Reklama

Reklama

V ostře sledovaném pásmu

  • Sovětský svaz V zone osobogo vnimanija (více)

Obsahy(1)

Těžko na cvičišti, lehko na bojišti. Poručík Tarasov má se svou skupinou průzkumníků v rámci velkého cvičení sovětských vojenských sil narušit nepřátelský prostor, zmást protivníky klamnými manévry a hlavně neutralizovat skryté velitelské stanoviště Severních. Ocitá se tak v ostře sledovaném pásmu, kde jediná chyba může znamenat neúspěch celé mise. Úkol o to těžší, že ve stejné oblasti se nachází i skupinka uprchlých trestanců s ukradenými zbraněmi, kteří jsou schopni čehokoliv. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nepopiratelně propagandistická záležitost pojatá jako náborová agitka do sovětské armády. Z dnešního pohledu úsměvně naivní, v podstatě slušně zrežírovaná, s řiďoučkým dějem, kde základní schéma připomíná naši úspěšnou komedii z 80. let Copak je to za vojáka. Ovšem vykostěné jak z hlediska humoru, tak především s absencí milostné linie. Sovětští vojáci nepotřebují ztrácet čas milostným třeštěním, protože plní své povinnosti. Příznivci vojenské techniky a zelených mozků si můžou připsat libovolný počet hvězdiček. Celkový dojem: 20 %. ()

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Docela povedený film o vojenském cvičení s výsadky do týlu "nepřítele" s cílem objevit a zneškodnit jeho velitelské stanoviště. Film má dobré tempo vcelku bez hluchých míst s vyrovnanými hereckými výkony, ale přesto poněkud vyčnívá postava praporčíka paragánů, kterou ztvárnil Mihaj Volontir. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nudná a nezáživná typicky ruská agitka plytká jako většina jejich takzvaných vojenských filmů. Ani akční ani zvráceně zábavné, tak sakra co s tím. Že já na tyhle skvosty pořád koukám...15% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ve starším snímku Copak je to za vojáka hrál alespoň známej Langoš, Roden a Jandák... Tady jsou to nám neznámí herci s nezapamatovatelnými ruskými jmény. Oprostíme li se od agitačního podtextu filmu, mnoho toho nenabídne. Paragánská jednotka jižních má v rámci cvičení splnit zdánlivě nesplnitelný úkol, zajistit stanoviště nepřátelského velení severních. Kromě různých naháněček v rámci střežených sektorů se výsadkářům do cesty přimotá parta uprchlých trestanců. Zatímco Langoš lapil zlodějícka, zde jsou to vrahouni neštítící se ničeho. Ačkoliv by se tudíž dalo očekávat napětí, film napínavý není. Může zaujmout leda tak vojenské fandy přehlídkou ruské techniky osmdesátých let. Mne jako milovníka swingu a válečných šlágrů zaujal ještě jednou věcí a tou bylo ruské podání slavné letecké písně z dob druhé světové - On a wing and a prayer, kterou si paragáni pouštěli z gramofonu ve srubu. Zajímavá verze ! :-). Dva zásobníky do ákáčka. * * ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nemám rád filmy ve kterých se nic neděje. A přesně o to šlo i zde. Opravdu mi přišlo, že film plyne hrozně pomalu a nic zajímavého se zde nedělo. A i když je film přirovnáván k českému filmu "Copak je to za vojáka" tak mu nesahá ani po kotníky. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

7/10 Akcni film meho detstvi - bo v te dobe toho videt moc nebylo ;]] Hra na vojaky a bandity v prostredi ruskych vysadkaru, kteri predvadeji moc pekne kousky a maji dostupnou "prevratnou" vojenskou techniku... Zkratka nostalgicka parada ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

....školské povinné predstavenie -  boli sme milo prekvapení iným vojenským sovietskym filmom- karate,  aj napínavé to bolo.......po x- rokoch spomienka ostala spomienkou......áno 7O-te roky výsadkári, náborová reklama na soviestku armádu - beriem...ale mne to cvičenie prišlo ozaj len ako cvičenie-a tč mi to prišlo už aj nudné a osobné súboje hodne zle zahrané......myslel som, že dejová linka s utekajúcimi - ozbrojenými väzňami tomu dodá iný rozmer ,ale nič tri krátke zmienky o väzňoch, jedna akcia kde ich práporčík odzbrojil (zlikvidoval?) ....a koniec asi podstatné bolo doviesť cvičenie do konca.....dve hviezdy vzhľadom na spomienky....csfd58% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

V zone osobogo vnimaniya bol svoju dobu film, ktory hodne bezal v ceskoslovenskej televizii za tuhej normalizacie. Teda Reziser Andrej maljukov mi nic nehovori, a tymto filmom by si ma neziskal - je to len zrucne odvedena rutina. Film o vysadku v tyle nepriatela s riedkym dejom, ale zato zobrazoval zidealizovany zivot Sovietov : nepremozitelni, nikdy sa neunavia a nepoznaju a nerobia chyby. Za zmienku stoji len prehliadka sovietskej vojenskej techniky, to je jedina pozitivna cast filmu. 69 % ()

zette 

všechny recenze uživatele

Vse podstatne uz bylo napsano. Dost naivni podivana, vcetne bitek muze proti muzi. A narozdil od naseho Copak je to za vojaka to nebylo ani vtipne... ()

Moogwi 

všechny recenze uživatele

Copak je to za vojáka na Sovětský způsob. Skupina velitele Tarasova je vysazena v nepřátelském prostředí, aby provedla v rámci tréningové akce vojska záškodnické operace a na závěr našla skryté velitelství Severní armády.Během plnění úkolu skupina ještě stihne zachránit pobodanou ženu a zajmout 4 uprchlé vězně. Na rozdíl od naší české alternativy není tento film vtipný, což je jedině škoda. Bohužel, sovětští výsadkaři jsou zde až moc sovětští :) tím myslím nepřemožitelní, nikdy se neunavující a nechybující.. prostě takový opak marináků po americku :) ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Takových filmů moc není a když sou tak úroveň jde pod psa na tohle se opravdu dalo koukat ale i tak se někdy bojovým scénám zasmál.Český vojín Kouba ve filmu Copak je to za vojáka ale i tak zůstáva s přehledem nepřekonatelný:-))) ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Američané mají Top Gun, Sověti elitní paradesantní jednotky. A ještě elitnější rozvědčíky. I během výcviku zvládnou mnohé. Celkem nezajímavé postavičky se brodí bažinami, proplétají lesem, prchají před "protivníkem" a nakonec slavně splní úkol. Zajímavější než tohle jsou reálie, zvláště obchod kdesi na vesnici spolehlivě připomene doby "socialistického blahobytu". Pyramidy různě velikých konzerv zřejmě se stejným obsahem se zoufale snaží zaplnit prázdnotu regálů a ve vitríně se krčí bůhvíco. Opravdu jako ze života. ()

Hogo Fogo odpad!

všechny recenze uživatele

Otrasny nepodareny film. Odhliadnuc od dobovej ideologie, je to herecky, rezijny aj scenaristicky nezdar. "Bojove sceny" vyzeraju ako z branneho cvicenia ziakov 1. stupna zakladnej skoly. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Sovetsky film odohravajuci sa v krasnej prirode. Sovetsky vojaci na misii zlikvidovat radarovu stanicu, alebo co to bolo. Vsetko je to cvicenie a sovetsti vojaci musia ukazat ako to zvladnu bez ich odhalenia. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jak uvádí český distributor DVD, snímek by měl být na způsob české komedie ´Copak je to za vojáka´. Inu, jak se to vezme. O komedii rozhodně nejde a jediné co mají společného je výcvik vojenské jednotky. Ruští tvůrci daleko více vsadili na dramatičnost, byť určitá satira a pokus o skopičiny tu je. K zasmání to však bohužel není. Obyčejný výcvik se změní v opravdovou akci, když se do toho všeho připletou ozbrojení uprchlí trestanci. O akci tu však divák nezavadí a tak to celkově vypadá krapet podivně a místama i nudně. Na druhou stranu snímek není zase až tak hrozný, aby se nedal sledovat. Dívat se na ruskou armádu pokoušející se o něco a jak jim to nejde, či naopak na jistou profesionalitu je mnohdy zábavnější, než čučet do zdi a myslet si něco o ráji. ()

Wencek 

všechny recenze uživatele

Myslim že tento film je obsahově velmi podobný našemu Copak je to za vojáka...Je vidět jak komunistické země rádi plkali o míru a rádi ukazovali svoje nabušený armády a nijak nešetřili na finančních a ani lidských zdrojích. Je vidět že sověti měli opravdu kvalitní výsadkáře, kteří i v malém množství dokáží velké divy. Jediný co mi nešlo opravdu na rozum tak byli zločiný utečenci, kteří tam vůbec nemuseli být zakomponoévaný. Moc podobných filmů na toto téma jsem neviděl a proto jsem byl nadšený z tohoto filmu a proto 4*. ()

jojo-Jozin 

všechny recenze uživatele

Mnohé, co vyvolává úsměv na rtech zde již bylo zmíněno. Sovětští paragání se opravdu chovají jako na víkendovém pochoďáku. Prozpěvují si, či alespoň klábosí resp. řvou jak na lesy. Odpočívají na odkrytých a dobře viditelných místech, např. se opalují u řeky. Kupodivu se ani moc nezamažou, jak ze škatulky. Důstojnící rudé armády jsou hodní strýčci, kteří se svými podřízenými jednají jako se svými ratolestmi. Za totáče bylo sovětským vojclům hej. Ideologickou stránku věci pominu, klasika. Ale zase na druhou stranu, úplně jsem se u toho nenudil, má to docela spád, navíc pro mnohé budou zajímavé záběry bojové techniky, uniforem apod. ()

netWoor 

všechny recenze uživatele

Ruský Copak je to za vojáčka, kterému však chybí český humor a nadhled a tedy vše bere příliš vážně, ač jde jen o cvičení. Nicméně možná právě proto působí leckdy komičtěji ... ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Ty vole, vidět po letech ruský propagandistický film, to je něco. Ale to je tak všechno, protože námět, scénář, režie a výkony herců byly odpovídající době a zemi původu. ()

Reklama

Reklama