Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(10)

Obsahy(1)

Válka o Eternii zase začíná a tentokrát to může být poslední bitva mezi He-Manem a Skeletorem. (Netflix)

Recenze (22)

Slasher 

všechny recenze uživatele

To je zase jednou pozdvižení... Kdo se snad těšil na pořádnou porci Gay-Mana & Skeletora (ultimátní záporák), tohle je tak trošku ojeb, za což chudák "ulhaný" Kevin Smith chytá hrozný běs od části fanoušků (x) a ano, nazval bych to spíše "Teela Show", přičemž je otázka, do jaký míry za tím je či není nějaký woke účel. Nicméně příběh je solidní, hloubka větší než jsem čekal, k sword-and-sandal dětský p*čovině to má daleko, hodně cool byl Scare Glow a animace je dost lahodná (plakát top). Tedy zlý to rozhodně není, beru za takový intro, příště pojď víc Evil Lord of Destruction a já budu spokojen. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Doslova jediný, co má reboot 'Masters of the Universe' společnýho s původním kultovním seriálem, je název a tenhle kultovní meme - a to je asi tak vše. Přitom ta osmdesátková stylizace měla solidní tah na branku.... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

na původní seriál sem jako dítě buď nekoukal a nebo si to nepamatuju,takže jsem při sledování nového pokračování nebyl svázán nostalgií a nijak mě tahle pidisérie neurazila.Naopak mi v mnoha ohledech připomínala např.Castelvanii a ačkoliv to spíš vypadá jako testovací prolog k něčemu většímu,bavil sem se.Vzhledem k závěru bych mi případný nášup nevadil...60% ()

Doldus 

všechny recenze uživatele

Teaser trailer byl naprosto skvělý v navození nostalgie a osmdesátkové atmosféry, jenže pak přišlo lehké vystřízlivění. Trochu jsem se bál, vzhledem k politice Netflixu, že mít seroš s He-manem jako středobodem úplně nevyjde (jeví se prostě jako typický "macho", i když osobně to vidím jinak). A taky že ne, jelikož seriál je o nyní silně emancipované Teele a její misi. Proto mě trochu mrzí ten počáteční "switch-bait" a Smithovy vlastní zavádějící komentáře, nicméně s pokusem o objektivitu je to skvěle animovaná a hezky odsýpající, nepřekvapivě trochu mělká zábava, ve které bohužel dost nefunguje humor a taky mě tu trochu zaráží některé motivace postav. Ale přeci jen jsme pořád na počátku, tak se nechme překvapit... ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Každá druhá výtka je na adresu odklonu od schématu padouch+hrdina=epická bitva. Já bych naopak právě tento odklon nejvíce ocenil. Jasně daní padouši a záporáci jsou vlastně hrozně nudní. Kevin Smith se nebál nabídnout pokračování, které ctí legendu, ale současně nabídne něco navíc. Vztah Orca se Skeletorovou přisluhovačkou jsou tím nejzdárnějším příkladem. Stejně tak Teela a její otec. Spousta prostoru pro emoce a možnost vidět mnohem hlouběji do postav, které by se v jednoduchém epickém schématu tolik neotevřely. Druhá série byla prostě boží a neuvěřitelná. V každém díle se našla chvilka, kdy mi naskočila husí kůže a já jen žasl, co prožívají postavy a jak se budují nebo bortí vztahy. Souboje budiž, animovaný a bez krve, ale i tak měly sílu, když některé postavy umíraly. Nevěřil bych tomu, že animovaná dětská taškařice dokáže po třiceti letech v novém hávu a novém podání tak nadchnout. ()

Silwer 

všechny recenze uživatele

Vládci vesmíru:Odhalení Hodně jsem se na to těšil a musím říct, že nejsem zklamán.. V první řadě animace-ta má 80kový styl a je prostě parádní.Nechybí spousta hrdinských póz za křiku I have the Power! Příběh-tak nějak jsem čekal,že he-man je moc macho style na tuhle pokroucenou dobu,takže je upozaděn,aby na scénu mohli přijít silné ženské charaktery..postavy jsou ale sympatické i když ploché..za 5 dílů dojde i k nějakým ztrátám,ale nic co by se nedalo napravit v další serii😁 Hudba-perfektní,je v ní slyšet samozřejmě i jemné tóny Star Wars stylu.. Za mě 5 dílu uteklo jak voda a bavil jsem se..Konec je fantastickej a docela se těším s čím přijde druhá sérka.. 8/10 PS:kdo postavu He-mana nesnáší,tak si může dát dva body dolů,a teď si jdu pustit film s Lundgrenem😊 ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Krásny návrat a mix klasiky osemdesiatiek a ranných rokov po prelome tisícročí. Teším sa na ďalšiu sériu, ale poprosil by som viac častí, aspoň 6-8. UPDATE po druhej sérii resp. druhej časti prvej série. Nostalgický návrat do osemdesiatiek a môjho detstva pokračuje. Pár mesiacov dozadu našiel krstný môj starý zošit plný kresieb rôznych kreatúr, z ktorých mnoho boli vymýšľané práve pre Eterniu a jej svet. Kedysi som na tom na základnej škole doslova ulietaval. Výborné spracovanie, ktoré absolútne ignoruje moderné trendy typu korektnosti, LGBTQ a iné (možno vidíme náznaky, ale nie tak nasilu tlačené, ako inde). Ja som maximálne spokojný a čakám na ďalšiu sériu s tým, že naozaj požadujem viac častí, ako som už písal. Sem s tým a začínam kresliť nové kreatúry... :) ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Puvodni serial jsem nikdy nevidel, takze shitstorm na internetu se me netyka. Ale celkem rozumim tomu, proc jsou fandove nastvani. Ja k postavam zadny vztah nemel, tak me moc nemrzi, ze se chovaji jinak, nez by asi meli. Co me ale mrzi je, ze hlavni postava Teela je fakt πca. Jeji meltdown na konci prvni epizody je nepochopitelny. Jinak je to celkem roztomile becko, z ktereho bych byl nadseny, kdyby mi bylo deset. Deset mi uz dlouho neni, ale i tak me to zvlastnim sentimentalnim zpusobem celkem bavilo. ()

toi-toi 

všechny recenze uživatele

Cyber swords&magic, pri ktorom si poviete wtf v pravidelnej kadencií. Osemdesiatky z toho strieľajú ako magické lasery z bárzjakých palíc. Vesmírna radosť je Skeletor, ktorého dabuje Mark Hamill, čo je sedí ako prilba na bojovej mačičke. Je to tupé, ale je to cool. ()

Veskoslav 

všechny recenze uživatele

Motherboard! 80. léta se vším všudy. Magie, technologie a příjemné letošní překvapení. Rozhodně solidní animace. Zařadil bych to, co se týče technologie zpracování na 1. sérii Castlevanie. Jenom se tak trochu vytratilo to, co to mělo být... ()

Víteček 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná nejlepší adaptace He-mana, která existuje. Rozhodně o několik úrovní výš, než druhý současný seriál, He-Man a vládci vesmíru, který je hodně zaměřené na současnou mládež hrající Fortnite a podobné hry. Tohle mnohem víc cílí na diváky původního seriálu. Bez toho by tohle nevzniklo a je třeba mu přiznat zásluhy, ale zároveň je hodně zastaralý a upřímně, docela nudný (teď koukám, že je i nějaký reboot z let 2002-4, o tom jsem doposud netušil, takže nemůžu porovnat). Tohle si z něj bere to dobré a dokáže to kvalitně zužitkovat. Vypadá to fakt dobře a i když je osmdesátková stylizace fakt dobrá, mohl se jí vyhnout seriál víc vyhnout v plynulosti animace. Zas tak si ty staré seriály připomínat nemusíme. OK, přeháním, rozhodně je to víc rozpohybované, než animáky tehdy, ale ta plynulost mohla být lepší. Některé souboje také nebyly z nejúžasnějších a Beast-Man s Cringerem doslova velmi slabé.  Příběhově je to rozhodně změna, ale nemám s ní nejmenší problém. Je to tedy hodně "campy", někdy až trochu moc, ale je to většinou zábava. Téma rodiny, ale hlavně "found family" to tlačí hodně (dokonce tam ta fráze i zazní), ale proč ne? S čím bych drobný problém měl je Skeletor. Ač nemám k Marku Hamillovi obecně žádné výhrady, jeho výkon zde byl úplně stejný jako u Jokera. K té postavě je jeho dabing ikonický a hodí se, ale zde to bylo až příliš identické a vyvolávalo to pocit, jako by Skeletor nebyl nic jiného než Joker v jiném kabátě. Asi za to mohl hlavně ten smích. Působilo to trochu rušivě a osobně bych uvítal, kdyby zněl alespoň trochu jinak. Drobnost, ale mírně mě to rozrušovalo a uvítal bych něco unikátnějšího. ()

BIG.NINE.CF 

všechny recenze uživatele

Ok. Nejsem žádný fanda, tudíž mi chybí znalosti, ale opravdu jde tahle doba tak moc doprdele, že King Grayskull je černoch? Museli to tam nutně nacpat? Ještě tam chyběl někdo nejistej svým pohlavím a bylo by o komplet. Z tohohle je mi fakt na zvracení. Jinak animace super a hudba taky. Uvidíme co se z toho vyklube... ()

Tarlom 

všechny recenze uživatele

Původní seriál jsem nesledoval, ale tohle vůbec nebylo špatné. Líbil se mi určitý balanc mezi akčními a emocionálními scénami, kdy třeba některé interakce Teely s Duncanem na mě až překvapivě zapůsobily. Svou roli v tom mohl hrát i povedený soundtrack a vesměs přinejmenším solidní výkony hlasových herců. Vizuální stránka za mě je hodně dobrá, jen akce mi někdy (asi spíš ve druhé sérii) přišla trochu trhaná. Také si nejsem jistý, nakolik se mi líbil Skeletor se svým teatrálním vystupováním, ale v tomhle Revelation zřejmě je věrné originálu, podobně jako v zálibě (přinejmenším některých) postav ve slovních hříčkách. Každopádně celkově u mě převažují pozitivní dojmy. ()

Nawaki 

všechny recenze uživatele

Mimořádná urážka původního seriálu bez nejmenší špetky respektu zabalená do mimořádně hezky zpracovaného hávu. ()

Rashpoint 

všechny recenze uživatele

Kde začít? Tahle série a způsob, jakým se jí Netflix ujal, mě rozlítil natolik, že jsem ohodnotil 200 filmů a složil test jen proto, abych mohl napsat recenzi. Vezmu to tedy popořadě. To dobré: ......Animace? To špatné: zbytek show. Na začátku na veřejnost unikly informace, že show bude o Teele, a Kevin Smith vědomě lhal o tom, že hlavní postavou bude He-man. Není. Místo toho se nám dostalo klasického netflixovského "reimagining" klasiky v tu nejvíc WOKE věc, co mohla být. Dávám 1* za ucházející první epizodu, která ukázala, jak moc zahozený potenciál tahle série je.  Největší problém je v Teele a v přístupu Netflixu k tomu o čem si myslí, že je "silná a nezávislá žena". Teela se může řadit vedle velikánů jako Captain Marvel a Rey Palpatine v síni Mary Sues. Teela je samozřejmě lepší než jakýkoliv mužský protějšek a vypadá přitom stunning and brave. Teela má také samozřejmě milenku. A navzdory tomu, Teela dokáže být také smutná, kdy ze sebe pořád dokáže dělá oběť - SPOILER - ať už promlouvá ke králi, který právě ztratil syna, a otočí veškerou pozornost na sebe, nebo když se znovu setká s princem Adamem a pronese něco ve stylu "Oh princi Adame, možná jsi umřel aby jsi zachránil celý vesmír, ale já byla smutná a proto je má oběť stejně významná jako ta tvá!" Kolem a kolem, pokud chcete show, která splní co nejvíc požadavků na diverzitu a inkluzivitu, je tohle přesně to, co hledáte. Pokud ale chcete kvalitní show, poohlédněte se jinde. ()

Pavlis.xxx 

všechny recenze uživatele

He-man byl můj první komiks, který jsem četl skoro před 30ti lety a už tenkrát se mi líbil. Je to sice takovej mix Flash Gordona, Star Wars, Conana a mnoho dalších známých projektů, ale i přes to je schopný předvést fantasy/scifi svět plný potenciálu, mytologie a zajímavých postav, což nám tenhle seriál krásně ukázal. Sice seriál není žádné super dílo, ale krásně mě namlsal na nové filmové zpracování, na které se moc těším. ()

kavralajka 

všechny recenze uživatele

Vládci vesmíru, jsou zábavou pro desetileté děti, nebo dospělé, ve kterých to desetileté dítě stále žije. Je to hezky namalované a patetické až na hůru. Místy dokonce vtipné. Pokud bude další řada, tak budu moc rád. ()

Reklama

Reklama