Reklama

Reklama

Dawn of the Beast

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupina postgraduálních studentů dostane při hledání legendárního Yettiho víc, než s čím počítali. Nejenže je skutečný, ale ve stínech číhá něco mnohem zlejšího – Wendigo. (JasonCZ)

Recenze (23)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Dawn Of The Beast" je v jadre celkom pozerateľná amatérčina, no filmu absolútne chýba nejaká atmosféra, ktorá by ma dokázala chytiť. Dá sa povedať, že celý film sa dá sledovať čo len bez jediného momentu, kde by som sa cítil nejako vydesený. A bohužiaľ za to môže trošku slabý príbeh a nie najlepšia produkcia. Hoci monstrá nevyzerajú najhoršie, či už Bigfoot alebo Wendigo, tak dokopy neprinášajú niečo, čo by z toho robilo niečo zaujímavejšie. Najhrozivejšia je tu asi pretvorená Isabelle. Popravde aj poviem, že z môjho uhla pohľadu to malo na konci dopadnúť asi trošku inak. Ale neviem ako to povedať bez spoilerov. Prial by som si asi aby jedna postava nezomrela. Lebo bola asi najzaujímavejšia zo všetkých čo tento film priniesol. Film ako taký je vizuálne okey. Hoci digitálne efekty a krvavé scénky sú trošku iná story. Ale nemá v sebe žiadnu silnú momentku. Dokopy všetko čo sa udeje by som ohodnotil od okey po vysoko podpriemerné až slabé. Ale pozerať sa to dá. Hodnotenie: C- ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Koukni se na mě! Je to dobrý, je to dobrý. Je to dobrý...máš jenom utrženou ruku..." Skupina studentů, profesor a přítel jedné studentky vyrazí v době tzv. Mrtvého měsíce na chatu do lesů, aby zde načapali Bigfoota při činu. Varování místních berou s nadhledem, jelikož v chlupáče stejně nevěří. Jak se ale záhy ukáže, o Bigfoota jde až na posledním místě, anžto na prvním je lesní démon Wendigo se svojí armádou kreatur. Všechny postavy postrádají byť jen špetku sympatie, a tudíž jsou divákovi lhostejné. Navíc jejich debilní chování vzbuzuje úsměv měnící se ve smích. Na druhou stranu je tu les, příšery ujdou, inspirace filmem Evil Dead je více než zřejmá. Kromě utržené ruky a useknuté hlavy dojde i na střeva ven. Divák si může také metat losem, zda přežije posera nebo bloncka..... ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Z křoví čouhaj parohy, dvě baterky svítí... turista je nebohý a divák je v řiti." Zlatej Bigfoot - rockový fanoušek, ten byl sice trestuhodně trikově odfláknutý, ale aspoň klasik, rozhodně lepší než tenhle od Bruce Wempla, hrozného lempla. Jeho Bigfoot z neznámých důvodů vypadal jako zombík, konkrétně jako exhumovaný hajný. Navíc selhal i Lemplův amatérský pokus o zkřížení legendárního chlupáče s jelenem oregonským. Fešák Bigfoot, se zahnívajícím obličejem, o zoofilní grupáč se stádem mladých Wendigů zájem nejevil a místo očekávaného něžného páření všechny ty wendisrnce jednoduše VYDUPAL. Následně vůdce stáda, nepravidelný šestnácterák Wendigo zchlípnul, zhasnul svoje světla a se staženým ocasem opustil paseku i film. Byl jsem rád. Hvězdu za několik scén, kdy jsem se fakt debilnímu ději musel až smát (i když to zřejmě nebylo Lemplovým záměrem). ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tu by som súhlasil so silentname, vo filme nie je ani jedna jediná situácia, pri ktorej by sa človek bál alebo by sa čo i len zľakol. Osobne môžem potvrdiť, že ak by som niečo také stretol v lese, asi to mnou veľmi necukne. To už väčšiu hrôzu by som mal, pri všetkej úcte, z Klausovho syna. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Malý monster horor za hodně málo peněz, což mu sráží vaz. Monstrum je spíše pro srandu, herci amatérští a napětí tatam. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pro fanousky filmu s monstry. Yetti versus Wendigo. Mnozstvi filmu o Yetim na Amazonu je absurdni. Tento je hloupy stereotypni horor. At film vypnete, nezapomente si zase zapnout mozek. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak a už je to tu zase. Bruce Wemple opět přichází s novým filmem a jak už je u něj zvykem, nepůjde v něm o nic jiného než o Bigfoota nebo Wendiga – tyhle dvě témata tenhle chlapík prostě zbožňuje a začal nás každoročně zásobovat svou podprůměrnou tvorbou. Ten kdo dosud žádný jeho film neviděl, možná bude překvapený (jen nevím, jestli zrovna mile), no a ti co už jej nějakou tu dobu sledují již dopředu tuší, že o nic světoborného nepůjde. Tentokrát ovšem asi vyhrál v nějaké té loterii, nebo udělal sbírku – protože kromě okoukaných tváří (jenž hrají snad skoro ve všem, co dosud stvořil), se tu objeví i několik nových aktérů.    Věřte, že musíte přežít prvních cca 40 minut, no a poté se dočkáte celkem snesitelné podívané. Tentokrát se totiž moc nehrálo na rating pro nezletilé, ale Wemple se konečně dokázal i lehce odvázat a nabídnout nám docela krvavou podívanou a dokonce i nějaké to gore. Zvláště pak poslední půlhodinka stojí za to. Bigfoot si to rozdá s posluhovači Wendiga, dojde k trhání končetin, setnutí hlav, nechybí ani posednutá Ariella Mastroianni a díky tomu všemu se výrazně zlepšila celková atmosféra tohoto filmu.    Do té doby jsme totiž nuceni sledovat celkem nezáživnou podívanou s hromadou tupých postav, ještě tupějších dialogů a tempo příběhu bylo doslova uspávající. Možná za to mohlo i to, že se konečně přestal plést do scénáře filmu a nechal to na někom jiném. Anna Shields tak mohla ukázat, že není jen průměrná herečka, ale že dokáže sesmolit i vcelku zajímavý scénář. No zajímavý – logiku aby v něm jeden pohledal, ale alespoň v závěru se bylo na co dívat. 40% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Parta měšťáků se uprostřed hlubokých lesů ocitne v nelítostném masomlýnku - z jedné strany dorážejí nenasytní wendigové a z druhé nevyzpytatelný sasquatch. Vůbec mi jich nebylo líto, protože místní je varovali. Ale oni dobrých rad nedbali a odměnili je posměšnými úšklebky, jako vždycky. Copak se tihle lidi sakra nikdy nepoučí? Ale je to vlastně dobře, protože mohla aspoň vzniknout další záživná žánrovka, nízkorozpočtová, nadšenecká, ale přitom profesionálně dobře zmáknutá. A na zdejší databázi nepochopitelně podhodnocená. Za mě ovšem velká spokojenost. Odlehčený a přitom ne nevážný děj, dobré masky, slušní herci i herečky (obě dámy byly navíc hodně osobité i pohledné, hlavně Isabella) a kulervoucí řežba mezi bigfootem a wendigy v závěru. Skvělý večerníček. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Najprv som si myslel, že tento film bude jeden z mnohých, ktoré sú natočene o známej a aj krvavej legende Bigfootovi. Lenže na moje prekvapenie, v tých lesoch sa skrýva aj iná legenda a to Wendigo. S ním aspoň v podobnej podobe som sa prvýkrát stretol v seriáli hrozba z temnôt a tá časť je jedna s tých lepších. Je cítiť, že film nedisponoval vysokým rozpočtom, vidieť to na maskách a i prevedeniach monštier. Vraždy tiež nestali za veľa a herci moc umenia nepobrali. Ale zas hrať tak blbé postavy, môže byť fuška. Je tu i veľa klišéovitosti a predvídateľnosti. Jediným pozitívum je les a z toho plynúca atmosféra. A z toho v tme pozerajúceho jeleňa som mal nepríjemný pocit. Slabučký film o dvoch legendách. Keď už nenadchol príbeh, tak mohla aspoň krvavosť, ale aj s tou sa šetrilo, ako na všetkom, čo je pre kvalitný horor dôležité. Tak slabé 2*. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

V konečnom dôsledku to nebolo až tak strašné, aj keď najlepšími zábermi ktoré horor ponúkne sú tie na sýkorku a ozaj perfektný záber na svitanie je jasné že nepôjde o najlepší film svojho žánru natočený v tomto roku. K pozitívnym veciam, ktoré film priniesol môžem pridať ešte hudbu, ktorá ma celkom oslovila a Isabell a sčasti aj kaki nohavice. Negatívnych vecí je vo filme príliš veľa aby sa malo nad nimi zmysel širšie rozpisovať, ale film sa zvládnuť dá a s prižmúrením jedného oka ho divák nebude považovať za úplnú stratu času. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Wendigo je zaujimava hororova postava , cira mykologia. Kazdoopadne aspon za snahu o nejaku atmosferu. Ako lesny survival film to bolo v pohode : 30 % ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak vypadá filmová verze pohádky , když pejsek s kočičkou dělají dort. Nestačí, že tam máme bigfoota narveme si tam aj wendiga do toho jakési zombie a natočíme to. Z 5 postav jsou až na jednu (Isabelle) všechny absolutně nezajímavé a všechny umřou tak rychle, že kdyby tam nebyly se nic nestane. Ta 1 hvězda je za závěrečný boj mezi bigfootem a těmi zombie (nebo co to bylo) a tu hudbu co tam do toho hrála. I konec je dobrá sranda následují spoilery chlápek uteče doběhne k rozbitému autu napadne ho stará co je wendigo on ji polije benzínem (vypadá to jak kdyby na ni chrstnul) a zapálí nasedne do auta a ujíždí auto nejede tak vystoupí a auto vybuchne (jak a proč nevím). 20 procent ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Nie je to dobrý film, má strašne veľa chýb od amatérskych hercov, tupé postavy až po zlý scenár. Klamal by som ale keby poviem, že som sa nudil. Keď to nebudete brať vážne tak je to celkom zábavná jednohubka. Masky nato, že rozpočet nebol vysoký sú veľmi v pohode. Stále sa tam niečo deje a režisér sa snaží strašiť( síce mu to nejde ale cením si to). No a na konci Bigfoot vs Wendigo, zasmial som sa a pochopil, že sa to ani nechcelo brať vážne. Postavy hlúpe, aspoň že najdlhšie prežili jediné znesiteľné. Koniec zbytočne naťahovaný. Ja dám v pohode 3* a dúfam, že raz sa tejto témy chopí skúsený režisér. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná blbost. Slátanina, která nemá hlavu ani patu. Klasický scénář, kdy partu mladých lidí ohrožují potvory z lesa. Většinu filmu to drží jakž takž pohromadě, občas je tu i nějaká lekačka, ale ten konec je čiré zoufalství. Příšery vypadají jak z osmdesátých let a opět, jako v každém hororu tohoto typu tu zazní věta, která mě spolehlivě rozesměje: " Musíme odsud vypadnout!". ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla strašná slátanina, ale ta závěrečná monsters bitka byla docela zábavná. No byli tu už horší, ale, že bych si to pustil znovu tak to rozhodně ne. Příště lépe prosím, téma by to totiž bylo super. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tak podle hodnocení jsem čekal střelené béčko či něco ještě horšího. Proto jsem byl ve výsledku mile překvapen. Nebýt těch technických chyb a špatných počítačových efektů, něco bych jako plus k hodnocení přidal. Snímek měl v podstatě grády, hluchoty minimální a herci tak v průměru. Mne to bavilo.  70 % ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele

No proto. Co to jako mělo být? Čekal jsem aspoň průměrný horor z Bigfootem a místo toho jsem dostal nechtěně parodickou blbost, kde jsou kromě Bigfoota i Zombies, Démoni, zlý dvojníci lidí, Wendigové a létající lidi. Proboha. ()

Reklama

Reklama