Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po letní dovolené, která překvapivě napravila věčně nabručeného revizora Pražských dopravních podniků Gustava Anděla, se s ním tentokrát setkáme jako s hlavou rodiny, která má starosti s dospělým synem Mirkem, jenž se chystá ke svatbě. A protože to není jen tak, rozhodne se starostlivý otec nastávající snachu důkladně prověřit. Využije k tomu jedinečnou příležitost - poukaz na zimní dovolenou ve Vysokých Tatrách, který dostala i Mirkova Věruška. Nepoznán tak může sledovat chování synovy vyvolené. Potíž je ovšem v tom, že si ji splete s její kamarádkou stejného jména. A ta nejenže je poněkud rozverná, ale navíc má s sebou svého přítele a Anděl s nevolí sleduje, jak se domnělá snacha nechá obletovat nápadníky, a ještě se nevhodně chová. Nenápadné sledování mu navíc způsobí řadu nečekaných trapasů a dostává do choulostivých situací nejen jeho, ale také kamaráda z letní dovolené Vyhlídku, s nímž se tu opět setká. Ten si totiž místo hudebního nástroje veze s sebou novomanželku. A té se vůbec nelíbí, k čemu všemu ten podivný kumpán Anděl jejího manžela navádí. (TV Nova)

(více)

Recenze (313)

honz 

všechny recenze uživatele

Dnes další televizní repríza - už bych těžko spočítal, kolikrát jsem za ta léta Anděla na horách viděl. Každopádně však patří k těm filmům, které si znovu rád pustím. Už pro jeho vlídně působící humor, pohodovou zimní atmosféru a řadu výborných herců: J. Marvan jako bručounský revizor, ale i starostlivý otec, jeho kamarád Vyhlídka s manželkou (J. Kemr se Stellou Zázvorkovou), nebo věčně nespokojený a reptající R. Deyl... Prostě stará dobrá klasika, která potěší a zahřeje u srdce. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

No fuj, fuj, fuj a pro jistotu ještě jednou fuj! Hnusná socialistická propaganda nejhrubšího zrna, která mně krom odporného papouškování tehdy módních a bohužel nezbytných hesel nenabídla víc, než co můžu dostat od rozevláté štětky u barové tyče. A i s tou štětkou bych na hory jel daleko raději než s touhle bandou, protože bych si před sebevraždou alespoň zasouložil. Jedna hvězda z úcty k panu Marvanovi, zbytek výplaty schovám někam hodně daleko. P.S: Lidi, já vám už vážně nerozumím... ()

Reklama

Jiří K. 

všechny recenze uživatele

JAKÁ PROPAGANDA, JAKÁ AGITACE? Jaroslav Marvan jako starý cholerický morous, Rudolf Deyl ml. flákač a vejtaha, Pepa Kemr ušlápnutý podpantoflák, Stella Zázvorková rázná madam...takovéto polohy byly těmto skvělým hercům často příznačné i v dalších filmech v před- a zejména v poválečné kinematografii, ale zde vyzněly obzvlášť výrazně a hlavně bez onoho agitačního přízvuku. Tento výpravný snímek beru také jako malou reminiscenci na zalesněné Tatry a jejich ještě malebnou zimní přírodu. Celkově vydařenější než první díl a jedna z mých nejoblíběnějších komedií vůbec. ()

Lucas87 

všechny recenze uživatele

I když je to točeno v dobách tvrdého stalinismu, je neskutečné jak veselé dílo vzniklo v tak tvrdé době. Josef Marvan jako Anděl je pro mě klasika. I když ten film obsahuje mnohé socialistické prvky já se u něj vždy bavím ! PS. Proč tu každý po sobě papouškuje slova propaganda a agitace?? Vám asi něco spadlo na hlavu ! To můžete pak psát o každém filmu z 50. tých let. ROH by měla existovat i nadále. Tahle komedie prostě nestárne. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračování (prorežimní) komedie se skvělým mrzutým revizorem Marvanem nám na začátku filmu ukáže trošku více z jeho života. Poté se soudruh Anděl za odměnu za svou pracovitost a nulovou absenci vydá na svou druhou rekreaci do Tater, kde vlastně jel kvůli jisté mýlce. Prostě stará klasika, která neurazí a rozesměje. No je to tady sice klišé, ale abych pravdu řekl - věta soudruha Pulečka: Skáču dobře, skáču rád mě vždy zaručeně rozesměje - 8/10. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (25)

  • I keď mala snímka výrazné ideové prosocialistické posolstvo, je paradoxom, že vtedajšia odborná kritika filmu vyčítala malú politickú angažovanosť a predstaviteľovi Andela, Jaroslavovi Marvanovi, vyčítali, že stvárňuje socialistického revízora ako prvorepublikového úradníka. (dyfur)
  • Při jízdě električkou na Solisko je zřetelně vidět, že je scéna natočena před plátnem. Hercům ani nejde pára od úst, přestože jsou vagóny otevřené. (Pepy)

Reklama

Reklama