Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obchodní loď Sea Star se v jižním Pacifiku ocitne v silné bouři a zachránit se dá jenom v oku tajfunu. Tam objeví velikou, ale liduprázdnou ruskou výzkumnou loď, která jeví známky boje a poškození, není však prázdná. Když posádka opraví její elektrické vedení, začnou se dít neuvěřitelné věci. Objeví se vystrašená vědkyně, která zázrakem přežila a řekne svým zachráncům, že na loď pronikla mimozemská inteligence, která zabila celou posádku! Vesmírní vetřelci zjistil všechno o lidské rase a využívají lidských těl na budování smrtících strojů, jejichž posláním je neutralizovat nebezpečný virus. Od jeho existence ale závisí osud naší planety – tím virem je totiž lidský druh... (Intersonic)

(více)

Recenze (124)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má absolutně bezvadnej rozjezd. Škoda jen, že zruba v půlce to rezignuje na tuctovou vyvražďovačku... A navíc jsem dost těžko překousl, že nápad, který má posádka v úvodu (jak vyhrát) není později radši ani realizován... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $75miliónovTržby USA $14,036,005Tržby Celosvetovo $30,652,005║ niekto bol moc odvážny keď do daného béčkového projektu nalial také peniaze, až nepochopiteľné, vidina Votrelec-kej invázie sa chce niesť na vlne 80.rokov, hlavne podobať filmu Votrelci, triky a masky újdu, herci ako tak ale nedajú nič ne vrch, príbeh ničím neprekvapí /35%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Vzbouřený kovošrot aneb vyvařujeme jatýrka z Vetřelce, střívka z Věci a kostičky ze všech povedenějších survival horrorů. Vzhledem k obsazení by měl snad člověk i tendence myslet si, že film Johna Bruna bude navzdory katastrofálně neoriginálnímu námětu něčím zajímavý, ale to by setsakra naletěl. Scénář je přesně tak tuctový jako námět, všechny slibné herecké osobnosti hrají své bezvýznamné role ochotnicky a otráveně, vizuální efekty smrdí béčkem (přesto jako jedna z mála věcí ujdou), napětí zabíjí směšná kovová monstra i monstérka a vůbec... tahle trapná taškařice nemá ani na to být tak pitomá, aby pobavila. Což je dost velká bota. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nešahat hrozí doživotní trauma pokud očekáváte kvalitní film. Pokud ne zkuste si to a uvidíte sami, ale já vás varoval... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Joel McNeely: 1. Volkov And The Mir [2:14] ,2. Typhoon Leah [6:19] ,3. Another Ship [4:17] ,4. Anchor's Away [2:16] ,5. Squeaky Gets Greased [2:11] ,6. Nadia Runs [1:10] ,7. Nadia's Story [3:17] ,8. Seven Footer Chase [3:31] ,9. Turkey Hunting [2:58] ,10. We Can Kill This Thing [3:59] ,11. Robo-Captain [5:14] ,12. Interrogation [2:49] ,13. Sinking The Ship [4:21] ,14. End Credits [5:42], ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Budú to ľahké prachy.“ – „Ľahké prachy neexistujú.“ Na prvý pohľad to pre fanúšika drsných sci-fi hororov vyzerá ako splnený sen. Svojrázny, ale zaujímavo pozliepaný kasting (od Jamie Lee Curtis po Donalda Sutherlanda, Williama Baldwina, Cliffa Curtisa, Julia Oscara Mechosa a Joannu Pacula), fajnový 75-miliónový rozpočet, producentka Cameronových trhákov, divácky atraktívna kombinácia mimozemských hororov (STAR TREK: PRVÝ KONTAKT, VOTRELEC, VEC) a morských terorov (SFÉRA, LEVIATHAN, DEEP STAR 6). K tomu režírujúci špičkový expert na efekty John Bruno (legendárna lunaparková 3D atrakcia T2 3-D: BATTLE ACROSS TIME, Oscar za PRIEPASŤ). A zo začiatku (takých 30 minút) to naozaj nie je zlé. Pestré charaktery námorníkov, pôsobivé dekorácie gigantickej ruskej opustenej vedeckej lode v medzinárodných vodách, atmosféra zlovestného ticha pred búrkou. S pribúdajúcimi minútami sa to však zvrtne v chaotické pobehovanie temnými chodbami. Robotické zlo je v dobrom nepríjemné (pripomína Borgov zo spomínaného STAR TREKU), ale blbé dialógy, nezmyselné jednanie postáv a príliš priamočiary scenár (od určitej chvíle sa obmedzujúci len na besný útek pred smrťou) to prizabijú. Do hrobu to ale zakope až zlý strih (chlapi strieľajú na „robota“, robot strieľa na nich, strih, chlapi do kajuty nesú „mŕtveho“ robota) a prehnané sústredenie na nechutné krvavé efekty. Celosvetová tržba 30 miliónov, takže ukážkový prepadák. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Musim priznat, ze po tech negativnych hodnocenich jsem cekal kdovijakou slataninu, ale byl jsem mile prekvapen. Jasne, zadnej inteligentni scenar nebo neco podobnyho tu nenajdete, pribeh je tezce neoriginalni, ale na druhou stranu nevzpominam si na film kde bych videl robota slozenyho ze soucastek a kusu masa. Jeden z tech robotu mi hodne pripominal cislo pet. Pokud cekate nejakou inteligentni sci-fi budete hodne zklamany, protoze tohle je cisty becko, ale oproti jinejm beckum hodne zabavny. Hudba celkem dobra, triky vyborny i kdyz pri tom rozpoctu mohli bejt urcite lepsi, herci se celkem snazi, atmosfera slusna, hezky vygradovany napeti, par lekacich momenu a par hezky krvavejch scen. Puvodne jsem chtel dat 4*, ale na druhou stranu i pres vsechny klady tenhle film neprinasi nic novyho, takze jen 3*. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Celkem zajimave becko s obrovskym rozpoctem, ktery bohuzel ve filmu neni prilis videt. Scenar psal primo autor komiksove predlohy, coz mozna ovlivnilo skutecnost, ze dej je s pribyvajicim casem silenejsi a silenejsi a na konci uz neni nouze o opravdove lahudky. Reziser Bruno se proslavil predevsim jako trikar u Camerona a nastesti dava prednost mechanickym modelum pred pocitacema. Za zminku urcite stoji borgovske provedeni nekterych nepratel a hodne slusna krvavost. Co film ale poradne srazi jsou herci, i pres celkem zajimave obsazeni (Curtis, Baldwin, Sutherland) je to opravdu hruza. Hlavne Donald Sutherland je svym prehravanim priserne nesnesitelnej. Celkove pohodovy, koukatelny prumer. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Má to sice infarktový scénář, ale zas až tak hrozný to není...Dokonce mám pocit, že při trošce snahy ze strany tvůrců to mohlo být mnohem lepší...Takový robotický vetřelec!Bohužel... ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Inšpirácia Votrelcom a Vecou je zrejmá, je len škoda, že to je celé príliš zbrklo a hlúpo natočené. Jamie Lee Curtis po vzore Ellen Ripleyovej a veľký robotí tatko po vzore matky votrelcov to však vo finále filmu roztočili veľmi pekne. ()

choze 

všechny recenze uživatele

75 milionů dolarů stála (a 30 celosvětově vydělala) tahle akčně-hororová sranda od producentky VETŘELCů a T2 (které kombinuje) a v režii Cameronova Oscarem oceněného trikaře, s áčkovými triky a maskami a totálně béčkovým scénářem podle stejnojmenného komiksu od Dark Horse. Dokud se prozkoumává opuštěná loď a vysvětluje, co se stalo, je to fajn, pak se ale budování atmosféry zvrhne v krvavou honičku po lodi s parádními hmyzoidními / humanoidními roboty a jde to rychle dolů. Obsazení (hlavně roztomile vyjukaná Joanna Pacula) a má náklonost ke ghost ship hororům a robotům to u mě vytáhnou na tři. Bonusy na dvd: 3 právem vystřižené scény a dokument o natáčení zaměřený na speciální efekty, hlavně na roboty. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Tenhle film bych si nikdy nesehnal, nebýt jedné skvělé reklamy. Nebudu prozrazovat o co jde, jen ta motivace s příslibem hrůzného zážitku byla opravdu veliká. Ne, Virus opravdu není hrůzostrašný film, ale ani náhodou se nejedná o nějaký zápor, neboť hrůznost okamžiku je tu nahrazena šíleným hůmorem. Opravdu, smál jsem se hodně, hlavně v tu chvíli, kdy se objeví nový Donald Sutherland. Trochu mi to přípomínalo prvního Resident Evila, i když kvalitativně na horší úrovni, zejména kvůli vizualně odpornému prostředí. 60% [TOP 19/6 36%] ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Začiatok to má výborný, ale potom to klesne na béčko tej najposlednejšej videopožičovne v Hornej Dolnej. John Bruno je mamlas, ja to ináč nevidím. Tak diváka namlsať spraviť poriadnú hustú atmosféru a potom ju zrušiť ako žiaosť na byt, je buď blbý vtip, alebo neschopný režisér. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem věděl, že něco takového existuje, že v tom hraje vřískající královna a těžce zkoušená sestra masového vraha Jamie Lee Curtis (i tady si slušně zaječí) a že do toho někdo nacpal velké peníze. Zvolil jsem velké plátno, těch 75 milionů dolarů je docela vidět, protože režisérem je jinak vynikající trikař John Bruno, který se podílel například na několika filmech Jamese Camerona. Skupina amerických obchodníků narazí na opuštěnou vědeckou ruskou loď. Zrodí se nápad: hodlají ji odtáhnout do „svých“ vod a pak od ruské strany vyinkasovat slušný peníz. Jenže inteligentní forma ovládající elektrickou energii se rozhodla zabíjet. Právě ta totiž vyhladila posádku vědátorů, když se zabydlela v elektronice. Viděl jsem pitomější náměty. Co očekáváme, to se stane. Postavy začnou pobíhat po lodi, panikařit, umírat. Napětí je nulové, atmosféra alespoň nějaká. A triky naštěstí povedené. Zbytek tvůrci solidně odflákli. Nicméně na dvě hvězdy to spolehlivě je.. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Virus jsem dokoukal kvůli: a) První polovině filmu, jejíž atmosféra se vážně povedla; b) Donaldu Sutherlandovi a Jamie Lee Curtis; c) Pěkně vypadajícím robotům i polorobotům; d) Silvestriovsky-Poledourisovsko-Goldsmithovské hudbě Joela McNeelyho._____Virus jsem málem nedokoukal kvůli: a) Druhé polovině filmu, která už není tak hezky béčkovitá, ale hnusně céčkovitá až trapná; b) Williamu Baldwinovi a jeho nablblému výrazu; c) Černochovi, který nejprve zdrsněl, pak se zbláznil, chtěl odpálit loď, a potom... No, raději nic; Přesto v rámci béčkových podívaných - koukatelný průměr. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dostal ma ten prvoplánový dojem, ktorý mal tento snímok vyvolať vo fanúšikoch drsných sci-fi horrorov. Navnadil ma aj zaujímavo pozliepaný kasting. Od Jamie Lee Curtisovej až po Donalda Sutherlanda. Chcel som si dopriať kvalitný divácky zážitok. No očividne som mal vysoké očakávania. Film "Virus", ktorý v roku 1999 natočil akýsi záhadný John Bruno, sa napriek vysokým vstupným nákladom a investíciam moc nevydaril. Nedotiahnutý scenár, žiadna atmosféra a nevýrazná réžia. ** ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

No měl jsem svých 12 let a panjí ve videopůjčovně upozorňovala rodiče, že tohle prý "není zrovna film vhodný pro děti", takže když to vzápětí běželo v TV nemohl jsem si to nechat ujít :-) Bohužel, už tehdy mi to příšlo dost slabé. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý horror. Námět otřesný, režie taktéž, Jamie Lee Curtis k sežrání, pořád se něco děje, postavy dělají takové voloviny, že často nevíte, jestli sledujete parodii... pro zabití rozpáleného sobotního večera uprostřed léta ideální, ale všichni češi půjdou stejně radši do hospody. 45%. ()

Související novinky

Van Damme bez Seagala

Van Damme bez Seagala

14.05.2009

Ale zato s britským řízkem Vinniem Jonesem. Možná je to nakonec lepší volba – Jonesovi spíš uvěříme, že je druhým nejlepším zabijákem na planetě, než nějakému hrochovi s copem. O čem je vlastně řeč?… (více)

Reklama

Reklama