Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou filmu režiséra Bořivoje Zemana je nejoblíbenější postava českých pohádek Honza, který se vydá do světa za štěstím. Ovšem není to hloupý Honza, nýbrž chytrý a veselý mládenec, který má rád lidi a nesnáší nespravedlnost, ať už se děje lidem nebo zvířatům. Netouží po království, ani po princezně, ale usiluje o prosté lidské štěstí, které se dobývá rozumem a prací. Honza nebojuje s nadpřirozenými vlastnostmi, ale s lidskou zlobou, závistí, lakotou a omezeností. (Česká televize)

(více)

Recenze (307)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Poslední pohádka českého pohádkového klasika Bořivoje Zemana. Neumím si představit kdo by "Hloupého" Honzu dokázal ztvárnit věrohodněji než Jirka Kornout. Bohužel asi v 50 minutě vymizí zcela nepochopitelně asi na 25 minut z plátna, což je veliký problém, protože na celé se to dobře kouká hlavně díky jeho postavě. Petr Nárožný opět vynikající.....60% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Kornův Honza rozhodně není "hloupý", jak mu celý film předhazují - spíš je mazaný a vychytralý a má stejně tak štěstí jako (zdravého) rozumu. Na jednu stranu bylo humorné pozorovat, jakým způsobem se Honzovi v příběhu podařilo přechytračit nejednu postavu a vyběhnout s ní, na druhou stranu na mě však pohádka zapůsobila vesměs průměrným dojmem - a to i přes to všudypřítomné "svííítííící slunce". Lepší tři hvězdičky! P.S. "Cepy, cepy - klepy, klepy!" ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Holly shit, tak tohle bylo těžce za trest. Myslel sem, že tuhle "pohádku"znám, ale asi sem si to s něším splet. Viděl sem včera poprvý a zároveň naposledy. V pohádce by podle mě měl být děj. Tady? Tady byl děj? Tady nebylo nic... Akorát předabovaná hodinu a půl časová ztráta. Na to, jaké herecké ikony se tady objevují (teďteda nemám na mysli Korna, páč toho jako herce moc nepovažuju), tak sem opravdu obrovsky zklamanej. Když se dívám na výčet rejžovýchc filmů, tak si tak říkám, že se s tímto Světem mohl rozloučit něčím kvalitnějším. Bleee, to nám ty Vánoce teda začaly divně :o( ()

Nebe007 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých oblíbenějších pohádek a to nejen díky ústřední melodii. Jirka Korn jako hlavní hrdina se mi v této roli zamlouvá a jeho herní projev je celkem zdařilý. Sekyrková polévka je pro mě už legendární stejně jako návrácení řeči princezně pomocí výprasku. Na tuto pohádku se rád podívám nejen během vánoc. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Odvážný, chytrý a veselý Honza si žije v malé chalupě s laskavou maminkou, která rozhodne, že musí do světa na zkušenou, kde by na něj mohly čekat i princezna a půl království. I když se Honzovi moc nechce, nakonec přece jen sleze z pece a vydá se na cestu. Čeká ho řada veselých i vážných příhod. Nechybí setkání s lakomou selkou, loupežníky, smrtkou s kosou, nafoukanou princeznou, zákeřnými královskými úředníky, ale také s milou vesnickou dívkou Mařenkou. Herecky netvárný Jiří Korn, předabovaný Michalem Pavlatou, v připitomělé, přeafektované a nezajímavé pohádce Bořivoje Zemana. Upraveno dobou vzniku. 40% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Film bol natáčaný vo Vysokom Chlumci u Sedlčan a Borotíne. (dyfur)
  • Na začátku s loupežníky, když odcházejí z trhu, je možné si všimnout elektrických skříní ve stěnách domů. Taktéž lze vidět moderní mříže kanálů v dlažbě. (San Miguel)

Reklama

Reklama