Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ralph se nabídl, že nám ukáže svůj normální den v práci. Dělá ji celý život, stejně jako jeho rodiče. Pomáhá lidem, je tak trochu hrdina. Má to ale jeden háček, nebo spíš více háčků – pracovní úrazy. V rámci testování kosmetiky na zvířatech o ně skutečně není nouze. Ralph si zaslouží volno, nekupujte produkty testované na zvířatech, zachraňte Ralpha! (ArsenalEagle)

(více)

Recenze (16)

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a černým humorem prošpikovaný kraťas poukazující na palčivé téma dnešní doby - pokusy na zvířatech. ()

whack 

všechny recenze uživatele

Nikdy mi neboli príjemné humanoidne stvárnené tváre zvierat, ale tomuto filmu sa mi práve tá "nepríjemná" atmosféra hodí. Vo výslednom efekte celkom drsne sarkasticky poukazuje na šialenosť pokusov kozmetiky na zvieratách. Film je súčasťou celosvetovej kampane #SaveRalph zameranej na ukončenie testovania kozmetiky na zvieratách. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Perfektní stop-motion kraťas s dokonalou antropomorfní stylizací, deprimující pointou, zato významnější deklarací velice hodnotného poselství a neméně radikální kritikou farmaceutický mašinérie, po jehož zhlédnutí nebudete mít již potřebu si koupit ani obyčejnej šampon na vlasy - a nejen z těchto důvodu je nutné jej sdílet 🐰💔.... Taika je génius, no a Ricky Gervais jako dokumentární komentátor je strašně based. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

S dokonalým nápadem a zpracováním dokázal Susser s Taika Waititim vkusně zpracovat i téma, které většina uřvaných a otravných veganů zbytku světa už slušně znechutila. Kéž by všechny agitace za nápravu světa vypadaly takto. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Jedna hviezdička naviac je za samotné posolstvo, spracovanie nie je rozhodne zlé najm§ v momente keď sa Ralph "omylom" otočí chrbtom ku kamere... ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Vidieť pána Waititiho v niečom o trochu viac serióznejšom než je jeho tvorba ma neskutočne hreje u srdca. O to viac ma teší, že to nie je len politicky korektná fraška 21. storočia, ale stručná a výstižná cynická satira, ktorá si robí srandu z témy ako celok. Ak by to neskončilo len pri propagácii, ale posunuli to tvorcovia ešte niekam vyššie budem len a len rád. Príbeh o Ralphovi, ktorého celá rodina umiera pri testovaní alergénov má väčší význam, než len ako náhodné youtube video s kontroverzným režisérom v hlavnej úlohe.... ()

santiamén 

všechny recenze uživatele

6/10 Stop motion animace a dabing za plný počet, doufám, že někdo přijde s nějakým celovečerním animákem nadabovaným Taikou. Samotný obsah (emocionální vydírání za pomoci antropomorfizace) a to, že se na celou problematiku nahlíží, aniž by se řešilo, proč se to děje, si plné hodnocení nezaslouží. Holt je lehčí říct, že se testuje, aby měla holka nový odstín rtěnky, protože jinak by mohl být do kontrastu postavený krátký doják o tom, jak netestovaný šampon rozleptal oči něčímu partnerovi/rodiči/potomkovi. Kosmetika netestovaná na zvířatech těží jen z toho, že už jednotlivé ingredience v ní obsažené někdo v minulosti na zvířatech otestoval. Žádná velká společnost si nelajzne, aby svým produktem způsobila vážné zdravotní následky svým zákazníkům. Mluvící animovaný králík tento fakt těžko změní. Nikdo netestuje pro zábavu, varianta je buď na zvířatech nebo na lidech, lidští dobrovolníci se nehrnou. V okamžiku, kdy (někdy v budoucnu) následky zvládnou plně vyhodnotit počítačově, nikoho ani nehne použít k testování zvířata. ()

kochanskiT 

všechny recenze uživatele

Waititi je génius, ať už hraje upíra, Hitlera nebo pokusného králíčka, a Ricky Gervais, který s ním dělá rozhovor, je taky jako vždy skvělý. Jde sice o velmi krátký, ale nápaditě natočený fiktivní dokument, který v pouhých 4 minutách nepatetickým způsobem poutá pozornost ke kampani za celosvětové zrušení testování kosmetiky na zvířatech. Více takových :) ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Snad nejsmutnější na tom je, s jakou odevzdaností a předstíranou radostí to všechno Králík vypráví. Smutná věc. Ale nemůžu být pokrytec a říkat, že si řasenky a další drogerii nekupuji. Stydím se. Zamyslím se, co kupuji. Hodně velké nakopnutí. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Posolstvo animáku nie je nijak objavné, no to nijak nezmenšuje jeho význam. Rozhovor s chudákom zajačikom snažiacim sa ospravedlniť týranie samého seba je odzbrojujúce a má riadnu výpovednú hodnotu. 8+/10 ()

Moonwalker 

všechny recenze uživatele

Děsivý krátkometrážní film pojednává o tom, že králíček Ralph je pokusný králí a upozorňuje na to, že není asi úplně v pořádku testovat veškeré kosmetické produkty na zvířatech. Je to dost smutné, ale pravdivé. Veliký palec nahoru patří všem zůčastněným co se hlasové stránky týče v čele s Taikim Waititou. ()

Reklama

Reklama