Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři příběhy spojené knihou NECRONOMICON - tajemným svazkem, který obsahuje vše z minulosti, přítomnosti a budoucnosti. Kniha plná magie a tajemných kouzel. První příběh o oživování mrtvých, druhý příběh o zastavení smrti, třetí příběh o podivných vetřelcích - všechny spojuje tajemná kniha a jedno poučení: Pokud člověk chce zvrátit běh osudu, vždy dojde pouze k vlastní zkáze. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (86)

messi@h 

všechny recenze uživatele

První povídka 40%. Druhá povídka 60%. Třetí povídka 20% a k závěru místy i nefalšovaný odpad. Typický příklad, že v hororu hektolitry slizových gore efektů kvalitu nenahradí. Především třetí povídka je ke konci opravdový trash, zajímalo by mě, jestli tvůrci nebyli pod vlivem něčeho tvrdšího, než je alkohol. Přesto občas probleskne roztomilý old school feeling, i když hodně céčkový. Odpad si proto tohle dílko jako celek nezaslouží (aspoň podle mě). ()

Euchrid 

všechny recenze uživatele

Zpracování tak na úrovni nějakých povídek z krypty, nebo podobných B-čkových povídkových hororů z devadesátých. Takže sliz, loutky a masky a celkově takový nevyčnívající průměr. Škoda, necítil jsem tam tu atmosféru "mistra" (to nemyslím Káju). Takže tří za snahu. A chtělo by to něco stylovějšího. To by byla mňamka! ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Necronomicon,to by měla být obrovská výzva pro remake .Mě osobně tento film nezaujal ani dříve,ani nyní po opětovném zhlédnutí.Chtělo by to opravdu nový háv . ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Hodnocení drtivé většiny vůbec neodpovídá realitě. Otřesný zážitek. Fušeřina první třídy, která si může o nějakém napětí nechat leda tak zdát. Každý povídka je totální blbost. Královsky hororová nuda. Odpad to není jen díky obstojnému gore. 1-* ()

ac1976 

všechny recenze uživatele

Vyzerá to lacne, chobotnička ma nevystraší, radšej si prečítam, alebo vypočujem niečo od Lovecrafta. Braňo Buzna si snáď 1* za snahu zaslúži, ale mňa to nezaujalo ničím. ()

CrazymanM 

všechny recenze uživatele

Tak nevím,moc mě to nebralo.Místy docela napínavé až děsivé,zpracování spíš úsměvné.Asi bude lepší si něco od Lovecrafta přečíst.Přesto toto zcela dílko nezatracuji,své diváky si určitě najde. ()

m.xFuck 

všechny recenze uživatele

Tři příběhy První je skutečně Lovecraftovský a i když triky dané doby dnes už tolik nefungují je velmi atmosférický a opravdu jsem se bál :) Druhý je povídkou inspirován jen velmi volně a nepřišel mi špatný. Jelikož znám povídku a příběh šel úplně jinou cestou bavilo mne to. Třetí příběh mi přišel nejslabší a nahoněný jen gore efekty. Celkově je to zdařilý povídkový film s Lovecraftovským šmrncem. ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele

Necronomicon je teda něco. Nepamatuji si, kdy naposledy mě povídkový film takhle vtáhnul do děje, ještě k tomu když je to film ze začátku devadesátých let, což nutně neznamená že by měl být slabší, jenom si myslím že spoustu lidí dnes čeká na kvalitní povídkový horor, jenomže tu číhají staré zapomenuté bomby. Divím se že film není populárnější, přijde mi že to má takové trošilinku blockbuster prvky. Nejhorší jsou tak na filmu rozhodně herecké výkony, zvláště v poslední povídce jsem měl mírné komplikace, s důvěryhodností toho co postavy říkají. Lidi tam docela přehrávali nebo ne? Vadí to vůbec? Možná trochu, nicméně jinak jsem byl spokojen velice. První povídka je atmosféricky naprosto nejsilnější, někdy se to ani nedalo shlédnout na první dobrou, musel jsem vracet pár scén protože ty efekty byly fakticky zatraceně cool. Postavy mi přišly děsně v pohodě, nebyl důvod proč se zlobit, temné a výživné. Spojovací příběh s Lovecraftem byl sice oukej, ale ta antologie šlapala více. V druhé povídce (která mi mimochodem přišla asi nejslabší) musím vypíchnout výborný závěr, část poslední, tedy třetí povídka mi potom přišla celá ultimátní. Herci se do rolí určitě hodili (hlavně dědek) nicméně proboha živého, mohli hrát lépe, obzvláště hlavní hrdinka. Z celého filmu musím nejvíce pochválit právě jedinečnou atmosféru jednotlivých kapitol a perfektní efekty. 75% ()

