Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva kamarádi a zároveň spolužáci z osmé třídy Dušan a Adam to doma nemají lehké, protože jejich rodiče zažívají krizi. Kluky zároveň čeká první krok do dospělosti, totiž odchod na střední školy. Oba jsou členy dětského dechového orchestru. Protože místní dechovka z dospělých hudebníků přijde v hospodské rvačce o většinu nástrojů, naskytne se dětem možnost vystupovat na svatbách a jiných akcích. Vděční posluchači jsou za jejich výkon ochotni zaplatit. Ale to se právě stane kamenem úrazu. Pokladníkem a manažerem kapely může být jen jeden. A tak se mezi nerozlučné kamarády začne vkrádat podezírání, závist a nevraživost… (Česká televize)

(více)

Recenze (17)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Socialistický realismus s lehkým sexy nádechem aneb Jak pan Zelenka chtěl, ale neuměl. 1) Nikoli špatný film s náběhem do citlivosti, s nášlapem ke slušným naturščickým hereckým výkonům, s náznakem reálného života. Ano, náběh, náznak, nášlap. 2) Na druhé straně je tu určitá schematičnost postav, polopaticky působící dohled moudré třídní, chápající ředitelka. Všichni veřejní činitelé jsou ti dobří, zatímco vadné jednání, je-li jaké, je výhradně na straně stále ještě nedostatečně vyspělých soukromých jedinců. Socialistický realismus jako vyšitý. 3) Námět a scénář 32letého režiséra Zdeňka Zelenky vzbuzuje rozpaky. Příjemný chlapec se sexy nádechem Dušan - Roland Samek - je nadabován Michalem Dlouhým. Jeho protihráč Adam - Filip Moural - je herecky horší, ale zase nepotřeboval dabing a sexy nádech vlastní též. Jen toho tehdy jednadvacetiletého Filipa Renče jsem nepoznal. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Skvělé obsazení do rolí dospělých nezakrylo špatný a nezáživný scénář. Mě filmy o dechovce, byť reprezentovanou mladými lidmi vůbec nic neříkají. Ani vykreslení vztahů mezi kluky a jejich problémy s končící školní docházkou nejsou nikterak zajímavé. Ti kluci prostě nepředvedli nic pozoruhodného, nedivím se, že se objevili v podstatě jen zde a poté zapadli. Průměrný šedivý film té šedivé doby. ()

Reklama

honz 

všechny recenze uživatele

Problematika školního i soukromého prostředí dospívající mládeže. V popředí příběhu dva kamarádi - spolužáci, jejich přátelství i hádky, účinkování v kapele..a to je asi tak všechno. Celkově film působí, že se dějově nijak "nerozeběhl" a ani jako by nebyl dokončen. Škoda, nápad byl zajímavý, ale jeho realizace poněkud selhala. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Příběh o jedné vesnické kapele složený z mladých kluků co hrajou po svatbách či pohřbeh. jednou dostanou peníze a udělají z jednoho kluka jejich manažera. Pak se on ještě s jedním klukem z kapaly mezi sebou pořád hádají a různě podezřívají, jendou on toho a pak zase naopak oba dva mají špatný rodinný zázemí. Táta chlastá, máma si našla jinýho a bydlí jinde, u druhýho zase máma pořád na něj nadává a vše mu vyčítá. Zvláštní je , že at se ty dva stále napadají, tak spolu stále kamarádí. Poněkud divný je jak si sotva 14 letí kluci jezdí po nocívh sami vlakem jako by nic. Rodiče o ně nemají žádnou starost. Snímek nikterak nezaujme , ale ani neurazí. Opět film na , který se pozapomělo. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

I velké kamarádství a důvěra může mít trhliny. A o tom vypráví tento, bohužel dnes už zapomenutý, snímek pro mládež. A je to škoda, protože takových povedených filmů zase není tak moc. Herecké výkony jsou vynikající, uvěřitelné a po psychologické stránce velmi zvládnuté. Vyprávění příběhu je srozumitelné, takže i dětský divák pochopí, že ne každé obvinění z nějaké všivárny nemusí mít reálný základ. Pochopit druhého, věřit mu a hlavně pomoct v nouzi, je mezi opravdovými kamarády takřka povinnost, i když to i někdy zaskřípe. Tento film by se určitě měl promítat i v dnešní sobě. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama