Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Leon (David Hewlett) si už v dětství oblíbí figurínu Pina, která k němu a dalším dětským pacientům promlouvá v ordinaci jeho otce. Později ho začne považovat za živou osobu a člena rodiny a žije s ním a sestrou Uršulou (Cynthia Preston) ve společné domácnosti. Na tu Leon nedá dopustit a každý, kdo se pokouší změnit zavedené pořádky, má na problémy zaděláno. Pin dokáže Leonovi poradit se vším a ten se neštítí téměř ničeho... (Cruchot)

(více)

Recenze (13)

lineker 

všechny recenze uživatele

Solidní psychárna, která ač není tím pravým hororem, zvládá být tak nějak skrytě děsivá, a dokaže diváka dostat z komfortní zóny. Dva sourozenci, purytánská výchova při které otci pomáhá lékařská figurina, interně pojmenovaná PIN. Na dětech to samozřejmě zanechává následky. V synovi se po smrtí rodičů rozvine solidní schýza, přebirá roli loutkovodiče a ochránce sestry. Ovšem s jeho patologickou duševní poruchou nečeká nikoho v jeho blízkosti nic dobrého. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Od "Pinu" jsem nevěděl co čekat. Nýbrž když jsem si film sehnal a přeskakoval scény abych zjistil co a jakej je to film. Přišel mi "divnej". No on ten film divnej je. Člověk si od dětsví zkamarádí jednu lékařskou panenku, a jejich přátelství nic nezničí. Mno takhle nějak zjednodušeně o příběhu. Film je ale na tento druh příběhu značně roztahaný. Většina stopáže jsou hádky či kecy o té loutce. Naneštěstí film má poměrně dobré dialogy a nenudí. A navíc herci hlavně Hewlett byly úžasný. Film je spíše průměr ale díky pár zajímavým momentům dávám o tu jednu navíc. A loutka měla celkem strašidelnej hlas. Ale film se nedá doporučit každému. Spíše lidem kterým jde v hororu o postavy, nýbrž se jedná jak už bylo zmíněno jedná se spíše o psycho horor. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Solidní variace na Psycho případně Kouzlo (1978). Ne tatínek, ale otec, jelikož v rodině panuje pevný řád, má ve své ordinaci anatomickou figurínu jménem Pin. Když za ním přijdou malý syn s malou dcerou, Pin s nimi hovoří. Kdyby tak otec tušil, co v synovi vyvolá. Ten si vytvoří k figuríně nezdravý vztah a je kvůli ní ochoten i vraždit. Zčásti předvídatelný film s pěkným finále a velice dobrou temnou atmosférou. Tíseň a lehké napětí se vinou celým filmem, než dojde na očekávanou akci. Řemeslně výborné, herecké výkony velmi dobré. David Hawlett má vzezření psychopata, a když čte úryvek ze své básně, pojednávající o chystaném znásilnění, zamrazí nejen ve filmových  posluchačích. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Asi sa budem trochu opakovať, ale pre mňa je to veľmi príjemné prekvapenie. Už som dlho nevidel horor, ktorý by ma bavil aj napriek takému pomalému tempu. Za to môže v prvom rade brilantný herecký výkon hlavného hrdinu. Bol som nervózny z neho, bol som nervózny z tej sprostej bábiky, jednoducho je to fakt slušné psycho. A vlastne sa tam toho ani veľa neudeje. Rozvláčnosť mi nevadila, lebo príbeh ma úplne priklincoval ku kreslu. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Takový komorní psychologický horor na jedno podívání. Nedočkáme se zde žádné velké akce, postavy jen mluví a mluví... a divák čeká až se něco stane. No a čeká pořádně dlouho, ale hlavní záporná postava si za tu dobu alespoň stačí projít nějakým tím, docela uvěřitelným, vývojem. Na osmdesátá léta je to dost střídmá záležitost, nebál bych se mluvit spíš o thrilleru než o hororu. Jo a hraje zde ztracený Terry O'Quinn. Prostě Pin... je poměrně slušným filmem o psychicky postiženém člověku, avšak není zde nic, co by jej dělalo nějak výjimečným. 60% ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama