Reklama

Reklama

Příběhy písní


Eric Clapton (E09)

(epizoda)
  • Velká Británie Eric Clapton
Velká Británie, 2020, 1 h

Hrají:

Shaun Keaveny (vypravěč), Eric Clapton (a.z.), Marcella Detroit

Obsahy(1)

Hudební kariéra Erica Claptona připomíná horskou dráhu plnou extrémních vzestupů a strmých pádů. Jeho dlouhodobý boj se závislostmi a těžké životní chvíle se vždy promítaly v jeho tvorbě. Píseň "Cocaine", kterou původně složil J. J. Cale, pro sebe Clapton předělal jako i jako varování před nebezpečnou drogou. Oproti tomu byla skladba "Tears In Heaven" osobní výpovědí po ztrátě syna v roce 1991. Po tragické události ale místo v další konzumaci drog našel svůj únik v hudbě. Balada měla nejen terapeutický účinek, ale také velký umělecký a komerční úspěch. I píseň "My Father's Eyes" z konce tisíciletí v sobě nese těžký osud kytaristy s přezdívkou Slowhand. Clapton totiž nikdy osobně nepoznal svého biologického otce. V souvislosti s tím dokonce jako kluk svou matku považoval za svou sestru. Nejbližší hudebníkovi spolupracovníci zavzpomínají na časy, kdy Eric Clapton nechal promlouvat své umění a nahrával tyto obrovské hity. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl seriállu na České teůevizi Art patří ke dvěma slabším, fádním. O zrodě písní se prakticky nic nedozvíte (krom toho, že zpěvák texty ventiloval silné emoce) a nezazněla ani Leyla. ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Samo o sobě to mohlo být skvělé, ovšem tohle bylo jak když pejsek s kočičkou pečou dort. Některé části byly znova opakované téměř stejnými slovy. Komentář děsivě afektovaný a informace často povrchní. například o smrti syna jsme se kromě několikrát zmíněné informaci, že vypadl z 55. patra, nedozvěděli nic. ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama