Reklama

Reklama

Countess Dracula

  • Austrálie Countess Dracula (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hlavnou hrdinkou je krutá starnúca grófka Alžbeta, ktorej pomáha milenec, kapitán Dobi. Grófka zistí, že kúpanie sa v krvi mladých dievčat omladzuje, a preto Dobi začne unášať vhodné kandidátky... (matriosa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (26)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Celkom uchádzajúce béčkové spracovanie mýtu o Báthoryčke. Ingrid Pitt je skvelá, masky jej starnúcej tváre sú bravúrne a aj scenár je prekvapivo solídny (nie žeby postavy mali bohvieakú hĺbku, ale udalosti na seba celkom umne nadväzujú), ale atmosféra je strašne slabá. I keď poteší cimbal a uhorské kostýmy, skôr to pripomína historický film ako gotický horor. A na vyslovené kúpanie v krvi tiež nedôjde. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Spíše než horror připomíná tahle hammerovka variaci na Angeliku. Najdeme zde to, co od studia můžeme očekávat - krásné ženy (I. Pittová je opravdu svůdná, tedy pokud nezestárne), panorama s pohádkovým hradem, lesy, trocha nahoty (hlavně sem tam ňadro), nějaká krev (gejzíry ale nečekejte), oku lahodící interiéry gotického sídla a zlo, jehož síla narůstá. Chybí bouře, mlha, temný hřbitov (i když na začátku je pohřeb), podzemní chodby (ty se nabízely, když k nim existovala tajná mapa), pavučiny, kostry. Mrtvoly se sice hromadí, ale bílé, jelikož jsou bez krve. Škoda nevyužitých možností, které se nabízely v souvislosti hraběnka + panny = omlazující krev. A tak divák neuvidí ani železnou pannu, ani naturalistické podříznutí ba ani zúčtování se zločinci. Pěkná kamera, čistý obraz, uhrančivá hudba ( snad jen občas zněla více indicky, než cikánsky). Na snímek se příjemně dívá, proto dávám 3-4*, strašidelný však není ani trochu... ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Peter Sasdy byl u celovečerních Hammerů spíše průměný režisér. Countess Dracula, vycházející z námětu o Alžbětě Báthory, disponuje krásnou Ingrid Pitt v hlavní roli a i docela bohatým scénářem s několika dramatickými linkami mezi postavami. Režijní uchopení filmu je ale hodně odlehčené, více než historické filmové drama z velkého plátna evokuje televizní zábavu. Je to cítit již v nelogickém chování vedlejších postav v první polovině filmu, v nepohlídané přirozenosti dění. V druhé polovině, kdy se děj rozehraje mezi více postav, je pak tohoto ledabylejšího přístupu škoda. A na horor se zde netěšte vůbec, scének je jen pár a mají po pár sekundách, jen aby se neřeklo. Slabé tři hvězdy. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Hammerovská variace na grófku z Čachtic s překrásnou Ingrid Pitt v hlavní roli Alžběty, herecky je ovšem prachbídná. Chybí mě tu pochmurnější atmosféra, některé scény působí úsměvně a myslím, že i nechtěně legračně. Dramaturgie pokulhává a škodí celistvosti příběhu nesmyslnými a zmatenými zvraty. Výprava je taky slabá, kulisové ateliéry moc strašidelně nevypadají, temné nasvícení absentuje. To stejné lesní exteriéry, budící dojem městského parku. Celkově by to chtělo více krve, více hrůzy, více hororu. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Hraběnka Drákulová je taková velmi temná pohádka s atmosférou jako od bratří Grimmů, která občas sklouzne do romantiky jako vystřižené z telenovely, ze které ji ovšem vždy včas vyprostí nějaká ta vražda, nějaké to odhalené ňadro nebo alespoň nějaká ta intrika. Nic víc, nic méně Zkrátka další béčkový film od studia Hammer, který je na svůj původ náležitě hrdý. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (5)

  • Hlas Ingrid Pitt (grófka Alžbeta) bol predabovaný. Pravdepodobne preto tak zúrila a prisahala režisérovi Petra Sasdyho snímku, že s ním už nikdy neprehovorí. (molcan2)
  • Hoci BBFC požadovala strihnúť niektoré scény (a film zostal podľa ich webových stránok zostrihaný), úpravy neboli nikdy vykonané. (molcan2)
  • Grófka Dracula bola inšpirovaná maďarskou grófkou Erzsebet (dnes nazývaná tiež Alžbeta) Bathory, ktorá žila od roku 1560 do roku 1614. Grófka Bathory bola údajne zodpovedná za smrť približne 600 panenských dievčat, pričom všetky boli mučené a kruto zabité. Jej krutosti sú väčšinou špekulácie. Má sa za to, že ovplyvnila náš dnešný koncept Draculu ako subjekt závislý na ľudskej krvi kvôli mladosti a vitalite. (molcan2)

Reklama

Reklama