Reklama

Reklama

Society

Trailer

Obsahy(1)

Rodina Billa Witneyho (Billy Warlock) se na první pohled ničím neliší od ostatních obyvatel Beverly Hills. Jsou to úspěšní, bohatí, ve svých oborech uznávaní lidé... Ale za pozlátkovou slupkou se skrývá cosi zlověstného! Cosi, co Billiho přinutí hořce litovat chvíle, ve které zatoužil poznat skutečnou pravdu. (kosta73)

Recenze (55)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Béčko, u kterého se dost možná budete hodinu nudit, abyste nakonec byli odměněni půlhodinkou fujtajblových bizarností, kteréžto už jsou hodně zábavné. Trošku mi to závěrečné soutělí připomnělo film Slither (2006), nedivil bych se, kdyby tady nějaká ta inspirace vážně byla. Ale zpátky k Society. Protože už moc dobře nesnáším osmdesátkové teenagerské chlapecké hrdiny, bylo pro mne sledování dvou třetin tohodle filmu dost ubíjející záležitostí. Díky bohu za ten konec, jinak by to bylo maximálně za dvě hvězdy. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Bizár jak sviň! Je nutno zmínit,že tahle společnost zahrnuje spousta zvláštních aktivit zahrnující incest,perverze a skandální "feeding" scéna,při které se vám budou kroutit prsty i na nohou. Skvělý Body Horor a perfektní masky na svoje stáří.75% ()

JFL 

všechny recenze uživatele

QAnon the movie aneb kterak nevybouřený školní namakanec zjišťuje, že v jádru californských elit je něco velmi zvráceného. Svého času musela pro nic netušící diváky, kteří si film půjčili ve videopůjčovně, být "Society" skvělým zjevením. Byť teda oni asi už tehdy moc dobře tušili, co se na ně chystá, protože Brian Yuzna díky spojení s "Re-Animatorem" měl jasně vytvořenou škatulku. Proto také paranoidní linka, kterou se film snaží většinu své stopáže budovat až tolik nefunguje, neboť všichni tuší, že hrdina nemá jen halucinace. Bohužel tato linie zabírá větší část snímku a ulepená dalíovsky surreální satira se dostavuje až ke konci. Ostatně celý projekt vykazuje klasické neduhy VHS brakovek, kde ústřední ulítlý nápad nevydá na víc jak středometrážní projekt (respektive není rozpracovaný do pořádného scénáře, který by ho dokázal plně využít), ale hluché scény ho nastavují na celovečerní stopáž. Ale co si budeme povídat, stejně na tento film nikdo nebude koukat kvůli scénáři (který vážně nefunguje a jde vlastně odnikud nikam), ale jen kvůli výtvorům uměleckého mistra speciálních efektů Screaming Mad George, které jsou famózní a groteskně zneklidňující. "Society" tak ukázkově potvrzuje pravidlo, že pro převládající dojem z filmu vzniká na základě diváckého zážitku z poslední čtvrtiny filmu. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Během první hodiny jsem měl pocit, že sleduji jen obyčejný mysteriozní film s kapkou toho hororového nádechu. Už jsem ani nedoufal, že se něco změní, i když už tam byl náznak nějaké té vtipněší a krvavější scénky. To jsem ještě nevěděl, co mě čeká v poslední půlhodině. Nechci tady moc vyzrazovat, aby jste o to překvápko nepřišli, ale během té poslední části jsem si vzpoměl na Braindead. Už jsem viděl hodně, ale tohle? Hubu celou dobu otevřenou a dlouho jsem se tak nenasmál. Promiňte mi ty výrazy, ale lépe to nepopíšu. Vřele doporučuji, poslední část to ze 3 hvězd vytáhla skoro na 5. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Když člověk přistoupí na tu osmdesátkovou klišoidní hru, je Society docela dobrá zábava. A jak už bývá u osmdesátek a praštěných hororových režisérů zvykem, ke konci se to celé absolutně zvrtne, což už musí bavit každého. Asi nikdy mě nepřestane fascinovat, jaké úchylárny tenkrát vznikaly. Bizar gore. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Bizarní surrealistická komedie s horrorovými prvky, která Yuznovy fanoušky nepřekvapí, ale potěší. Billy je normální student s běžnými radostmi a starostmi. Jenže jeho život nabere jiný směr. Má pocit, že se propadá do světa, který vnímá jen on. Červi, slimáci, bublající kůže na zádech sestry, podříznutý spolužák... Billy má pocit, že začíná šílet, že se pomátl. Nakonec ale odhalí hrůzné tajemství své rodiny a jejich přátel! Surrealistické orgie v závěru snímku, na nichž pracovala celá armáda specialistů na triky a makeup, jen tak ve filmovém světě nenajdeme. Propletenec spojených těl, chapadla, ruce místo nohou...ne, ne, nelze vyzradit vše. To chce prostě vidět. V prvních dvou třetinách jsem sice čekal více bizarností (každou chvíli jsem měl pocit, že z někoho vyskočí chapadlo, vypadne mu oko, roztáhnou se čelisti...), ale Yuzna dávkoval své fantazie postupně až ke konečnému bizarrefestu. Výtvarně bezchybné. (viděno dvakrát s velkým časovým odstupem) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Čiernohumorný nápad ako pranierovať novodobú šľachtu v podobe smotánky z Beverly Hills je viac než len dobrý, no bohužiaľ výsledný produkt je len sledom samoúčelnosti - najmä nevysvetlených snových pasáží (ktoré tvoria väčšinu prvých dvoch tretín filmu) doplnených o záverečnú podobne bezzmyselnú desaťminútovú prehliadku gore. Obyčajne by mi to aj bolo jedno, škoda len, že tento film mal naviac ako len byť tupým béčkom. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Začátek je tajemně mysteriózní až znepokojující, kdy divák naprosto netuší jestli hlavní hrdina bojuje jen se svým šílenstvím nebo je opravdu na stopě podivné společnosti s ještě podivnějšími rituály. Ve filmu jsou použita všechna možná klišé z příběhů o boji jedince proti všemocné společnosti, jejíž chapadla zasahují do těch nejvyšších míst a víceméně ovládají veškeré dění. Tenhle "thriller" se v závěru změní v naprosto fantastickou bizarní grotesku plnou surrealistických obrazů a masek. Zasloužených 80 %. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Režijný a nadpozemsky úchvatný debut Briana Yuznu nakrútený za päť týždňov v roku 1989, ktorý sa však na americký trh dostal až o necelé tri roky neskôr, teda v roku 1992. Seriózny, dalo by sa povedať splatter, ktorý svojou priamočiarosťou a originalitou drží diváka v napätí hneď od začiatku. Tajomstvom zahalenej spoločnosti vyššej vrstvy “The Society”, ktorej sa podarilo za tie roky sformovať celkom silnú organizáciu uprednostňujúcu svoje záujmy a potreby nad všetko ostatné, padol do oka v tomto prípade 17 ročný mladík Bill Whitney začínajúci tušiť a čím ďalej tým viac si uvedomovať, že svojim počínaním sa zahrabáva čoraz viac do sračiek, z ktorých nie je návratu. Society je jeden z tých filmov, o ktorých čím menej informácii pred zhliadnutím človek vie, tým lepšie. Mňa to doslova rozflákalo naruby. Jedna z najväčších peciek čo som mal možnosť vidieť. Záverom by som ešte spomenul, že okrem nadpozemského filmového zážitku je tu k počutiu aj hudba z podobnej kategórie, a to od Ludwiga van. "SOCIETY WAIT FOR YOU!". ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

No nudit se budete u tohoto filmu přesně prvních 75 minut, ve kterých jsou takové ty obvyklé teenegerovské potíže - škola, sex, škola, auta, škola, fotbal. A napřeskáčku taky mimoňské řečičky ala Plan 9 from Outer Spece (jenže uplně nefunkční a nevtipné. jedna sexy roštěnka a pomrkávání po Frankensteinově nevěstě toho moc nezachrání. A ta závěrečná super řežba? Přehlídka toho, co všechno se dá udělat ze slizu, to už raději doporučuji přímo Sliz (1988). Society je film, který strašně rychle zestárl a zosobňuje vše špatné z osmdesátek, nikoliv to fajné. Výsměch majstrštykům jako Braindead, Evil Dead či Bad Taste. A že je Straussova hudba skvělá? No to samozřejmě je, ale WTF ... ??? ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně dokopal k Yuznově režisérský prvotině. Většinu filmu jsem si říkal, že jde o průměrnej kousek a viděl jsem to na 3 hvězdy. "Mňamózní" finále ale rozhodlo o hvězdě čtvrté. Konec je prostě nezapomenutelnej a já jsem si ho neskutečně užíval. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Oh my god, toto bolo vážne moc. Vždy keď si myslím že už som toho videl dosť a že nejaká úchylnosť ma nemôže len tak prekvapiť, príde niečo podobné. Totálne maso, absolútny vrchol dekadencie hororu amerických osemdesiatych rokov, ale fakt že hnus. Sám seba neznášam zato, že som si pozrel galériu a prečítal niekoľko komentárov a všetkým radím aby to nerobili a išli do toho len ako do klasického paranoidného thrilleru, kde neviete čo je pravda a či vôbec. Sladká nevedomosť. Toto sa nielen že nedá odhadnúť, nechápem ako to dokázal niekto vôbec vymyslieť. Strašná sranda tento film ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

27ročný Eddie z Baywatchu hrá 17ročného Billyho v kultovom surealistickom posobenstve, filme, ktorý je najprv skôr mysterióznym televíznym filmom a po hodine a štvrť sa zlomí do svojho nechutného finále, vďaka ktorému sa preslávil. Screaming Mad George, majster masiek béčkových hororov osemdesiatych rokov tu predvádza svoj vrchol. Inak si možno zapamätáte sugestívnu úvodnú pesničku, divnú postavu matky Billyho "frajerky" a to je tak všetko... no pre milovníkov eighties béčkovej produkcie, zvrhlých efektov a nechutností to je samozrejme povinná jazda. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Bizarní a úchylný úlet, jaký se jen tak nevidí. Maximální rozkoš prý plyne z co nejintenzivnějšího splynutí těla s tím druhým. Society vám ukáže, kam až lze zajít. Yuzna už ve svém prvním filmu předvádí svůj až neuvěřitelný smysl pro nechutnou krásu, třeba závěrečná swingers párty je v této kategorii pak doslova na Oscara. Pravda vatička mezi parádními, a nutno říct i děsivými scénami, třeba ta ve sprše mi po dlouhé době při sledování filmu opravdu nahnala husí kůži, není žádná velká sláva, ale to pro mě nebylo žádné překvapení. Na druhou stranu onen závěrečný nepopsatelný festival poněkud zvláštní rozkoše si všichni zúčastnění evidentně užili a jejich roztouženost byla nechutně uvěřitelná. Čtyři propletené údy se třou. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný debut hororového zabávača Briana Yuznu s divokým a bizarným záverom. Holt, Yuzna kedysi točil výborné veci, ktovie kam sa v posledných rokoch podela jeho niekdajšia režisérska forma... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

„Co máš rád v čaji? Mléko? Cukr? Nebo se ti do něj vám vymočit?“ Tomuhle snímku by velmi prospěl bizarnější, ujetější, sexuálně otevřenější, prostě po všech stránkách, které tento film jen nakousává a nastiňuje, šílenější remake, nejlépe pod taktovkou Davida Gronenberga, nebo Roba Zombieho s hereckým ansáblem Domu tisíce mrtvol a Vyvrženců pekla. Nalákalo mě to na víc, než pak poskytlo, nemohu se zbavit slabší, ale pořád působící hořké pachuti zklamání. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Nástup mistra Yuzny na hororovou scénu se mu povedl rozhodně. Nejedná se ještě o klasickou Yuznovskou brutalitu plnou krve, ale o hodně zajímavý, zamotaný a atmosferou vážně povedený, snímek o jiné společnosti jiných osob(nechci prozrazovat), na které náhodou narazí playboy Billy přímo ve své rodině. Yuznovi nikdy nechyběla originalita, škoda hluchých míst a hlavně zbytečně zamotaného děje, ve kterým se hodně těžko orientujete. Jinak se ovšem určitě jedná o výbornou zábavu. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

BAYWATCH star Billy Warlock v hlavnej úlohe hororu, ktorý sa v prvej trištvrtine zmieta medzi teeneagerskou hovadinou a akýmsi psychologickým thrillerom, no potom sa to zvrtne v hutný make-up effects gore fest, aký prijímame z rúk režiséra Briana Yuznu najradšej. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Yuznov prvý horor, ktorý ma nesklamal a ktorý má šokujúci záver, gorefest posledných 30 minút, ktorý sa oplatí pozrieť pretože tolko brutality, kolko vynaložil majster Yuzna, u nikoho iného zaručene nenájdete, jedine tak u Petera Jacksona. Ano, začiatok je trochu mysteriozni, kým hlavný hrdina zistuje pravdu o svojich rodičov a čo pred ním skrývajú 80 percent. ()

Reklama

Reklama