Reklama

Reklama

Cesta do pravěku

  • Československo Cesta do praveku (více)
Trailer

Obsahy(1)

Celovečerní kombinovaný fantasticko - dobrodružný film, který ukazuje prehistorická stadia vzniku Země, flory a fauny. Nález pravěké zkameněliny je pro čtyři zvídavé kluky výzvou k výpravě do dávné minulosti. Na malé pramičce postupně proplouvají dobou ledovou přes třetihory a druhohory až na samý počátek života na planetě Zemi, přičemž zažijí nejrůznější, mnohdy i nebezpečná dobrodružství. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

palox

palox (hodnocení, recenze)

vynikajuce efekty, lepsie ako 95% dnesnej produkcie, v ktorej lgbt+ animatorom fyzika nehovori absolutne nic

na příspěvěk reagoval Dadel

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

A Journey To The Beginning Of Time 1955 INTERNAL BDRip X264-GHOULS

Hawaj

Hawaj (hodnocení, recenze)

Cesta do pravěku se po 60 letech vrátí do kin. Snímek Karla Zemana dostal nové barvy

https://www.irozhlas.cz/kultura/film/film-cesta-do-praveku-karel-zeman-remasterovana-verze_1903311919_kro

Slavnostní představení nové verze zrestaurované Cesty do pravěku uvede 3. dubna 2019 v kině Dlabačov britský režisér a animátor John Stevenson, režisér populárního animovaného filmu Kung Fu Panda, který o Zemanovi jako jeden z mnoha mluví jako o svém inspiračním zdroji.

Piercee

Piercee (hodnocení, recenze)

OMG ten psychor to je takovej deb...:D :D "zub času vykonal své" skoč do zdi ty hororovej experte :D :D :D

k5456

k5456 (hodnocení, recenze)

Nikdy tento československý filmový klenot nebude překonán!! A nic na tom nezmění nové technické vydobytky. Prostě klasika ve světovem filmu...a

Příspěvek byl smazán administrátorem.

KimCid

KimCid (hodnocení, recenze)

Spilberg se asi u tohoto filmu hodně inspiroval.Nejen pravěkem,ale ta houpačka na laně se objevila v Indiana Jonesovi.

Aqualung

Aqualung (hodnocení, recenze)

Němi

Dneska se na to kouknu.Ale to co uplácali Američané by stálo také za zhodnocení.Byl by to zajímavý slepenec!Ne?A hodnotit to po takovém čase by bylo zajímavé.Vzpomínám na pár amerických  filmů z 60.let,třeba něco s R.Welch, které se odehrávají spolu s dinosaury-naprostý paskvil-jak jistě víš, lidé a dinosauři se minuli nebo je oddělují  miliony let.No nic.Zemana jsme měli my.Díky Bohu!

JackBurda

JackBurda (hodnocení, recenze)

Dobrodružný? Sci-fi? Fantasy? Ne, spíše dokument o pravěké přírodě, ovšem, tak to tomu filmu nejvíc sluší.

Tommass95

Tommass95 (hodnocení, recenze)

sinel: fakt ? jen za 129 to zní zajímavě a nevíš jak je to s tím vynálezem zkázy jestli a kde se to dá koupit ?

Tommass95

Tommass95 (hodnocení, recenze)

škoda, že na Nově dávají pořád takový sračky a Cestu do pravěku nedají nikdy...

hatapa

hatapa (hodnocení, recenze)

na tu dobu naprosto neskutecnej kousek to se ani nechce verit ze tohle bylo v 55 mozny natocit

Němi

Němi (hodnocení, recenze)

Puvodni video smazane, tak jeste jednou pro zajimavost - Americany sestrihany film s pretocenym zacatkem (New York) a koncem.
 http://www.youtube.com/watch?v=9bjRVQvgMlA


Ze zajimavosti:

 V USA se Zemanův snímek natolik líbil, že o 9 let později po české premiéře začal vznikat americký film Výprava na počátek času. Američtí tvůrci změnili úvod filmu, kde nahradili Zemanovy záběry scénami amerických chlapců (zabíraných převážně zezadu), kteří díky soše indiánského šamana a obyčejné loďce z Central Parku vplují do Zemanova pravěku (=filmu)... Jména hlavních hrdinů američtí "režiséři" změnili na Jo-Joa, Bena, Tonyho a Doca; také vystříhali všechny scény se záběry na česky psaný deník. Naopak přidali odborné komentáře a na konci se Američané místo nalezení trilobita dočkají něčeho, co má představovat velký třesk... Řada Američanů si dodnes myslí, že film od začátku vznikal v koprodukci USA-Československo.

na příspěvěk reagoval Aqualung

Žralok

Žralok (hodnocení, recenze)

x6 a Squash. Hoši utřete si mlíko co vám teče po bradě a pusťte si Pokémony nebo na co vy sotva vyzrálý náctiletý teď koukáte. Někdo jako vy dva nikdy nemůže docenit klasiku. A tohle dílo rozhodně klasika je. Chtěl bych vidět vás, jak by jste takový triky zvládli dneska. Bez počítačů a animatroniky. Hezky po staru. Pak vám možná dojde jaká to byla machrovina tohle natočit. Ale vy jste holt sežrali moudrý hovno a víte všechno nejlíp.

Shait

Shait (hodnocení, recenze)

x6 a squash teda vy dva jste ale KARDINALNI CURACI, bohuzel pritroubly teenageri nemuzou takovemu dilu jako je cesta do praveku absolutne rozumet

Squash

Squash (hodnocení, recenze)

LastWalk a J.K.Lister..............Vítejte ve 21.století !!! ..........lol........,x 6 konečně někdo,kdo nežije v minulosti tak je to správně.

na příspěvěk reagoval slizkyhad

J. K. Lister

J. K. Lister (hodnocení, recenze)

Squash: Loutky a obrázky nám v souč. době připadají ubohé, avšak efekty působily v té době věrohodně. A navíc jestli ti to nedošlo, film byl natočen pro mládež - zjednodušená forma o pravě na bázy příběhu.

Squash

Squash (hodnocení, recenze)

Naprosto úchvatný film plný pradávných stvůr vystřižených z papíru,opelichaných plyšáků,nesympatickými téměř až otravnými herci a ubohou zápletkou.Je to opravdu klasika v ubohosti,nudnosti a absolutní nezáživnosti....chápu,že v té době nebyly počítače ale nechápu ignoranty,co si myslí,že papírový obárzek vypadá na plátně reálně....zkrátka ubohost 0/10.

J. K. Lister

J. K. Lister (hodnocení, recenze)

Na padesátá léta velmi zdařilý film, (což se nedá říct o filmu Souboj Titánů), bezvadné efekty, hudba, prostě všechno....

L_O_U_S

L_O_U_S (hodnocení, recenze)

Prosím vás, to "průvodní slovo" mimo obraz má opravdu Bedřich Šetena? Vždycky jsem myslel, že to mluví Petr sám.

virtual_Boy

virtual_Boy (hodnocení, recenze)

Česká klasika, kterou nejde přehlédnout. Film, který v každém člověku mužského pohlaví (nevím jak je to s pohlavím opačným) probouzí vzpomínky na dětská léta, touhu po dobrodružství a staré kamarády. Samozřejmě je rok vzniku filmu znát, ale jeho duše je nadčasová. Nenabízí divákovi už několikrát omletý starý známý filmový pocit v novém kabátu, ale pocit neotřelý a pravý v kabátu starém. Atmosféra je nepřekonatelná a i při sledování papírových dinosaurů má člověk někdy až husí kůži.

Hanver

Hanver (hodnocení, recenze)

Na svou dobu neuvěřitelný film, trikově skvěle zvládnuté, děj zajímavý, plynoucí, originální, prostě paráda. Samozřejmě nelze se na to dívat dnešníma očima Avataru nebo Star Wars, je nutné si uvědomit, s jakými možnostmi tvůrci v 50.tých letech pracovali a jakého výsledku dosáhli. Souboj gorgosaura (ano, není to tyranosaurus!) a stegosaura je již scénou doslova legendární, ale připomínám i setkání s kachním dinosaurem, nebo brontosaurem, či bažiny triasu apod. Samozřejmě plný počet hvězd.

Žralok

Žralok (hodnocení, recenze)

Jednoduše skvělej film. Před chvílí jsem ho po dokoukal. Neviděl jsem ho strašně dlouho a vrátili se mi vzpomínky z dětství kdy jsem tenhle film doslova hltal :) Když jsem si přečetl v zajímavostech jak bezvadně ho amíci zprznily tak sem byl zase nasranej a nadával na ty americký hajzly co si musí všechno ukradnout :-/

JOKERHAHAH

JOKERHAHAH (hodnocení, recenze)

Tenhle film jsem měl vždycky radši než Jurský park a u souboje Tyranosarua se stegosaurem mi vždycky naskočí husí kůže. Když jsem byl předškolák, tak to byl můj nejoblíbenější film, ale i ted to je zatraceně zábavná záležitost.

anal_storm

anal_storm (hodnocení, recenze)

jak kukam ....tvoj profil tak sa sam seba pitam co robis na csfd...haha...este si asi malo filmov vydel :)...ale sak pohoda...

Zikus

Zikus (hodnocení, recenze)

Jeden z nejhorších filmů co sem kdy viděl.(jedna hvězdička)

MzK

MzK (hodnocení, recenze)

jednoduše klasika. Pěkné efekty (na svou dobu) a příjemný děj

Bubbo

Bubbo (hodnocení, recenze)

Prečítaj si zaujímavosti a budeš vedieť "proč sem s*ru američany"

Bubbo

Bubbo (hodnocení, recenze)

Výborný film.Na tú dobu v akej vznikol a za aký groš, niečo neuveritelné. (američania sa nezastavia pred ničím, privlastnia si čo sa dá)

READYX

READYX (hodnocení, recenze)

Ve zkrze jednoduché a přece úchvatné... Bez jediného sprostého slova,výstřelu a kapky krve... Škoda že dnes nemáme podobně nadané jako byl Karel Zeman... Děkujeme Pane Zemane...

Kass

Kass (hodnocení, recenze)

Kdyby jste se mě v dětství zeptali "který film máš nejraději?" - řekl bych vám že "Cestu do pravěku" :-)

BigBen87CZ

BigBen87CZ (hodnocení, recenze)

Víte, můj táta tenhle film miuje ... já m nikdy ny cvhuŤ nepřišel. Je dobrý. Na tu dobu více než dobrý. Vzhledem k podmínkám velmi dobrý ... jenže to ještě neznamená, že se mi musí líbit. Sorry ... pro mě 55%

jvx.com

jvx.com (hodnocení, recenze)

Na tu dobu nadherný film. Česká klasika filmu, která musí uchvátit každého chlapce i dnes.Na dobu výroby vynikajicí trikové scény i perfektní réžie! Perfektně časově promyšlená plavba po řece s časovými posuny v pravěku s naučným pozadím pro děti. Perfektní naučný film pro přírodovědu v té době!!!

Miluska77

Miluska77 (hodnocení, recenze)

Tento film si nenecham ujst ked ide nahodou v televizii roztomile. Ked som bola mala som tuzila take daco zazit velmi to na mna zaposobilo.

Reklama

Reklama