Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Malým městem v Ohiu otřese hrozná zpráva. Byla zavražděna Rachel Turnerová a její starší syn Evan. Ušetřen zůstal jen mladší syn Christopher. Manžel Danny Turner spáchal sebevraždu tak, že sjel autem z útesu a pro jistotu si ještě prostřelil hlavu. Podle všeho je právě on tím, kdo má životy jeho blízkých na svědomí. Přátelé a příbuzní rodiny jsou v šoku a nechtějí uvěřit tomu, že by Danny byl něčeho takové schopen a hlavně proč? Měli s Rachel problémy? A pokud ano, proč zabil i syna a druhého nechal žít? Je tu mnoho otázek a málo odpovědí. Dannyho bratr Tony vypráví, že pohodový Danny měl i svou temnou stránku. Danny a Tony si po střední přivydělávali drobnými krádežemi v obchodě, kde pracovali. Pak asi po roce před 20 lety seděli ve vězení za vloupání, při kterém Danny skoro umlátil k smrti majitele domu. Muž, kterého skoro zabil za nimi po čase přišel do vězení, aby jim odpustil. O nějakou dobu později byli propuštěni na podmínku, protože se za ně zaručili i další lidé. Prý se z toho poučili a žili normální život. Tony dál vypráví, že měl zprávu v hlasové schánce od Dannyho, že prý ho sleduje Logan Vonda, jeho zaměstanec, kterého propustil kvůli krádeži a mohl by být nebezpečný. A volal i několika Loganovým kamarádům. Podle policie byl ale Danny s Loganem domluvený, že jako vykrade jejich dům, aby Danny získal peníze z pojistky. Logan policii trvdí, že Danny chtěl, aby zabil jeho ženu Rachel. Když to Logan odmítl, Danny mu tvrdil, že si dělal legraci. Policie je však přesvědčená, že Logan nelže a Danny Rachel umlátil a také syna Evana. Syna Christophera vystrčil ze dveří a ušetřil ho. Proč? Nejbližší prátelé Turnerových Carolyn a Mitch se nedokáží z šoku vzpamatovat a pomalu upadají do depresí. Mitch se snaží vypátrat pravdu na vlastní pěst a kontaktuje Logana, který mu vypráví jak to bylo a potvrzuje to, co už bylo dříve řečeno. Jen se nedokáže smířit s tím, že tomu nedokázal zabránit. Za Carolyn zajde tajemná žena jménem Joanna, která tvrdí, že přišla, aby jí pomohla. Posílá ji prý Rachel. Joanna má takové nadání, že vidí věci vnitřním zrakem. Když se na někoho podívá, pozná jestli je v ohrožení, když ho obestírá temnota. Někdy dokáže pomoci, jindy zase zasáhnout nemůže. Například Dannymu pomohla dvakrát, ale potřetí už nemohla, ale s určitostí ví, že Danny je v nebi. Teď má Joanna strach o Mitche, který nevěří, že by vrah mohl být v nebi. To mu nedává smysl, ale na druhou stranu je těžké uvěřit, že by zrovna Danny byl něčeho takového schopný. Mitch velmi trpí. Joanna chce, aby za ní Carolyn a Mitch přišli společně, aby si promluvili a tak se za ní druhý den vypraví... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (3)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

V domnění že půjde o thriller, česky o drasťák, jsem se na film zvědavě vrhnul. A drastických prvků je v něm vskutku několik. Tak třeba stopáž; zdá se, že sadistický rejža se jí snaží případného ojedinělého diváka svého majstrštyku usmrtit. Protože děj (a to je další drastická složka) je ze dvou třetin zaplácaný jalovým, zhusta patetickým plkáním, nebo zdlouhavými flashbacky. A celkovou zmatenost a kostrbatost scénáře ještě umocňuje obsazení převážně nesympatických herců. Přesto jsem ale film poctivě dokoukal, čekal jsem totiž, co ze vší té mizérie nakonec vyleze, jestli třeba na závěr nepřijde nějaké překvapení, nějaký zásadní zvrat, nebo jestli se z něho třeba nevyklube nějaká spiritistická či aspoň křesťanská agitka, která mě zvráceně pobaví. A ano, opravdu se z toho všeho něco jako pseudoduchovní moralizující agitka vyklubalo (mch. postava přeslazené černé vědmy v paruce působí chvílemi až parodicky). Ale pobavený jsem vůbec nebyl, spíš otrávený. ()

NikiVai 

všechny recenze uživatele

Filmy inspirované skutečnými událostmi mám ráda, takže jsem si nadšeně pustila i tento. Ale jsem zklamaná. Přišel mi hodně chaoticky natočený. V první polovině jsem se těžko orientovala co a kdo. V druhé už se ta chaotičnost ustálila, ale zas přišla zdlouhavost až nudnost. A vědma už mi tam vůbec neseděla, i když chápu, že jestli reálně rodinu oslovila, tak musela být i v příběhu. No, toto je film, který jednou vidět stačí (a ani to není nutné) a okamžitě upadá v zapomnění. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama