Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv David John Bonaparte (Cameron Daddo), přezdívaný přáteli Bony, řeší v srdci Austrálie zapeklité případy s přítelem a kolegou Frankem Fisherem (Christian Kohlund). V odhalování vrahů, zlodějů a pytláků mu pomáhá i fakt, že jej jako nalezence v poušti vychovali Aboridžinci a tak má neobvyklé znalosti a schopnosti a pro přírodu šestý smysl, jenž mu mnohdy napoví pravdu tam, kde by jiný zklamal.

Seriál Detektiv Bonaparte se volně inspiroval detektivními romány rodáka z britského Gosportu Arthura Williama Upfielda (1888-1964), jenž ve dvacátých letech odjel do Austrálie, kde už zůstal. Po těžkých počátcích, kdy vystřídal řadu povolání od hlídače ovcí až po prospektora, se pustil do psaní s mnohem větším úspěchem, než v rodné Británii. Jeho poloaboridžinský policista inspektor Napoleon Bonaparte se dočkal mnoha pokračování, z nichž několik bylo přeloženo i do češtiny (Odplata v buši 1981, Zánik jezera 1961 aj.). Málokdo ale ví, že Bony je vlastně skutečná postava vytvořená podle Upfieldova dlouholetého přítele míšeného stopaře Léona. (monolog)

(více)

Recenze (3)

monolog 

všechny recenze uživatele

Zábavný kriminální seriál odlišující se od ostatních hlavně situováním do lůna australské přírody (které si moc v ostatních australských seriálech neužijeme) a charismatickým Cameronem Daddo. Uvidíme pár Aboridžinců a dozvíme se i trochu něco z jejich života. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Seriál je to zdařilý, zejména díky neotřelému prostředí a zajímavým hlavním hrdinům. Titulní postava se od svého literárního předobrazu značně liší (už jenom tím, že v seriálu jde o bělocha), ale své případy řeší stejně bravurně jako její starší jmenovec. Podrobnosti o autorovi knižní předlohy a jeho díle najdete třeba zde: www.collectingbooksandmagazines.com/upfield.html ()

Reklama

Reklama