Reklama

Reklama

Epizody(5)

Obsahy(1)

Hlavní postava napínavé francouzské minisérie Ohnivé léto Thomas Croze právě sahá na vrchol své kariéry. Patří mezi nejlepší lyžaře, sjíždí nebezpečné svahy, skáče padákem a jeho tvář začíná znát každý malý kluk ve Francii. Jediné, co si ze všeho nejvíc přeje, však nemá. Jeho přítelkyně Helene de Graafová je totiž vdaná a její manžel by jí v případě rozvodu nedal jejich malou dceru. Dokonce vyhrožuje, že jí nedovolí se s ní stýkat. Helene je nešťastná, ale musí se rozhodnout. Situaci vyhrocuje i vzájemná nenávist rodu Crozeů a de Graafů kteří si vzájemně vytýkají majetek a zradu. Možná by Alex de Graaf dokázal unést odchod své manželky, ale to, že za tím stojí Thomas, bývalý přítel z dětství, nyní nenáviděný Croze, je pro něj zcela nesnesitelné. Ten večer, kdy Helene řekne Thomasovi své rozhodnutí, je zavražděna a Thomas obviněn z vraždy.
Až po třinácti letech se otvírají brány vězení a vychází z nich muž, který není zlomen, ale který má jedinou touhu najít pravdu a očistit své jméno.
Francouzští tvůrci sáhli po osvědčené formě rodinného seriálu zvané Letní sága. Odehrává se v nádherných přírodních exteriérech - zde jsou to francouzské Alpy a jezera. V minisérii Ohnivé léto nejde jen o rodinné vztahy, dávná tajemství či jen stěží zakrývané touhy a zrazené lásky, zde se hraje doslova o život. Protože ten, kdo vraždil kdysi, nyní musí pokračovat, neboť neúnavný Thomas Croze odkrývá jednu kartu za druhou. V hlavní roli seriálu uvidíme velmi oblíbeného Georgese Corraface (Severní vítr, Zámek Olivierů) a v roli kapitána Le Breca vynikajícího francouzského herce Guy Marchanda. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

ladanda 

všechny recenze uživatele

Tato více jak osmihodinová detektivka nepostrádá napětí a je dobře koukatelná. Nicméně mi to připomíná německé romantické seriály typu Doktor z hor apod. S jistou nadsázkou zde objevíme i prvky ze hry Járy Zimmermanna Hodina pravdy (já nejsem tvá dcera, já jsem tvoje babička). S tou recidivistkou je to také značně přehnané. Trochu zpackaných posledních 5 minut, ale myslím, že ty čtyři hvězdičky jsou dost slušné ohodnocení. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od kolegy ladandy bych neurážela tu perlu mezi seriály s názvem Doktor z hor srovnáním s tímhle. Písemně nelze vyjádřit, jak štítivě vyslovuji název této slátaniny. Tvůrci okopírovali patetickou romantičnost z německých hovadin od Rosamunde Pilcherové. Dlužno dodat, že ne moc zdařile. Z amerických akčních ptákovin si uzmuli nápad s neprůstřelností hlavního hrdiny. Zdokonalili ho a Thomas se stal i dle potřeby neviditelným. Možná to bylo i kvůli českému dabingu, ale zlosyn mi byl znám již po jeho první promenádě před kamerou. Do trpce blbého konce jsem se dodívala pouze ze zvědavosti, jak idiotsky autoři tuhle hloupou detektivku vypointují. Jejich invence předčila veškerá má neblahá očekávání. Jo a ještě jeden důvod jsem měla, proč jsem tu postlabutí píseň francouzského krimi seriálu dokoukala. Zajímalo mne, zda patvůrci udrží standard jedné mrtvoly na jeden díl. Udrželi. ()

Reklama

Galerie (8)

Reklama

Reklama