Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mystifikační dokument ze zákulisí českého hudebního průmyslu. Prostřednictvím výpovědí několika zúčastněných budete svědky zrození uměle vytvořené kapely, poznáte její recept na raketový vzestup, prožijete s ní nejúspěšnější roky a nakonec odhalíte i utajované neshody, které vedly k nečekaným personálním změnám. (ajuska)

Videa (1)

TV spot

Recenze (149)

topi80 odpad!

všechny recenze uživatele

Když se film zabývá absolutně nezajímavou kapelou, není divu, že ani sebevětší mystifikační kouzla z toho nic zajímavého udělat nemohou. Nějak mi uniká smysl celé této taškařice, snad jen snaha kámoše dostat jméno kapely bez jediného hitu do povědomí. Záměr asi klapl, kapela kupodivu stále hraje (čas od času pronese její frontman nějakou svazáckou politicky angažovanou řeč, takže na akcích za veřejné peníze se vždycky nějaký prostor najde), leč té zbytečně ztrátě času, kterou někdo nazývá filmem, přísluší odpovídající hodnocení. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Mňága a Žďorp patří mezi mé nejoblíbenější kapely vůbec a tenhle film si skvěle pohrává s její pohnutou historií.. Mystifikační podívaná která je vtipná, zábavná a zároveň zcela profesionálně dokumentaristicky natočená. Taková drobná generálka na (ještě lepší a ještě profesionálnější)Rok ďábla, v němž Zelenka svůj kolotoč dokázal rozběhnout již na plné obrátky. ()

Reklama

hippyman 

všechny recenze uživatele

veteráni z legií můžou stokrát nadávat na to, že jde o slabšího kamaráda roku ďábla, ale tahle uměle vytvořená klec v kleci je prostě zábavná a basta. kdo nežral hlínu, ten to neocení. a až budu o půl třetí na náměstí kdekoli, třeba v hodinovém hotelu, nagasaki, hirošimě, nebo na brigádě, vzpomenu si na tento snímek. jenom se potkali, neznělo to špatně a i happy end může být cíl. 70% ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Alternativní ananas mockumentary made in Valmez and Petr Zelenka, který dokázal svého času některé neznalé dokonale zmást a ty jenž nezavedl do temného lesa příjemně pábitelsky pohladit. Petr Zelenka je mág (tedy alespoň co se týče jeho mystifikační trilogie). Mág, který má nápad jak udělat z ničeho valoun zlata.....mág, který tento nápad dokáže realizovat aniž by se za svou realizaci musel stydět. Tenhle pokoj rozhodně nebyl studený a prázdný :D ()

stub 

všechny recenze uživatele

Opakování mystifikačního modelu. To, co poprvé fungovalo dokonale, nemohlo zabrat znovu - tady už každý chápal, že jde o recesi (ne kvůli horšímu zpracování; prostě proto, že to bylo o 3 roky později). Ono koukat se na mystifikaci a říkat si: "To je pěkná mystifikace!" nemá tak nějak hlavu ani patu. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (5)

  • Kapela zpívající v klubu ke konci filmu lehce upravenou verzi Hodinového hotelu je Chinaski - v té době ještě nepříliš známá. (Yardak)
  • Petr Zelenka si ve filmu zahrál malou roli jednoho z účastníků konkurzu. (jzvc)
  • Kapela Chinaski nahrála novou verzi Hodinového hotelu, ale v některých rádiích uváděli jako interpreta Mňágu a Žďorp. (Yardak)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama