Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Novinárka Kim Levitt (Neith Hunter) pracujúca pre denník LA Eye sa snaží objasniť okolnosti úmrtia mladej ženy, ktorá horiaca zoskočila zo strechy domu. Domnieva sa, že u obete došlo k spontánnemu samovznieteniu a snaží sa o tomto neobvyklom fenoméne získať čo najviac informácií. Počas svojho pátrania sa zoznámi so sympatickou majiteľkou kníhkupectva Fimou, ktorá ju privedie na stopu rituálneho kultu, vyznávajúceho dávnu egyptskú bohyňu Izis. (Karamanlis)

(více)

Recenze (30)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Od začítku naprostá slátanina, která má s původní sérií společný už jen název a jediné, co jej s ní dějově spojuje je fakt, že i tento "díl" se odehrává o Vánocích. I přesto, že děj je opravdu příšernou zhovadilostí, vyskytne se zde také pár světlejších chvilek a režie v rukou Briana Yuzny je dobře poznatelná. V několika scénách si ti znalejší Yuznovy filmografie vzpomenou na jeho výživnou prvotinu Society. Pro příznivce série nedoporučuji, naopak fanouškům Brianovy rané kariéry přeji dobrou chuť, ale upozorňuji, nečekejte zázraky. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ťažko nevyužitý potenciál v námete okolo samovznietenia, občas milo osviežili efekty, ktoré v 90 rokoch ani omylom neboli samozrejmosťou. Ani za svet si nespomeniem, ktorý snímok mi práve tento pripomínal. Na jeden krát dostatočné, pokiaľ milujete šváby, no od jednotky, je to vzhľadom na dej na míle vzdialené .. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jsem fanoušek B.Yuzny, nikoliv série, což se výrazně podepisuje na mém hodnocení. Pravda, čekal jsem daleko větší bizarnosti, přesto snové scény, rituály, obří brouci, malí brouci, housenky a rozličné mutace mě potěšily. Typický Yuzna střižený Cronenbergem, kdy příběh je až na druhém místě. Vše se točí okolo Lilith, zasvěcení, obětí a reinkarnace. Některé krvavé a slizské scény jsou opravdu výživné, přesto bych celkově hodnotil 3,5*. Velké plus jsou mechanické efekty, jelikož dnes by byly počítačové a při menším rozpočtu otřesné. Zbytečností bylo film začleňovat do série Silent Night... ()

movie 

všechny recenze uživatele

Filipínský střelec Brian Yuzna, kterému vděčíme za klenoty jako DENTISTA a DENTISTA 2 (a též spolupráci na RE-ANIMÁTOROVI) v roce 1990 naskočil do rozjeté slasherové série SILENT NIGHT, DEADLY NIGHT a byť plakát slibuje pořádnou kudlu, všechny jenž mají fóbii z pořádného ostří mohu hned uklidnit: žádné takové ve filmu není. Yuzna sice situoval příběh do období Vánoc, ale zcela ho překopal. Místo vraždícího maniaka tu tak mladá novinářska bojuje proti čarodějnickému sabbatu, nechybí pořádná porce gore, švábů, brouků - inspirace v italském giallu a hlavně Argentova SUSPIRIA tu smrdí ve všech dveřích. Já říkám - celkem v pohodě. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Čtyřka ignoruje díly předchozí a vydává se svojí vlastní, zmršenou cestou. Nadpřirozeno, houmles, hmyz, sliz, spirály, špagety, reportéři, čáry máry, a aby se neřeklo trocha těch Vánoc. Slasher už ani omylem (na to BACHA), jedná se o hybridní hororovou posranost ukuchtěnou ze zmíněných ingrediencí. Pár momentů dobrých, ale jako celek prostě sračka. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama