylnym zamerenim na detaily co se mne tyce nez k takovymu zubari to at mi radsi vsechny vypadnou... ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Dvojica zodpovedná za RE-ANIMATORA sa vracia k medicíne. Liek na rakovinu sa im síce objaviť nepodarilo, ale o to sa ani nikdy nesnažili. Najdôležitejšie je, že ich dielo nedáva divákovi čas nudiť sa a neobsahuje jediné výrazne hluché miesto. Napätie spoľahlivo funguje všade tam, kde fungovať má a krvou sa nešetrí. Čo viac si priať? Charizmatického záporáka? Zoznámte sa, Corbin Bernsen. Zo všetkých jeho "zákrokov" mám však najradšej ten, pri ktorom zubárske náčinie nedostáva priestor - zabitie čističa bazénu nožom. Tak čo, ste objednaný? Posaďte sa do čakárne, urobte si poihodlie a prečítajte si nejaký časopis, pán doktor hneď príde. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Synonymum pitomosti. Dentista není příliš brutální ani nepříjemný (trhání zoubků v Živých mrtvých ve mně vzbudilo víc nepříjemných pocitů, než celé tohle cosi), a to říkám já, člověk s panickou fóbií ze zubařů. Když si uvědomíme, že na příběhu o pomateném magorovi není originálního zhola nic, krom onoho zubařského prostředí, nevyužitý potenciál zamrzí o to víc. Jediný splněný předpoklad je tedy jen v záporákovi, protože takhle odporně nesympatického bastarda bych umlátil židlí nejspíše hned ve dveřích, a ve scénách kolem čističe bazénů. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mé znovusetkání s Dentistou po letech už nebylo stejné, jako kdysi. Na jedné straně jsem si uvědomil, že můj oblíbený Yuzna se příliš neodvázal, na druhé straně mě znovu potěšil jistý nihilismus snímku. Skvělý šílený Bernsen začne postupně vraždit téměř na potkání, a při tom mu (doufám) držíte palce, aby ho chytli co nejpozději. Dentální zákroky jsou báječné (i když vidíte, že se jedná o triky.... které se nápadně podobají těm z Akumulátoru 1 /1994/). Zabodnutí zubařské sondy do chlapcovy dásně, rozvrtání zubu největší vrtačkou, vrtání jazyka (,,Dejte ten jazyk na stranu!") a zpěv zubařské vrtačky bez konce (hned si jeden vzpomene na Maratonce). Osobně bych uvítal ještě bizarnější masomlejn, ale i tak zůstanu u původního hodnocení. Fajnové! ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Já osobně si myslím, že Bjuzna je debil jen o chloupek menší,než píčus Franco a megadebil Sráčkubisko. Kdo viděl nějaký jeho film, ví, o čm mluvím. Kdo viděl víc, jak jeden, naprosto chápe! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nezaujímavý, nudný horor, ktorý ani nevydesí ani neznechutí. Jediný klad filmu by som videl v hlavnej postave. Nijako ma to nebavilo, čakal som od toho oveľa viac, než len chlapa, ktorý zošalie kvôli nevere. Moje sklamanie je neopísateľné a tak nemám čo kladného by som vám k tomu napísal ..možno ... kto chce robiť psychológiu, možno mu to niečo dá ale inak neodporúčam. Zo začiatku pekelná nuda s blbo natočenými scénami, myslel som si že sa to napríklad ku koncu zlepší a bude to krvavejšie, nestalo sa tak. Nečakajte žiadne extra brutálne scény a ani kvalitný a zábavný dej, navyše je tu všetko ľahko predvídateľné. Toto bola neuveriteľná nuda, fakt ma to nebavilo, takto nekvalitný horor sa vidí málokedy. Som zvedavý, ako vyzerá druhý diel. Pozriem sa na to, pretože táto séria je známa svojim jemným nožným fetish pornom. Aj to ma sklamalo. Okrem vyzliekania pančušiek sfetovanej pacientky na zubárskom kresle sme sa toho veľa nedočkali. Príliš som očakával, málo dostal. Mierne gore s množstvom zbytočných scén. Dej je daný vopred, netreba nad niečím zbytočne bádať, len sledovať čo že za vtákovinu to zase bude a tiež že je. Proste strašná nuda, mimo pár slušných záberov v ústnej dutine. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Náš hrdina je úspěšný a bohatý zubař co má doma krásnou manželku. Tak v čem je problém? Ona jej podvádí s pohledným čističem bazénů. Dentista jej zabije a manželce na udělá opravdu důkladnou nápravu ústní dutiny. Navíc nepříčetně rozzuřený začíná podobné brutalní praktiky provádět i na svých pacientech. Ovšem celkově je to dost nuda. Gore efekty jsou zajímavé. To samé by se dalo říct i o námětu příběhu. Ale Yuzna opět selhává v tom nejdůležitějším. Film má nulovou atmosferu. Horor DENTISTA nepřipomíná ani trošku. Spíše sadistickou prasárnu. I nahoty tak typické pro jeho filmy jsem se moc nedočkal. Ale věřím že právě tohle vrtání ve zkažených zubech zaobalené do ničeho si své diváky najde. Na druhou stranu kde jinde přesvědčíte brutalního zabijáka aby Vás nechal naživu, když mu slíbíte že si budete poctivě 3x denně čistit zuby? ()

Reklama

Reklama