Reklama

Reklama

Šíleně smutná princezna

  • angličtina The Incredibly Sad Princess (více)

Obsahy(1)

Šíleně smutná pohádka plná nádherných písniček. Tato hudební pohádka je dalším z klenotů, jež má na svém kontě režisér Bořivoj Zeman. Před jejím vznikem se už proslavil Pyšnou princeznou a snímkem Byl jednou jeden král, ale ani Šíleně smutná princezna, jejímuž obsazení vévodí pěvecké hvězdy Helena Vondráčková a Václav Neckář, dodnes neztratila nic ze svého půvabu. Dva spřátelení panovníci se dohodli, že by bylo dobré, kdyby spolu jejich děti uzavřely sňatek. Ovšem když královské ratolesti něco nechtějí, dokážou si postavit hlavu - a třeba i na špalek. Z věčně rozesmáté princezny je potom najednou strašlivě smutná osůbka, a mladý princ? Ten se dokonce ocitne za mřížemi! Jenomže co by to bylo za pohádku, kdyby špatně dopadla. A tak i zde nakonec zazvoní ten správný zvonec. (TV Prima)

(více)

Recenze (507)

genetique 

všechny recenze uživatele

Dvojica hlavných rozprávkových postáv, ktoré stvárňujú Vondáčková a Neckář majú v tomto filme veľa zásluh vo vyzdvihnutí jeho kvalít a obľúbenosti, no faktom je, že v iných rolách som si ich chvalabohu už nedoprial. To moderno, ktoré je vo filme všadeprítomné vzbudzuje veľmi pozitívne dojmy a ja by som si tam toho ešte štipku doprial. Akurát som mal len znovu problém s tými songami. Ostatné to všetko slušne klapalo. Hlavne humor, ktorý mali na starosti ostatní (najmä starší) herci. 80%. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Jo, takhle vypadalo našed dětství. Dětství plné ksichtů Neckáře a Vondráčkové, které nevím proč pronikly do tak výpravné pohádky. Nostalgií se to ale stírá a zůstává jen krásná vzpomínka na docela romantické dobrodružství spanilého prince a jednoduché princezny okořeněné přítomností dvou podlých rádců a zmatených králů. Skutečně zdařilá pohádková komedie, kde bych dokázal odpustit toho Neckáře s Vondráčkovou. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s některými zde a také dodávám - toto je moje nejoblíbenější pohádka. Helena byla v té době krásná princezna, Vašek na vrcholu popularity a vůbec, celé je to takové letní, vtipné a plné krásných písniček. Neznám nikoho, kdo by neznal ani jednu. Já vždycky nemohu z rádců Kemra a Vostřela kujících pikle obvyklé i neobvyklé .-). Takhle má prostě vypadat pohádka pro celou rodinu. Je tam jasný příběh pro děti i řada vtipných momentů pro dospělé. Vždy se rád znovu podívám ! * * * * * ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Moje nejoblíbenější! Viděl jsem ji za totality jako dítě a naprosto mi učarovala. Jenže jen jednou, na představení pro děti, a od té doby už nikde nebyla. Nejen problematický D.Vostřel, ale ještě více silná politizace způsobily, že pohádka sice neskončila v trezoru, avšak v TV ani kinech nešla - což vyšlo nastejno. Až po roce 1989 se objevila v TV, ovšem ten šok! Zkrácená verze, ze které nejkřiklavější protirežimní legrácky byly vystřiženy, včetně kozáčka D.Vostřela a J.Kemra. Noviny vše pěkně rozmázly a zanedlouho se v TV objevila plnohodnotná nezkrácená verze... Dnešní divák nejspíše ocení hezké písničky Jana Hammera, který pak odešel do USA, kde se proslavil, i humor českých hereckých hvězd, avšak tvrdou politickou satiru bez totalitní zkušenosti nejspíše přehlédne. A ono je to možná dobře... ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Skvělá hudba i scénář, který naprosto opovrhuje jakoukoli historickou přesností a hrdě se jí vysmívá. Není podstatná doba, ani technika (kinematograf). nezáleží na ničem. Moderní postavy s moderními názory ve starých kostýmech koukají na grotesku s Chaplinem a není to vůbec divné, naopak skvělá sranda. Songy zlidověly, hlášky také, co tedy dodat? Jedna z nejlepších pohádek u nás udělaných, u mne stojí asi ještě o stupínek výš díky své nápaditosti...100% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (37)

  • Oba hlavní protagonisté pohádky Václav Neckář a Helena Vondráčková se měli spolu sejít před kamerou už o pár let dříve, a to v oscarovém snímku Ostře sledované vlaky (1966). Helena tehdy však i přes úspěšné absolvování kamerových zkoušek z obsazení vypadla, a to protože svou výškou převyšovala Neckáře, což se nelíbilo režisérovi Jiřímu Menzelovi. (Lynette)
  • V pohádce všichni jezdí na koních nebo v kočárech, ale když se promítá film s Charlie Chaplinem, tak tam jezdí už i auta. (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama