Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mystifikační dokument ze zákulisí českého hudebního průmyslu. Prostřednictvím výpovědí několika zúčastněných budete svědky zrození uměle vytvořené kapely, poznáte její recept na raketový vzestup, prožijete s ní nejúspěšnější roky a nakonec odhalíte i utajované neshody, které vedly k nečekaným personálním změnám. (ajuska)

Recenze (149)

fruitbueno 

všechny recenze uživatele

Dokument, který v každém fandovi Mňágy vyvolá masivní potřebu po festovně nabitém playlistu ve winampu nebo po ultrazážitku z koncertu... ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Mnaga byla ve sve dobe opravdu zabavna kapela na ceskem trhu. A i dneska po sto letech si ji obcas clovek rad pusti. (je to uz ten sentiment? snad ne.) ()

blastboy 

všechny recenze uživatele

Dokonalá mystifikace v podání Petra Zelenky a Mňágy je pro člověka, který moc dobře Mňágu nezná smrtelná. Já sám jsem si nejprve myslel, že jde o skutečný dokument, až později jsem se dozvěděl, že jde o dílo skrz naskrz vymyšlené. Podle mého jeden z nejlepších Zelenkových filmů ()

Jiří K. 

všechny recenze uživatele

Fiktivní dokument o vzniku mé nejoblíbenější české kapely. Velmi dobré. Vzniknuvší jako šablona pro další podobné Zelenkovy snímky. ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

I když Zelenka tímto snímkem zahajuje sebevykrádání, které vyvrcholilo Rokem ďábla, přesto mi snímek připadal ještě originální. Možná to bylo tím, že Visáči byli v podstatě dokumentem o historii kapely a zasahovali i do budoucnosti, zatímco Mňága nikoli. Asi je to i tím, že Visáči jsou pokusem o seriózní dokument, zatímco v Mňáze si kapela ze sebe nepokrytě dělá legraci. Pro mne nezapomenutelné scény s Vašutem a jak Mňága v rámci sponzoringu hraje v oblecích znázorňujících ovoce. Výborný film, který mne vždy pobaví. ()

Tjaden 

všechny recenze uživatele

Nad míru zábavný mystifikační dokument o jedné z mých nejoblíbenějších kapel. "Emancipace je sebevražedný pokus o znovuzavedení matriarchátu." :D ()

Jancll 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější film vůbec. Hudba kapely Mňága a Žďorp je pro mě opravdu srdcová záležitost, moc mě ovlivnila, stejně jako celý film, který jsem viděl více než 20x, a který jsem svého času uměl skoro celý odrecitovat. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Zábavný malý filmeček jemuž není nic svaté a dělá si ze všeho legraci. A hlavně blbne diváka, neznalého v hudební branži a vědícího prd o kapele Mňága-můj případ:-) ()

Dzonysek 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv svůj mystifikační talent dotáhl Zelenka k dokonalosti až "Rokem ďábla", i Mňága - Happy End dovede hezky zamotat hlavu. Příjemný hudební dokument, po jehož shlédnutí si rád znovu pustím písničky od Mňágy a Žďorp. ()

derryl 

všechny recenze uživatele

Nic v tomto filmu není pravda. Všechno se skutečně stalo. To vystihuje můj dojem z této krásné mystifikace. Musím říct, že jsem se opravdu bavil a film jen posílil moji oblibu kapely Mňága a Žďorp. Petr Zelenka už tehdy ukázal, že se od něho dočkáme zajímavých věcí... ()

ClimbVibe 

všechny recenze uživatele

Nebýt programu Band Maker tak jsme ochuzení o jednu výbornou kapelu, to je tutovka. Fruit International si to ale u mě dost rozházeli a už si od nich nekoupím ani ananas. A nevíte kde se dá stáhnout celovečerák Slunce, seno a žďorp? Vašut tam hraje výborně! ()

Disease 

všechny recenze uživatele

No to, že se jedná o kapelu, která mě nikdy nezajímala, jsem se bavil skoro stejně dobře jako u kdysi dávno viděného Visacího zámku. Plus devadesátková nostalgie a záběry z dávno neexistujících klubů. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[2,5*]     "Nic v tomto filmu není pravda. Všechno se skutečně stalo."     ´Fiktívny dokument, ktorý je, ak som ho správne pochopil, narážkou na chlapčenské skupiny (v danej dobe veľmi populárne) a na umelosť hudobného biznisu. Mám taký pocit, že človek musí asi byť skalným fanúšikom skupiny, aby ho ten film zaujal a to ja nie som. Ak si odmyslím pohodovú hudbu, ktorá sa celkom príjemne počúva (ale že by som z nej bol hotový, tak to zase nie), tak mi to celé pripadá strašne nezáživné, často až otravné pre všetky tie prihlúple, strojené reči (hlavne tá americká držka ma neskutočne iritovala). Celá tá omáčka okolo pôsobí dosť zbytočne, nevidím zmysel takejto mystifikácie, keď nie je aspoň trochu zaujímavá. Ako-tak ma zaujala akurát tá pasáž s firmou Fruit International, kde tá absurdita je celkom fajn dohnaná až do krajnosti (koncert v kostýmoch ovocia). A to podobne ladený Rok ďábla (2002) milujem, lenže tam sú moji obľúbenci Nohavica a Čechomor a ešte k tomu to má taký zaujímavý mysteriózny náboj. ()

1945 

všechny recenze uživatele

Rok jsem tento film sháněl, až jsem ho konečně sehnal. Mňága - Happy End je opravdu originální a unikátní příběh o uměle vytvořené hudební skupině Mňága a Žďorp. Songy Mňágy mám rád, takže jsem byl i s filmem spokojen ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Krásně to řekla Morien - "...ale takhle mám pocit, že ten film v sobě nese hluboký přesah co se týče... všeho." To je přesně to, co bych chtěl říct, kdybych to říct uměl. Happy End je pro mě zjevením. ()

Pevek2 

všechny recenze uživatele

Predpokladam, ze tenkrat to bylo invencni a svezi, ale takhle po letech uz to moc nefunguje. Ale Mnaga je opravdu dobra. ()

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama