Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po letní dovolené, která překvapivě napravila věčně nabručeného revizora Pražských dopravních podniků Gustava Anděla, se s ním tentokrát setkáme jako s hlavou rodiny, která má starosti s dospělým synem Mirkem, jenž se chystá ke svatbě. A protože to není jen tak, rozhodne se starostlivý otec nastávající snachu důkladně prověřit. Využije k tomu jedinečnou příležitost - poukaz na zimní dovolenou ve Vysokých Tatrách, který dostala i Mirkova Věruška. Nepoznán tak může sledovat chování synovy vyvolené. Potíž je ovšem v tom, že si ji splete s její kamarádkou stejného jména. A ta nejenže je poněkud rozverná, ale navíc má s sebou svého přítele a Anděl s nevolí sleduje, jak se domnělá snacha nechá obletovat nápadníky, a ještě se nevhodně chová. Nenápadné sledování mu navíc způsobí řadu nečekaných trapasů a dostává do choulostivých situací nejen jeho, ale také kamaráda z letní dovolené Vyhlídku, s nímž se tu opět setká. Ten si totiž místo hudebního nástroje veze s sebou novomanželku. A té se vůbec nelíbí, k čemu všemu ten podivný kumpán Anděl jejího manžela navádí. (TV Nova)

(více)

Recenze (313)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Nejen v létě do Javornice, ale napřesrok v zimně do bratrské Tatranské Lomnice. Pohled do soukromí pana revizora plus budovatelská reklama na zimní rekreace, kterých bylo tolik, že o ně nebyl zájem, ale také na rozvernou, ovšem nadplán pracující mládež. "Tady jste mi napsali, že mě posíláte na rekreaci..." Tato věta hovoří za vše. Ovšem byli tu i ti druzí, kteří jeli na rekreaci nucenou, daleko na východ a někteří se nevrátili. Dnes už zbyla jen socialistická agitka využívaná českými mediálními kapitalisty. Tento fakt by musel působit na dělníka v padesátých letech stejně absurdně, jako pro dnešního dělníka vrácený poukaz na plně hrazenou rekreaci. "Má pravdu, Mejzliku..." ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Co lezeš na lyže, když to neumíš?”  Vtipnější než první díl. Parádní herecké obsazení v čele s Marvanem. Morous s dobrým srdcem v jeho nezapomenutelné roli. Vtipné momenty a krásná zimní atmosféra v Tartrách. Socialistickou éru a reklamu na rekreace neřeším. Hodnotím film a tohle je klasika československé tvorby. 8/10 ()

Reklama

honz 

všechny recenze uživatele

Dnes další televizní repríza - už bych těžko spočítal, kolikrát jsem za ta léta Anděla na horách viděl. Každopádně však patří k těm filmům, které si znovu rád pustím. Už pro jeho vlídně působící humor, pohodovou zimní atmosféru a řadu výborných herců: J. Marvan jako bručounský revizor, ale i starostlivý otec, jeho kamarád Vyhlídka s manželkou (J. Kemr se Stellou Zázvorkovou), nebo věčně nespokojený a reptající R. Deyl... Prostě stará dobrá klasika, která potěší a zahřeje u srdce. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Svědomitý rodič se určitě má plést svému dítěti do života, i když mezitím z dítěte vyrostl zkušený odborář. Gustavu Andělovi svědomitost rozhodně nechybí, vždyť je to zasloužilý revizor, takže právo na rozhodování svému synovi rozhodně nepřiznává, ale na odborářské dovolené se z něj chvílemi stává snad i člověk. Anděl je zkrátka zábavný morous, organizované zimní radovánky mi připomínají nejeden zážitek z dětství, fantazie referenta Pulečka nezná hranic a ještě k tomu rád porovnávám Tatry včera a dnes. Navíc jsem vyrůstal v době, kdy se soudruhovalo od rána do večera, takže tato stránka filmu mne nechává naprosto klidným. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Pokračování nostalgie mládí. Naštěstí budovatelského nadšení ubylo, naneštěstí ubylo i vtipu. Hlavní zápletka působí trochu kostrbatě. Ale i tak je to stále příjemná, zábavná a nenáročná podívaná. A tolik přírodních krás Vysokých Tater v zimě, dnes již vzdálený cizokrajný kraj! Hlavní postavou je opět revizor dopravních podniků hlavního města Prahy Gustav Anděl (dobrý Jaroslav Marvan). Bohužel není už takový nabručený mrzout, spíše nenapravitelný zvědavec, strkající nos do věcí budoucích. Z dalších rolí: starostlivá Andělova manželka Eliška (Milada Želenská), Andělův syn Mirek (Jaroslav Mareš), Andělův kamarád a novomanžel Vyhlídka (Josef Kemr), Vyhlídkova manželka s velkou dopadovou plochou pro ztlumení pádů Mánička (Stella Zázvorková), zdvořilá nastávající Andělova synka Věra Matoušková (půvabná Milena Dvorská), vejtaha a vykuk Puleček (skvělý Rudolf Deyl), Věřina matka (Vlasta Fabianová), a hysterická a frustrovaná Kolesárová, vyvolávající zbytečný skandál (Mária Hájková). Půvab filmu nechybí, ale s pokračováním je to vždy obtížné a jen výjimečně dosahuje kvality svého předchůdce. Ale i tak zůstává lahodná zábava pro chvilku odpočinku a relaxace. Díky Marvanovi a díky Deylovi. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (25)

  • V hotelu Morava v Tatranské Lomnici, kde byl film natáčen, se třikrát do roka pořádají retro rekreace ve stylu ROH. (zdeny99)
  • Jaroslav Marvan se díky natáčení poprvé v životě podíval do Tater. (M.B)

Reklama

Reklama