Madax 

všechny recenze uživatele

Trojice dobře natočených, avšak průměrných hororových příběhů, jejichž ústřední příběh, týkající se Necronomiconu, však postrádá smysl. Mám to chápat tak, že je Necronomicon jakýmsi sborníkem hororových povídek? V konečném důsledku to tak vyznívá. Hlavní hrdina, Lovecraft osobně, si knihu pročítá a divák tak spatřuje onu trojici navzájem nepropojených příběhů. To už si může rovnou číst novely od Kinga. Na tom rámcovém příběhu a jeho aplikace na tři konkrétní příběhy se mohlo zapracovat. ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Tri poviedky, ktoré mi pripadali nie práve šťastne spojené, navyše efektová stránka je aj napriek roku výroby na dosť chabej až smiešnej úrovni, punc tomu dáva skôr originalita príbehov, takže 60%. ()

anarya odpad!

všechny recenze uživatele

Hrozná, ale opravdu HROZNÁ nuda. Jediné, co si z tohohle filmu pamatuji je nějaký ten sliz a příšerná kvalita masek. Možná trochu zhnusení nad časem, co jsem s tím strávila. ()

Ondrew 

všechny recenze uživatele

Priznavam, ze k (takmer) maximalnemu hodnoteniu ma donutil fakt, ze som strateny pripad ohladne diela H.P. Lovecrafta. Je to skratka moja srdcovka a Lovecrafta dodnes povazujem za genia hororoveho zanru. Kazdopadne, v tomto filme mame tu cest stretnut sa s tromi roznymi pribehmi, ktore priamo vychadzaju zo spisovatelovej predlohy. Myslim, ze trojici reziserov sa v maximalnej moznej miere podarilo zachytit bizarnost a grotesknost povodnych poviedok. Do filmovej podoby ich preniesli v plnej parade. Je pravda, ze co-to by som mozno osobne spracoval trosku inac, no podstatna je najdolezitejsia ingrediencia, a tou je ATMOSFERA. Snimka je nou priam presytena a pokojne si moze potriast rukou s povodnymi kniznymi spracovaniami. Nuz a Jeffrey Combs v stvarneni samotneho Majstra hororu? Ano, to bol skvely vyber! Takze... z mojej strany je toto dielo hodne 90%. ()

endrix 

všechny recenze uživatele

Proč někdo prostě nevezme Lovecraftovy povídky a nezfilmuje je? Daří se to amatérským tvůrcům, co by teprve zvládli filmoví veteráni. Možná se za několik eónů dočkáme a z takového titánského filmového díla na nás dýchne závan z hlubin absolutního děsu. Zatím se to však neděje a Prastaří mohou klidně spát. ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Tři filmové povídky inspirované vykradenými příběhy H. P. Lovecrafta bohužel ztrácí svou aktualisovaností - vytratila se ona rozpadající se nálada klasicky předválečné Nové Anglie, byť jistý nádech přes všechny humorné odbočky vydržel. Nemohu jinak: Výsledek mi více než co jiného připomínal speciální čarodějnické díly rodiny Simpsonových. ()

pfone 

všechny recenze uživatele

Pro čtenáře Lovecrafta povinnost. Příběhy jsou velice zajímavé a udrží diváka v napětí až do konce. ()

AArrxen 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je ten nejdivnější šit, který jsem po dlouhé době viděl. vynikající povídkový film plný bizarnosti a tajemna. Skvěle jsem se u něj bavil. ()

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama