Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obchodní loď Sea Star se v jižním Pacifiku ocitne v silné bouři a zachránit se dá jenom v oku tajfunu. Tam objeví velikou, ale liduprázdnou ruskou výzkumnou loď, která jeví známky boje a poškození, není však prázdná. Když posádka opraví její elektrické vedení, začnou se dít neuvěřitelné věci. Objeví se vystrašená vědkyně, která zázrakem přežila a řekne svým zachráncům, že na loď pronikla mimozemská inteligence, která zabila celou posádku! Vesmírní vetřelci zjistil všechno o lidské rase a využívají lidských těl na budování smrtících strojů, jejichž posláním je neutralizovat nebezpečný virus. Od jeho existence ale závisí osud naší planety – tím virem je totiž lidský druh... (Intersonic)

(více)

Recenze (124)

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Ako pozeram tento film dostal dost nizke hodnotenie na moj vkus a nechapem preco, ved to bol skvely film, ktory ma znova pobavil po dlhej dobe, ked som ho videl naposledy. Ani tentokrat ma to nenudilo a bavilo ma pozerat az do konca. Dej filmu sa odohrava na opustenej vyskumnej lodi ruskych vedcov. Na palubu sa dostal zahadny organizmus, ktory postupom casu ovladol vsetku elektrinu na lodi. Zo zaciatku filmu len clovek uvidi male roboty velkosti macky, ktore su skor takymi sluhami, ktore zhromazduju material pre vyrobu vacsich strojov zabijakov. Na zostrojovanie tychto strojov aj pouzivali casti z ludskych tiel a takto ich kombinovali dokopy s kovovymi suciastkami. Radost bola sledovat roboty robene na sposob Terminatora, ktory strielali na nevitanych hosti:) Vo filme hrali aj znami herci, ako su Jamie Lee Curtis a Donald Sutherland, z ktoreho sa tiez stal taky robot a este k tomu aj napomahal tym votrelcom dobrovolne. To bol pekny bastard. Vo filme som nepocitil ziadnu nudu a preto mu davam take hodnotenie, ake si zasluzi podla mna. ()

IGNI 

všechny recenze uživatele

Robůtci jako ze škatulky, děj dobrý, herecké obsazení celkem hvězdné. Biotechnologie je budoucnost! ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímek nás zpočátku přivádí do vesmíru, kde sovětská orbitální stanice zahlédne blížící se energetický mrak, který po nárazu způsobí katastrofu. A ihned poté jsme na rozbouřeném moři, kde je nám představena posádka jisté malé nákladní lodě, později objevivší na první dojem prázdnou sovětskou vědeckou loď, na kterou samozřejmě vstoupí. A jak už to tak bývá, právě to neměli dělat. Snímek se dějovou šablonou řadí mezi sci-fi slashery po vzoru snímků, jako je 'Vetřelec' (1979) či 'Věc' (1982), ke kterému je strukturou děje daleko blíže. Co bylo základem snímku 'Věc' víme. A v podstatě to samé máme zde. Jen s tím rozdílem, že mimozemský organismus je tentokrát v podobě energetického náboje striktně ovládající stroje. I zde se dostává do organismu člověka. Jen trochu jinak. Scénář byl napsán na základě komiksu vydavatelství Dark Horse, který v Češku bohužel nevyšel. Ano, kdo by to byl řekl. Tento snímek se plně řadí mezi komiksové filmy. Ale zas tak jednoduché to také není, neboť komiks údajně zase vznikl dle nerealizovatelného filmového scénáře. Film nevznikl kvůli vizuálním efektům, které ve své době ještě stále nebyly možné. Vlivem použité šablony tedy pro diváka nečeká nic překvapivého. Těžko říct jak to funguje v komiksu, ale u tohoto filmu mnohý divák polkne hořkou slinu právě nad neoriginalitou celého konceptu. Děj je však pevný a vizuální efekty přijatelné. Napětí krapet vázne a šokující momenty bohužel prohrávají na své působnosti. Komiks vyšel poprvé v roce 1992, podle kterého tedy o sedm let později vznikl tento film. A je potřeba ho také tak brát. https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/c/ca/Virus_01.jpg ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Zajímavý "béčkový" počin s "áčkovými" herci ... nádech to má jak filmy Alberta Pyuna, místy to má syrovost filmů Verhoevena, ... dál nevím ... prostě na uspání ok ... ()

Empire 

všechny recenze uživatele

Ze začátku film působí velice přesvědčivě a napínavě, ovšem čím více je nepřátel a střílení, tím více se film mění v klišé až na úplně trapný konec. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Aspoň, že výsledkem tučnýho rozpočtu jsou slušný triky a solidní casting, jinak by byl Virus totální propadák. Ale ani takhle nejde o žádnej zázrak, protože se vůbec nepodařilo rozvinout dobrej námět kvalitnim scénářem (příliš předvídatelnej scénář, nulovej vývoj postav, spoustu nelogičností apod.). Trochu zábavná je hlavně druhá polovina, kdy se kromě umělejch robotů začnou objevovat i zajímavý "kříženci". PS: Distibutorskej popisek je totálně mimo, protože na ruský lodi nikdo neonemocní a jako "virus" je myšleno uplně něco jinýho. ()

SPDB 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu mě pobavily akorát ty rostoucí roboti a prolínání s lidskými těli. Jinak naprostý propadák. ()

Demonic189 

všechny recenze uživatele

Efekty jednym slovom FANTASTICKE, ale tak debilné chovanie postáv som nevidel ani nepamätám. Na druhej strane, tolko známych xichtov som veru nečakal. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti podobným kopiím slavných filmů. Ale záporné postavy jsou spíše nudné. A co hůř, kvalitu nedorovnávají ani slavná jména v titulcích, které dokáží zvednout u horší filmy. ()

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Film, který mohl být mnohem lepší. Začátek je velmi napínavý a člověk očekává vzrušující thriller. Nakonec se z toho vyvrbí podprůměrné béčko, které ale zaujme hereckým obazením Jamie Lee Curtisové, Donaldem Sutherlandem a Williamem Baldwinem. Roboti nebyly dle mého soudu moc dobře udělaní, strach z nich nešel vůbec. A některé momenty filmu byly opravdu hodně slabé. Nicméně se čas od času na tento snímek rád podívám. ()

Dantte.. 

všechny recenze uživatele

Film má atmosféru, ze začátku to vypadá velmi slibně, pak to ale spadne do "klasické formulky" a nic svého to navrch nepřidá. ()

nick_sekac 

všechny recenze uživatele

Miluju filmy, kde cosi neznámého číhá kdesi ve tmě, tzn. první polovina velmi dobrá. Co se dělo ale v druhé půlce mi málem způsobilo krvácení do mozku. ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Celkem slušnej repertoáru herců se vyskytnul. Ovšem čím víc se to blíží finální akce, tím víc to chřadne. Je to nedotažený! ()

sovereign odpad!

všechny recenze uživatele

Az do videnia tohto filmu som nechapal, ako moze film v kine sfanatizovat divakov natolko, aby ho cele rozbili (pripad argentinskej premiery Evity). Keby som Virus videl v kine, velmi rad by som tiez daco rozbil. Kazda jedna scena predbiehala v trapnosti tu predchadzajucu a uplny klinec do rakvy bol zaver. Necudoval by som sa, keby reziser vratane hercov spachali po premiere obradnu samovrazdu. Davam odpad s najpokojnejsim moznym vedomim. ()

pikacu 

všechny recenze uživatele

3* za nádherné až kutilsky pôsobiace stroje s ľudskými súčiastkami, na ktorých som sa výborne pobavil, ktoré ma ale ani torchu nepostrašili. ()

Tales 

všechny recenze uživatele

Hmm docela mě překvapuje tak nízký hodnocení, mně se to až na některý nelogičnosti a pár detailů docela líbilo. Přijde mi to jako takovej mix Class of 1999 a The Thing. Je to sice béčko, ale docela povedený podle mě. Scénář neni nic moc, herci taky ne, ale efekty sou v pohodě a ten nápad se mi taky docela líbil. ()

Ivec 

všechny recenze uživatele

Ok. Veľké percento môjho hodnotenia tvorí vizuálna stránka a spád. Ba by som povedal, že vrámci deja film vôbec zbytočne nestagnoval a udržiaval ma stále v strehu. Hodne mi to pripomínalo votrelca na rozpútanom mori v mechanickom kabáte. V skrate, podľa mňa, na jeden krát veľmi dobré pozeranie, ktoré si rozhodne nezaslúži odpad. A s čitým svedomím môžem povedať, že som videl nespočetno primitívnejších pičovín. ()

Vanguard77 

všechny recenze uživatele

Vůbec to není tak zlé, jak tu někteří popisují. Nejde sice o film, který by se kvalitativně blížil k dílům, z nichž si vypůjčil mnohé prvky, ale na druhou stranu tenhle guláš nechutná až zas tak špatně. Alespoň částečně to má hlavu a patu a mně se robotická monstra docela líbila. ()

vinc_vega 

všechny recenze uživatele

Slabému a hlúpemu príbehu úspešne sekundujú nudné dialógy a často nelogické konanie postáv. Jediný herec, na ktorého sa dalo pozerať bol Sutherland, Baldwin prehráva a Jamie Lee ani nevedela čo vlastne točí. Dvadsať rokov staršie filmy mali lepšie efekty. ()

Související novinky

Van Damme bez Seagala

Van Damme bez Seagala

14.05.2009

Ale zato s britským řízkem Vinniem Jonesem. Možná je to nakonec lepší volba – Jonesovi spíš uvěříme, že je druhým nejlepším zabijákem na planetě, než nějakému hrochovi s copem. O čem je vlastně řeč?… (více)

Reklama

Reklama