Reklama

Reklama

Návrat živé smrti 3

  • USA Return of the Living Dead III (více)
Trailer

Obsahy(1)

Plukovník US Army John Reynolds (Kent McCord) se svým vědeckým týmem hledá způsob, jak cíleně zastavit aktivitu u živých mrtvol. Shodou okolností sledují jeden z pokusů s oživováním i jeho syn Curt (J. Trevor Edmond) s přítelkyní Julií (Melinda Clarke). Protože se experiment nepovedl, je plukovník odvelen k plnění jiných úkolů a samozřejmě chce odvézt svého syna pryč. Ten ale po ostré výměně názorů ujede na motorce z domova a Julii bere s sebou. Jenže do cesty se jim postaví náhoda, osud a sloup elektrického vedení a Julie zemře. A Curt, zoufalý ztrátou své lásky, se rozhodne ji oživit pomocí plynu, který viděl v otcově laboratoři... (monolog)

(více)

Recenze (105)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $2miliónyTržby USA $54,207Tržby Celosvetovo $-║ riadna priamočiara béčkovina, kde potešia niektoré nápady so zombii, prekvapia krvavé ohavnosti a nivočenie tiel, hlavne ale vyniknú masky a triky, snaživé /50%/ ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

No sláva, po tých prvých dvoch komediálnych blbostiach som konečne nadobudol pocit, že sledujem horor. Parádne masky, kvalitné gore, krvou sa nešetrilo. Už aj bolo na čase. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Meno Brian Yuzna mi nič nehovorí. Teda, poznám jeho tvorbu, ale pri väčšine titulov si hovorím „ale nemusel som“. Možno ešte RE-ANIMÁTOR sa mi celkom páčil, aj keď určite nezdieľam nejaké enormné slintanie nad touto údajne kultovou žánrovou postavičkou. NÁVRAT ŽIVEJ SMRTI 3 je brakový hororček, ktorý rozhodne nepatrí medzi najslabšie zombícke masakry, aké sa kedy vyškriabali z plytkých hrobov. Ale ani medzi najlepšie. Ž zdôvodnenie, ako dôjde k „rozšíreniu infekcie“ je úplne debilné (tak teda ste špičkový vojak v špičkovej podzemnej základni, máte k dispozícii špičkových vedcov aj zbrane a napriek tomu TAKÝTO AMATERIZMUS???). K tomu úplne nezaujímavé postavy, celkom slušné masky, mnou skoro odjakživa nenávidený nezmyselný mix tvrdého hororu s čiernou komédiou... zaujal ma jediný nápad a to prísť s myšlienkou o na zombíčku sa meniacou dievčinou, ktorú jej frajer napriek tomu miluje. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/151067/Navrat-zivej-smrti-3-40.html ()

movie 

všechny recenze uživatele

Hrozné béčko.Pořádného řádění zombies se tu moc nedočkáme a režisér Yuzna natočil taktéž už lepší věci.Navíc mi celý film přišel až děsivě nudný, ale to bude asi tím, že jsem se z předchozích dvou dílů vycvičil na jiné tempo. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Třetí díl mi vyloženě nesedl. Slibný začátek připomínající romerovky je vystřídán stupidní "love story" o živém týpkovi a mrtvé dívce, která se svým "hladovým tendencím" brání jak může. Prostředek filmu je naprosto o ničem, pobíhání a ježdění autem po prázdném městě, dialogy o ničem a hlavně strašná nuda! Masochistické scény mohou samozřejmě někoho zaujmout i rajcovat, ale mě to nic neříkalo. Ani odvážné předvádění koziček Melindy Clarke mi dojem z filmu nijak nezlepšilo (spíš zhoršilo svojí trapností). Trocha té krve, kterou Yuzna sice ve své době nešetřil, ale dnes se jedná jen o lehké "kašírování". Velkolepé finále s hromadou skvěle namaskovaných zombáků už mi dojem a náladu z filmu nezlepšilo (kde proboha byli celý film??!!). Byl jsem rád, že už je konec. Podle mne na filmu zahlodal vyloženě zub času (jako na většině Yuznových filmů) a dnes, po 15ti letech, se již jedná o nudnou volovinu pro teenagery (i když tou byl film možná již ve své době ...). ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Opravdu hrozná slátanina a to i když odhlídnu, že film s tématem oživlých mrtvol je slátanina už jaksi od naturelu. Yuzna se vyžívá v krvavých efektech, to je známá věc. A na první pohled měl víc peněz, než jeho předchůdci a bohužel jich využil do mrtě. Přesto má tahle romantická selanka něco do sebe a od předchozích trapností se liší hlavně vážnějším tónem, který mi k živým mrtvolám přeci jen sedí jaksi mnohem víc. Navíc sympatická hlavní hrdinka se svou snahou nesežrat svýho milýho (ze kterýho se mimochodem stane během filmu nekrofil ;) Tenhle díl má k Romerovým počinům mnohem blíž, než předchozí. Ale i tak zůstává jen další bezsmyslnou mlátičkou, vyvražďovačkou bez ladu a skladu čistě pro efekt. Ale aspoň už tu nejsou tak hrozní herci, to je pravda. Těmhle hlavním hrdinům se dá skutečně fandit >> Hodně štěstí, ať vám to vyjde! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Totální odklon od všeho, co série doposud nabízela. Tahle změna je však naštěstí svěží vítr do jejích plachet. Žádný trioxin, ani z hrobů lezoucí mrtvoly. Tentokrát je tu nešťastný kluk a jeho zrzavá zombie-přítelkyně, která si svůj hlad po lidském masu kompenzuje bohatou fakírskou manikúrou. A jak se na Yuznu sluší a patří, nechybí u toho spousta gore a trocha černého humoru. Toho je už však v množství mizivém. Poslední dobrý díl původní série. Následující dva totiž považuju za soběstačné filmy, co s těmi předešlými moc "neladí". ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Prvý diel filmovej horrorovej série "Návrat živej smrti" sa stal kultvou záležitosťou. Vynikajúci, päť hviezdičkový zombie horror. Druhá časť je len akousi jeho bláznivou, ale pomerne zábavnou, paródiou. No a čo tretie pokračovanie? Nič moc. V réžii Briana Buznu (ó pardon, Yuznu) sme sa dočkali nie moc zaujímavej teenagerskej záhrobnej love story. Premena pubertálnej kurvičky na krvylačnú oživlú mŕtvolu ma moc nenadchla. Ak však máte radi horrorovú tvorbu, tak to aspoň za jedno zhliadnutie stojí. Zaľúbená zombie. Nevšedné, ale i hodne nedomyslené. *** ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Brian Yuzna se nenechal ovlivnit předešlými Návraty (mj. taky klasa) a vytvořil čistokrevný horror s elementárním nábojem nezaměnitelného yuznovského naturelu, který nelze jednoznačně pojmout výstižným "že, to je na prdel"... (protože On má ten názor), vždyť každá mince má dvě strany. Takže s nadšením konstatuji, že mě to chytlo a ať se tam natřásá vnadnejch Mindy Clarke kolik chce. Je to šťavnatá zombie-dračice... tak "o co go" :) A vůbec, my holky držíme při sobě... tak to prostě je! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Velký překvapení! Yuzna na to šel úplně jinak a podařilo se mu vyčarovat jeden z nejoriginálnějších a nejvíc specifických zombie filmů co byl kdy natočen. Plus doplněný o několik jeho typických prasárniček.80% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Túto časť som videl ako prvú. Čakal som šit, ale film ma zaujal hneď od začiatku. Je to béčko horor, ale prijateľný. Mindy Clarke je sexi a páčila sa mi ako to zahrala, no a Brian Yuzna je predsa len klasa v natačaní takýchto filmov. Hudba dotvárala skvelú atmosféru. A záverečné peklo s robotizovanými zombíkmy bolo cool. Sem sa s pokračovaniami. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

I po letech stále velmi dobrá zábava. Zápletka není sice nijak objevná, jen namátkou se vybaví filmy: Hřbitov domácích zvířátek, Frankenstein, Re-Animátor ...a ve všech je dobrý skutek po zásluze potrestán. Snad jen zde nekončí vše tak špatně, jak se zprvu zdá. Jméno Julie a osud nepřející milencům dá samozřejmě vzpomenout i na největší Shakespearovu klasiku. Až po letech vnímám film více jako drama o neštěstí mladých lidí, než jako prvoplánovou zombiárnu. Co však stále zůstává, jsou obstojné triky a naprosto úžasné masky. Skrz naskrz propíchaná M.Clarková by se stala největší ozdobou všech bdsm salonů, akcí i filmů s touto tematikou. Na filmu ještě neparazitují digitální efekty, a tak je vše daleko věrohodnější. A první zombie z popelnice je připomínkou surrealistických úchyláren B.Yuzny jak ze Society, tak Ze záhrobí. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Zajimavé, trošku romantické pokračování klasiky. Škoda jen, že tam nebylo více nemrtvých. Tady jich bylo žalostně málo, ale na druhou stranu se zase masky docela povedly. Rozhodně lepší než dvojka, ve které mě ta ječící ženská doháněla k šílenství :-) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Hej, hej, tínedžerská romantika človek-zombie je osviežujúca, ale má to fakt odporný video-vizuál a ani to gore už nie je také zábavné ako v osemdesiatych rokoch. ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Tretí diel Živej Smrti dostal do rúk televízny béčkar Brian Yuzna, a je to vidieť. Kdežto prvé dva diely kypeli humorom i zvláštnou atmosférou, trojka je už len o gore efektoch a premene krásnej Mindy Clarke v zombie. Keď už sme teda pri tých zombies, masky sú vytvorené vcelku pekne a nápadite, čo ale kazí ich výzor, je konštantné osvietenie scény svietivými pastelovo-červenými farbami. Neviem, či nám režisér chcel navodiť pocit, že sa nachádzame v lacnom bordeli, ale táto vizuálna stránka mi bola počas celého filmu odporná. Bez nej by to bolo za slušné 3*, takto je to o hviezdičku menej... ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Zombíci jsou sice "hezcí", ale jsou nezábavní a není s nimi žádná sranda. Na některé drobnosti si autoři mohli dát pozor (např. zadýchaný zombík :-)) nebo chování nemrtvých, z nichž jsou někteří skoro geniální a jiní naprosto tupí). ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Brian Yuzna, jo? Člověk, jehož Dentisté mě nudí, stejně tak člověk, jehož Nevěstu Re-animátora považuju za takový malý kult. A od nynějška i člověk, který zprznil tak dobře se rozvíjející sérii. Nebo, že by za to mohl scénárista? První půlhodinka vypadala moc slibně, skoro jsem si říkala, že by to mohlo dopadnout i na čtyři hvězdy, pak se ale ukázalo, že třetí díl zábavné série o zombie apokalypse bude z nějakého většího množství zombíků zredukován pouze na jednu polo zombici, která spolu se svým milým po zbytek filmu tuhle prekérní situaci řeší. A já si říkám, nebyl by to špatný nápad, kdyby těch zombíků bylo hergot víc, a kdyby se celá druhá půlka filmu už jen dokola neopakovala. Druhý díl téhle série se v mém žebříčku řadí do první desítky zombiáren, na které nedám dopustit. Třetí díl tohoto postu ale nedostál. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Return of the Living Dead III bez komedie a se slabší atmosférou. Trojka působí jako horor daleko lepším dojmem, ale jedničce se nevyrovná. Všechny tři díla jsou stravitelná záležitost a to je hodně důležité... 6/10 = 60% ()

Reklama

Reklama