Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mystifikační dokument ze zákulisí českého hudebního průmyslu. Prostřednictvím výpovědí několika zúčastněných budete svědky zrození uměle vytvořené kapely, poznáte její recept na raketový vzestup, prožijete s ní nejúspěšnější roky a nakonec odhalíte i utajované neshody, které vedly k nečekaným personálním změnám. (ajuska)

Videa (1)

TV spot

Recenze (149)

Pierre 

všechny recenze uživatele

 Prostě českej film. Blbej českej film.  Konstatuje znuděně Petr Fiala na adresu filmu Slunce, seno, Mňága, který mi naopak přivodil (především v pasáži s typickým hodným a zlým Stbákem) nemalý zával smíchu. A celý tento mystifikační dokument o mojí oblibené kapele určitě má k ,,blbýmu českýmu filmu´´ daleko, naopak se koná velká husťárna. Já se hodinu jenom skvěle bavil.  A ten Fialův osvěžující  leháro  projev  by šel poslouchat ještě daleko déle a Zelenkův  originální mystifikační scénář taky geniálně šlape, nestihne si vybrat žádné slabé místo a vedle těch srandiček a hlášek a hlášek stihne nabrat i vážnější kritičtější podtext v otázkách úměle vytvořené slávy.  Skvělá atmosféra, spousta ironie  a nadsázky.Teda tohle vymyslet!  A tentokrat skutečně vyjímečně závalel i Zdeněk Troška! ()

Hall900 

všechny recenze uživatele

Třeba u tý scény s novou kapelou v námořnický uniformě si řikáte no to snaf nemůžou bejt Chinaski to by bylo snad až moc meta... jak by moh?? Ale no tak !!Ale on jo!! Zelenka je bůh a cokoliv co kdy natočil bylo minimálně nadprůměrný a nebo se to za pár let stane. Trvá to hodinu , říkám si tak jasně budě tam pár blbinek kde se ukáže že už tehdy to byl fakt talent. ale tady nemá šanci rozjet cokoliv hlubšího. No a za chvíli zíráte že on je až tak moc dobrej vyprávěč ,že ve filmu zmíní nějakou historku (snědená bota) aby jí nechal proválet pár minut absurdníma situacema , a za pár minut jí začne v klidu parodovat a vy mu to celý žerete i s navijákem a zároveň u toho div nepotlačíte slzu. Strašně supr...Je tady i ten kontrast mezi tím jak byly devadesátky strašně ujetý a jak je současnost tupě civící a divně oteklá jak ksicht pana prezidenta. Nejlíp to asi v týhle krásně zasněný vzpomínce na to co se nestalo prodal Ivan Král "Správnej rocker není na prodej ale zase každej rocker se dá koupit"...:D ()

Reklama

jiricek86 

všechny recenze uživatele

Stejně originální nápady jako stylově podobný pozdější film Rok ďábla. Velice kvalitně, chytlavě setříháno, zrytmizováno. Jednotlivé skladby jsou natočeny formou videoklipů, které jsou pravidelně prokládané trefnými akcemi kombinací herců a neherců(členů kapely). Zdánlivě horší "dobová" kamera vtipně a vkusně doplňuje obsah. Napodruhé zkouknuto jedním dechem, nemohl jsem odpoutat zrak. Kde na ty nápady chodíte pane Zelenko?Tolik realizačních i scénáristických nápadů v jednom filmu se fakt tak často nevidí. Víc peněz pro realizaci vašich dalších filmů! ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Zelenkova příprava na (lepší) Rok ďábla. Výbroný nápad s mystifikací o kapele Mňága a Žďorp. Začátek je naprosto dokonalej, tomu snad nic nechybí. Škoda, že ta druhá část filmu je hodně přehnaná. Nařikám, že Slunce, seno, Žďorp a povídání Trošky neni vtipný, jen už mi to přišlo přetažený a přehnaný. Asi byl záměr tvůrců, aby se přišlo na to, že se jedná o mystifikaci. Snímek ale působí i jako kritika publika a posluchačů, kterým je úplně jedno, kdo hraje na pódiu. Vynikající Petr Fiala, Ivan Král i další členové kapely. Skutečně povedený snímek, kdy se budete skutečně dost smát a navíc se nad některými věcmi zamyslíte. Poctivých 80%. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (5)

  • Jedná se o druhý film ze Zelenkovy trilogie hudebních a zčásti fiktivních dokumentů. Prvním natočil o kapele Visací zámek, druhým pak byl snímek Rok ďábla (2002). (jzvc)
  • Kapela zpívající v klubu ke konci filmu lehce upravenou verzi Hodinového hotelu je Chinaski - v té době ještě nepříliš známá. (Yardak)
  • Kapela Chinaski nahrála novou verzi Hodinového hotelu, ale v některých rádiích uváděli jako interpreta Mňágu a Žďorp. (Yardak)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama