Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vikingovia bojujú o moc a lásku krásnej ženy. Vo farebnom nemom snímku je Vikingom Leif Ericsson (Donald Crisp), ktorý opustil Nórsko, aby hľadal nové územia západne od Grónska. Počas cesty súperí o lásku Helgy (Pauline Starke) so svojím spoločníkom Egilom (Harry Woods) a anglickým otrokom Alwinom (LeRoy Mason). Konflikty sa prehĺbia potom, čo sa kapitán zastaví v grónskej kolónii svojho otca Erika Červeného. Leif totiž konvertoval na kresťanstvo, náboženstvo, ktoré jeho otec neznáša. Neskôr si musí poradiť so vzburou posádky, ktorá sa obáva, že sa pri plavbe na Západ prepadnú cez okraj Zeme. (Incantator)

(více)

Recenze (4)

majo25 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný film je to, čo sa v 20. rokoch len učili filmári, preto im nemožno zazlievať ich výsledky. Dobrodružný film nie je dráma, je s ním viac práce, a nielen vizuálnej. A preto keď si odmyslím historickú nepresnosť, slabšiu akciu či absenciu exteriérov, to nie je márny snímok. Aj keď tvorcovia si o Vikingoch mohli niečo naštudovať, aby ich neustále nevykreslovali ako vysokých barbarov, ožranov, vznetlivcov, ktorí neustále nosia helmy s rohmi na svojich hlavách, zaiste aj v spánku. Príbeh má vlažný začiatok, ale s vyplávaním na more sa to o dosť lepší. Mal som možnosť vidieť kolorovanú verziu, v ktorej vizuál vynikne. Také menšie faux pas - pochybujem, že by si ženy v 11. storočí vyholovali podpažia. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Objavenie Ameriky z pohľadu vikingského dobrodružstva, počas filmu niekoľkokrát označeného za najväčšie, aké človek poznal, dobrodružstva s náboženským podtextom. Príbeh nieje v tomto prípade ani tak veľmi podstatný, sám o sebe je veľmi chudobný. Je to vizuálna stránka filmu, ktorá si zaslúži najväčšiu pozornosť. Kostýmy a výprava, to všetko presne odráža naše najideálnejšie predstavy o vikingskom živote a ich výzore. Bradatý, zdatný fúzači z rohatými helmami. Od maxima ho delí jedine málo akčnosti, poprípade jej väčší spád. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se přesměroval na adresu, kterou udává Mr.Ocek a kochal se. Němá éra filmu měla jednu nevýhodu, ta všudy přítomná hudba je někdy zdrcující. Jinak příběh je nádherný, tak se kochejte a kdo neumí moc anglicky může si titulky stopnout a luštit. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Vcelku jednoduchý dobrodružný příběh, v němž je hlavní hrdina, anglický šlechtic, unesen Vikingy a prodán jako otrok krásné dceři Leifa Ericssona, který míří za svým otcem do Grónska, aby se vypravil ještě dál na západ a zjistil, co tam je. Otrok a hrdá valkýra se docela dlouho oťukávají, než přijdou na to, že po sobě touží. A pak je tu hodně akce, bojů, vzájemného žárlení a docela pěkná scéna u grónského dvora. Ač příběh není velký zázrak, tak jsem se upřímně dobře bavila a navíc, celý snímek je němý, pouze doplněný o ruchy a v technicoloru, což je úžasné. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama