Reklama

Reklama

Příběhy písní


Rod Stewart (E06)

(epizoda)
  • Velká Británie Rod Stewart
Velká Británie, 2020, 1 h

Hrají:

Shaun Keaveny (vypravěč), Rod Stewart (a.z.), Katie Puckrik, Carmine Appice

Obsahy(1)

Pro mnohé fanoušky Rod Stewart bezezbytku naplňuje definici rockové hvězdy – má nezaměnitelný hlas, zpívá nezapomenutelné písně a je to bezkonkurenční showman. Dvě stě padesát milionů prodaných nosičů, čtyři první místa v americkém žebříčku, ale také rytířský titul uvedená fakta jen potvrzují. Během své dlouholeté kariéry nabídl fanouškům velkou řádku hitů. Tři z nich ale měly určující vliv na jeho úspěch. Rytmická píseň Sutherland Brothers s názvem "Sailing", ze které Stewart vytvořil pomalou baladu, vyzývavý taneční hit "Da ya Think I'm Sexy?" a synth-popová klasika "Young Turks", se kterou vstoupil do 80. let minulého století. Vzpomínky samotného interpreta a jeho spolupracovníků nabídnou zajímavý pohled na vznik těchto hitů. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když si vyjedete na internetu zpěvákovi koncerty nyní v listopadu, vyjede vám Glasgow, Manchester, Las Vegas a Londres. Mohl zpívat pořád to samé dokola a postupně upadat, ale neudělal to. Já na něm byl jednou v Praze. "Má nožičky jako hůlčičky a k tomu rypák" říká se v dokumentu, ale ženy na něj stály frontu. Stačily tři velké hity v počátku kariéry. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mluví o něm jako o rockerovi, ale je to takový popíkový rocker. Ale zase měl tu schopnost přijít vždy s něčím novým, s novým zvukem. A s tím jeho typickým hlasem si to vždycky sedlo. Já nebýt teda hard rocker, ale popíkář, tak ho snad žeru, ty jeho hitovky jsou vážně pořád dobrý. ()

Reklama

Galerie (1)

Reklama

Reklama