Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdánlivě komplikovaný příběh o pátrání po vrahovi dvou mrtvých, kteří jsou zprvu nalezeni, aby krátce nato opět zmizeli, slouží samozřejmě především k tomu, aby se diváci upřímně bavili, jednak peripetiemi nalezených "řešení", ale hlavně situacemi, do nichž dostává paní Piperová celý vyšetřovací tým svojí neúnavnou činorodostí a zasahováním. Ať se snaží komisař Baxter sebevíc, jeho vyšetřování je stále narušováno její "pomocí", která pramení nejen z jejího pocitu důležitosti, ale i z faktu, že před mnoha a mnoha roky měla s tehdy mladičkým Baxterem poměr. Řemeslně dobře zvládnutá zápletka i vtipný dialog, spolu s komediálním herectvím Jiřiny Bohdalové by měly být zárukou diváckého úspěchu této televizní adaptace. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

Renton 

všechny recenze uživatele

Slušná detektivní inscenace o převážně neskutečně vlezlé bábě, která do všeho strká nos, ale nakonec to možná k něčemu bude.. Ztvárnění její postavy mi ovšem přišlo jako slabší článek jinak nadprůměrného hereckého obsazení. 65%. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Výtečná detektivní komedie s Jiřinou Bohdalovou, jak ji máme rádi, Viktorem Preissem, jak ho neznáme, Janem Hrušínským, jak ho nenávidíme (další trapné pokusy o komediální kreaci) a Václavem Postráneckým, jehož málem nepoznáme. :-) ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Příjemná a kvalitní televizní zábava, i když paní Piperová mi lezla na nervy tak, že bych asi ušetřil vrahovi práci a zavraždil ji sám :) ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Heleďťe, tak se mě na nic neptejte, když mám mlčet! Jo takhle…jako vo tom všem! Jo to se ví, to je jasný. Dobře, dobře, já na vás počkám a zamknu. Jo jo, spolehněte se!“ A o tom, že na paní Piperovou je spoleh, se inspektor Baxter nakonec přesvědčí dokonale…Komediální one-woman show Jiřiny Bohdalové. Její „jistá, nedůvěryhodná“ osoba či ta „na kterou nelze zapomenout“ exceluje už od prvních minut. Její průpovídky a odposlouchávací metody spolehlivě baví stejně jako Postráneckého zoufalý inspektor (než pochopí, že nemá cenu se bránit přespříliš horlivé pomoci) a ti 2 to v klidu odehrají i bez pomoci ostatního, nepříliš výrazného osazenstva. Téhle vtipné, detektivní jednohubce dávám solidní 4*. „Že prej nemá to správný chování na správce budov, jo. No já se mu ale nedivím, protože von dost často Fred byl zabranej do tý svý zájmový činnosti, takže zapomínal topit, no.“ - „A copak dělal tak důležitýho?“ - „Ale chlastal...jako duha! Von je taková nešťastná nátura, von prostě neumí dělat 2 věci najednou, von buď pije anebo topí.“ ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Okrem vtipnej krimi je to predovšetkým pocta upratovačkám. Z "nedôveryhodnej osoby" (ako odznie z úst vyšetrovateľa) - sa vďaka poznaniu fyzicky hmatateľných súvislostí stane neprehliadnuteľný svedok a vďaka vrodenej, miestami otravne doternej, zvedavosti aj nápomocný vyšetrovateľ. To podstatné, čo upratovačky robia, totiž poriadok, tu zabezpečujú nielen doslovne ale aj prenesene: upratovačka pomôže spoločenskému poriadku pri odhaľovaní zločinu. Poznámka: Osobne ma upratovačky nikdy nesklamali, bez ohľadu na ako svoju prácu robili. Povedomie väčšiny považuje upratovačky za podľudí, pretože sú neschopné zarobiť si viac, vyštudovať a tak podobne. Už len náznak takéhoto zmýšľania usvedčuje konkrétneho človeka z hovnového kokotizmu. Pretože zmýšľanie takýchto nadradených zmrdov je riadené mozgom zloženým z výkalov a mamonárstva. Životné peripetie upratovačiek či predavačiek mi pripadajú oveľa životnejšie než obvyklé starosti ľudí pracujúcich na platovo a funkčne vyšších pozíciách. Okrem tohto vôbec nejde o hlúpe ženy. Naopak. Zároveň platí, že v inštitúciách existuje celá informačná sieť obslužného personálu, disponujúca odzbrojujúcou smršťou podpultových informácií ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

"Tady mi snad někdo uklízí a já o tom nevim." Tipuji, že tou neznámou bude "jedna malá po jídle." Britský autor Jack Popplewell, to snad ani tak zábavné nezamýšlel. Ovšem, to neznal paní Jiřinku. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

jindy skvělá bohdalová mi ztvárněním zdejší protivné hlavní role bohužel vadila v tom jinak vcelku příjemném filmu úplně nejvíc... 60% ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Nevděčná role protivné báby je Bohdalovou skvěle zvládnutá, příjemné jsou i herecké projevy V. Postráneckého, J. Hrušínského a V. Preisse, jinak celá věc trpí hlavně slabšími ostatními herci. Příběh je anglosasky zamotaný, dialogy vtipné, příjemné zábavička. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Role pavlačových drben, prahnoucích po získání jistého uznání a důstojnosti, či postarších ženštin zvládá Jiřina Bohdalová se záviděníhodnou výmluvností, ať již se v ní odráží laskavost srdce či naopak závistivost. Erbovní příležitost Bohdalové přineslo dvojí televizní zpracování proslulé Idiotky (1967 a 1977), která určila základní okruh výrazových prostředků, nasazení hlasu, mimiky i gestikulace. Bohdalová své uklízečce, ženě nabroušeného jazyka i pozorovacího talentu, poskytla uhrančivé množství kresebných plošek, rozehraných v rámci jediného výstupu. Je požitkem sledovat, jak přesně dokáže postihnout všechny vrstvy této mimořádně životné postavy a s jakou rozkoší tak činí. Podobné role Jiřině Bohdalové dokonale sedí a na jejím výkonu je to znát. A dalším důkazem velikosti této herečky je i její schopnost při vší té herecké exhibici neodsouvat spoluhráče do rolí pouhých přihrávačů. Václav Postránecký svého inspektora Baxtera nejprve modeloval do polohy stále zoufalejšího flegmatika, téměř prchajícího před Piperovou do zdánlivého bezpečí své kanceláře, aby posléze uznal přínos její pomoci. Paní Piperová zasahuje je zručně natočenou inteligentní komedií, v níž dobře napsané charaktery a vtipné dialogy dávají značný prostor hercům. I příběh sám je natolik poutavý, že snese podobu pouhé klasické studiové inscenace a divák se přitom necítí nijak ochuzen. Příklad té nejlepší televizní zábavy. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Komisař Baxter to má hodně zapeklitý, když mu do toho zasahují různá kouzla a on má hledat reálné vrahy. Paní Piperová je až nebývale přemýšlivá a činná, následkem čehož se dějí nevšední věci. ()

packa 

všechny recenze uživatele

Byly doby, kdy i Česká televize dokázala natočit zábavné, ale přitom vkusné televizní filmy. Paní Pipperová je jedním z nich. Bohdalka je jako tornádo, Postránecký úpí, divák se směje. Můj verdikt - zasloužené 4* ()

zette 

všechny recenze uživatele

Vseobecne moc nemusim ceske inscenace podle anglickych predloh se zachovanim nazvu a cizich jmen. V teto kriminalni komedii Zdenka Zelenky si ale vse krasne sedlo. Bohdalova ve vytecne roli, ktera ji snad byla sita na miru. Bavil jsem se od zacatku do konce! ()

otík 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkné zpracování, výborná Jiřina Bohdalová, ale jinak celkem hodně unylé. Čekal jsem od toho více zábavy. Hudba: Václav Fiala ()

sator 

všechny recenze uživatele

One woman show Bohdalky , zřejmě i z těch důvodů se kolegiálně stáhl Postránecký a hrál velmi střídmě. Překlad divadelní hry britského autora Jacka Popplewella. ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Určitě se mezi námi najdou tací, kteří si rádi podílejí na vyšetřování případů. Ovšem tento případ se mi prvně zdál neřešitelný a pak jsem si uvědomil že bych na to ani nepřišel. Předvádění Jiřiny Bohdalové před manželkou nezemřelého pana šéfa to bylo vinikající. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Jsou osoby, na které nelze zapomenout…" Velmi zdařilá detektivní komedie, která nezapře rukopis svého tvůrce, s naprosto senzační Jiřinou Bohdalovou v hlavní roli. V této poloze je ona prostě nepřekonatelná komička a hlavně díky jejímu hereckému výkonu nemohu hodnotit jinak než plným počtem hvězdiček. ()

Reklama

Reklama