Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhá světová válka vrcholí a na území Sovětského svazu dochází ke stále častějším střetům, v jejichž pozadí stojí státní tajné služby. Děj je situován na území okupované Ukrajiny roku 1943. Právě zde měli fašisté speciální centrum pro výcvik diverzantů, vedené tvrdým a nekompromisním majorem Karejevem. Celá skupina měla být potom použita při ofenzívě u Dněpru, která měla nacistům vynahradit prohru u Kurska. Tajné složky Rudé armády jsou však v pohotovosti a oddíl rozvědčíků začíná rozehrávat operaci s označením: „Smrtelně nebezpečné!“ (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušný, avšak nijak zvlášť výjimečný válečný film, jehož děj se odehrává v r. 1943 na okupované Ukrajině a oddíl rozvědčíků dostal úkol ukořistit archiv speciálního centra pro výcvik diverzantů. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Souhlas s ostatními. Akce je celkem nudným filmem. Obsazení bylo na ruský film celkem příjemné, na mne trochu rušivě působila osmdesátkovská hudba v akčních scénách (kterých tam bylo poskrovnu). Ve filmu máme možnost sledovat výsadek ruské speciální skupiny, která má za cíl zajistit dokumenty z archívu německé rozvědky na základně německých diverzantů a tím zajistit informace o německých záškodnických skupinách v řadách Rudé armády. Trochu jsem nepochopil proč při samotném výsadku skupina skákala z HE111, který byl do barevného filmu vložen z nějakého černo-bílého dokumentu. Stejně tak výskoky ze dveří letounu byly v barvě aby v zápětí film skočil do černo-bílých záběrů na nějaké výsadkáře, načež se vzápětí vrátil do barvy na zem a ukázal jak skupina balí padáky... Por to nenechali výskokem ze dveří prostě do tmy? Nechápu. Tohle míchání hraný reál-dokument mi přijde vždy děsně rušivé! Oproti tomu německý paravýsadek záškodníků nastupoval a odlétl Lisunovem... Nechápu.Samotná akce přepadu základny byla taková kapslíková za spolupráce s partyzány a tak jiná oproti jednotkám britských Commandos či amerických Rangers. Tady na to vlítli za bílého dne a první úser bylo vygranátování strážných věží s těžkými kulomety.... :-). jakmile padla brána, naběhl dovniř zástup partyzánů a vyčistil vnitřní prostor základny... Z hlediska bojových scén to bylo slabé, z hlediska takového náhledu do činnosti ruských záškodnickcýh skupin, kdy v případě neúspěchu to pro dotyčné znamenalo jen ,,mučení a smrtˇ'' to jistou cenu mělo. Já dávám za dva gruzínské koňaky. * * ()

Reklama

Reklama