Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mystifikační dokument ze zákulisí českého hudebního průmyslu. Prostřednictvím výpovědí několika zúčastněných budete svědky zrození uměle vytvořené kapely, poznáte její recept na raketový vzestup, prožijete s ní nejúspěšnější roky a nakonec odhalíte i utajované neshody, které vedly k nečekaným personálním změnám. (ajuska)

Recenze (149)

helmiczka 

všechny recenze uživatele

Tak som si zistil, čo znamená názov kapely. A je to zaujímavé, ale u nás doma sa nepotrebným veciam odnepamäti hovorí "ždžorby" alebo "žďorby". Asi preto, že dedko celý život pracoval v Ostrave :) ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Komorní film s úžasnou harmonickou atmosférou, kterému však dle mého chybí duchaplný konec, ale možná mám ten pocit jenom proto, že ta úžasná atmosféra byla najednou pryč a já ji chtěl sledovat ještě několik hodin. Petr Fiala by si za svou roli zasloužil Oscara! *** Ve zkratce: Já prostě nechtěl bejt ananas. ()

JanKukulín 

všechny recenze uživatele

Svět je, svět je jenom pilinový kotel.... :-D senzační snímek Petra Zelenky. Pokud se vám líbil známější rok ďábla, sežeňte si tohle, opravdu to stojí za to ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Alternativní ananas mockumentary made in Valmez and Petr Zelenka, který dokázal svého času některé neznalé dokonale zmást a ty jenž nezavedl do temného lesa příjemně pábitelsky pohladit. Petr Zelenka je mág (tedy alespoň co se týče jeho mystifikační trilogie). Mág, který má nápad jak udělat z ničeho valoun zlata.....mág, který tento nápad dokáže realizovat aniž by se za svou realizaci musel stydět. Tenhle pokoj rozhodně nebyl studený a prázdný :D ()

Leoric 

všechny recenze uživatele

Happy End je rozhodně můj neojoblíbenější hudební dokument, viděl jej už nespočítaněkrát. Díky lásce k Mńáze možná přehlížím chyby:). Příběh kapely je skvěle podaný, správně absurdní, a je vidět, že Mňága si vše řádně užila. Další povinností správného mňágisty je ještě další snímek, který se zove Made In Valmez, ale zde na ČSFD jsem jej nikde nenašel. Naštěstí si ho suším na VHS:) ()

salamandrr 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru slabší než rok ďábla, ale asi sem ovlivněn tím, že mě mňága moc nebere...zajímalo by mě, zda aspoň o s teniskou je pravda, muj kámoš to na základě tohohle filmu zkusil...no a s pivem to fakt neni problém 8) ()

Pesosek 

všechny recenze uživatele

„Nic v tomto filmu není pravda. Všechno se skutečně stalo.“ Perfektní, velmi vtipné, osobité, prostě mňágovské. Jako zarytý fanda Mňágy a Valašskomeziříčský patriot nemohu nedat plný počet hvězdiček. ()

Iriquindae 

všechny recenze uživatele

Předchůdce Roku ďábla o dalších lidech, které poslouchám už spoustu let, o uměle vzniklé skupině Mňága a ždorp. Film je ještě hodně syrový, trochu nedotažený, ale má skvělou atmosféru, kouzlo a nápady. A nezapomeňte, svět je jenom pilinový kotel! ()

AdamFogl 

všechny recenze uživatele

Mňága a Žďorp je jedna z mých nejoblíbenějších kapel a Petr Zelenka jeden z mých nejoblíbenějších režisérů. Co můáže vzniknout, natočí-li tento režisér mystifikační dokument o této kapele? Ano, správně, jeden z mých nejoblíbenějších filmů. Film Mňága - Happy end popisuje vymyšlenou historii této kapely na tolik působivě, že si říkáte zda se vskutku jedná o mystifikaci. Vyskytuje se tu tolik absurdních scén, ze kterých přímo srší to jak si z diváků Petr Zelenka utahuje, ale i přesto někteří uvěřili. A právě zrovna scénu s konkurzem, s koncertem za zdravou výživu a Slunce, seno, Mňágu si budu dlouho pamatovat. Pokud tomu připočteme i super písničky, pět hvězdiček je jasných. 100%> ()

hlína 

všechny recenze uživatele

Nevině vtipná hovadinka s příjemnou muzikou MŇORPÚ která se mi kupodivu líbila stokrát víc než jinej Zelenkův výplod Rok Ďábla, který má prakticky totožný námět... ()

hyper01 

všechny recenze uživatele

Petr Zelenka a jeho mystifikační dokumenty - prostě bomba! Slunce, seno a Žďorp v hlavních rolích s Vašutem a Brodským by pobavilo jistě víc, než kterýkoliv jiný Troškův film. Kapela (od nás) z Valašska, s Petrem Fialou v čele, v kombinaci se skvělým scénářem a programem Band Maker vytvořila jeden z mých nejoblíbenějších filmů, který si pouštím vždycky, když mám trochu pocuchanou náladu. „Kdo nesmrdí s náma, smrdí proti nám!“ ()

prasklinka 

všechny recenze uživatele

Mňágu mám moc ráda, ale mystifikační dokument je prostě hloupost a myslím, že je to to nejhorší od mňágy..... zkusím si pustit nějaký jejich cdčka a na tuhle hrůzu zapomenout. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Nejlepší ze Zelenkových hudebních filmů. Tam kde Visací zámek nebyl ještě dotažený, navázal s vtipným útokem na praktiky hudebního průmyslu, ale i na adorativní filmové dokumenty o slavných kapelách. Komorně natočené a civilně zahrané s parádní muzikou - období Made in Valzmez a Furt rovně od MaŽ fakt zbožňuji. Naprosto boží je Hodinový hotel zpívaný účastníky konkurzu, kde doslova zabíjí Hošek (Plexis) a Karel Zich. Moc mě potěšila i účast Ivana Krále a Zdeňka Trošky, kteří trošku střílejí do vlastních řad. No a záběry ze Slunce, seno a Mňága jsem si musel pustit hned několikrát... Pozdější Rok ďábla z mého pohledu již jen recykloval nápady z Mňágy a z Visacího zámku a jako takový mě celkem nebavil. Takže plný počet pro Mňága Happy End a to i vzhledem k inspirativnímu poselství filmu "Back to underground". Škoda jen že samotné Mňáze trvalo dost dlouho než skutečně přestala vydávat na major labelu (EMI) a desky si začala lisovat sama (v roce 2010 založili Surikata Records). ()

kraval 

všechny recenze uživatele

Mňága - Happy End navazuje formou a vtipem na mokumentární Visací zámek. A ačkoli nepatřím k fanouškům této kapely, stejně jako u prvního filmu je to pro filmový zážitek skutečnost zcela nepodstatná. “Nutili nás jíst jenom jabka a měli sme štěnice v kytarách.” ()

Sandler 

všechny recenze uživatele

Poprosil bych o vygenerování další podobné kapely!:D Dokonce i velký pan Troška se nechal inspirovat a to už je co říct!:) Od prvního slova v rozhovorech jsem se neubránil úsměvu, u castingu smíchu a u záznamu z prvního koncertu dokonce slzám!!!:D ()

freyinec 

všechny recenze uživatele

"No víte, vona se ta písnička původně jmenovala Pilinový Kotel" :D:D Opravdu zábavná mystifikace o těhlech pohodářích z VALašského MEZiříči, kteří mě svojí hudební tvorbou baví už několik let. Lepší a možná i kvůli správně trefené délce stopáže ucelenější než Rok Ďábla. ()

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama