Reklama

Reklama

Nekonečný příběh

(seriál)
  • Kanada The NeverEnding Story (více)

Obsahy(1)

Bastian Balthazar Bux je smutnejší viac ako kedykoľvek predtým. Niekde medzi detstvom, pozeraním televízie a hraním Gameboya stratil svoju fantáziu. Teraz náhle zomrela jeho mama a zdá sa, že aspoň fantázia je opäť Bastianovym spoločníkom. V malom zvláštnom obchode s knihami Bastian nájde knihu, ktorá navždy zmení celý jeho život. Nekonečný príbeh je presne tým, čo Bastiana inšpiruje k vytvoreniu okúzľujúceho sveta Fantázie, obývaného drakmi, tmnými rytiermi, hrdinami alebo darebákmi. A Atrei, Bastianovo alter ego, sa pripravuje na veľký boj proti Ničote, temnej sile, ktorá chce zničiť svet Fantázie. Bastian však musí chodiť aj do školy a zdá sa, že kniha má mimoriadne účinky...Seriál je nakrútený na motívy rovnomenného úspešného filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

MickeyStuma odpad!

všechny recenze uživatele

Další pokus o zfilmování příběhu, jenž proslavil velmi povedený a úspěšný celovečerní film. Hodně se však údajně kritizoval, že se vůbec nedržel literární předlohy. Někdo si však řekl, že to napraví a hned ve formě TV seriálu, který pochopitelně nabízí daleko více prostoru. Že to byla opět chyba netřeba snad ani nijak do podrobna vysvětlovat. Filmový 'Nekonečný příběh' je zkrátka jenom jeden a to nikdo nezmění. A může se snažit jak chce. Seriál trpí ohromnou levností a nekvalitních filmových triků. Ono i s těmi hereckými výkony to taky není zrovna moc valné. Někteří jsou značně křečovití a někteří zase hodně přehrávají. Výpravnost ryze televizní, takže vůbec nenadchne, ani neokouzlí. Opět silně nepovedený pokus vytvořit něco, co se podobá originálu. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

3/26 Hodně jednoduchá animovaná verze Endeho Nekonečného příběhu. Cílovka jsou ještě menší děti, než kterým je určen hraný seriál. Ale to absolutně nevadí, kdo rád tráví čas ve Fantazii, užije si i tyhle příběhy. Navíc hlavní záporačkou je Xayide, takže paráda. Scénáře hloupé nejsou a nová setkání s dětskou císařovnou nebo kamennou rodinkou potěší. A až děcka odrostou, tak jim člověk může nabídnout filmy a knížku jako navázání na základy klasiky. ()

-soch- 

všechny recenze uživatele

Ehm. Mrzí ma to, ale toto je tá nepríjemnejšia verzia Nekonečného príbehu. V slovenskom znení: FRENCIEN BAUER, JURAJ KEMKA, LINDA ZEMÁNKOVÁ, RENÁTA RUNDOVÁ, MILO KRÁĽ a iní. Réžia slovenských dialógov: JÁN KOŽUCH ()

Reklama

Reklama