Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Leon (David Hewlett) si už v dětství oblíbí figurínu Pina, která k němu a dalším dětským pacientům promlouvá v ordinaci jeho otce. Později ho začne považovat za živou osobu a člena rodiny a žije s ním a sestrou Uršulou (Cynthia Preston) ve společné domácnosti. Na tu Leon nedá dopustit a každý, kdo se pokouší změnit zavedené pořádky, má na problémy zaděláno. Pin dokáže Leonovi poradit se vším a ten se neštítí téměř ničeho... (Cruchot)

(více)

Recenze (13)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Takový komorní psychologický horor na jedno podívání. Nedočkáme se zde žádné velké akce, postavy jen mluví a mluví... a divák čeká až se něco stane. No a čeká pořádně dlouho, ale hlavní záporná postava si za tu dobu alespoň stačí projít nějakým tím, docela uvěřitelným, vývojem. Na osmdesátá léta je to dost střídmá záležitost, nebál bych se mluvit spíš o thrilleru než o hororu. Jo a hraje zde ztracený Terry O'Quinn. Prostě Pin... je poměrně slušným filmem o psychicky postiženém člověku, avšak není zde nic, co by jej dělalo nějak výjimečným. 60% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Příběh o dvou sourozencích (bratr a sestra), kteří odmalička vyrůstali v přísně kázeňské rodině. Jejich výchova, především pak otcovy (decentně šílený "Ztracený Otčím" Terry O´Quinn) podivné metody, který je psychicky fixoval na lékařskou figurínu, zanechala nesmazatelné stopy hlavně na starším bratrovi. Po smrti rodičů sice oba zůstávají sami v jejich rodinném sídle, ale situace se začíná nebezpečně vyhrocovat... Pin je spíše psychologickým dramatem, než plnohodnotný horror. Má dost pomalé tempo, což asi nebude vyhovovat každému, ale postavy jsou pak o to více trojrozměrnější. Každopádně je film vystavěný s citem a důrazem na podivný vztah mezi mladou dívkou a jejím psychicky labilním, schizofrenním bratrem. Kam až může dosáhnout sourozenecká (a vlastně i rodičovská) láska, touha vlastnit a ovládat? ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Minimálně ve dvou třetinách skvělý atmosférický horror, který nepotřebuje žádné zvukové lekačky ani prázdná žánrová pozlátka. prostě stará dobrá béčková žánrová práce jdoucí více do hloubky příběhu. Pin je poměrně děsivý, oba hlavní hrdinové poměrně dobře napsaní i herecky podaní. Je obrovská škoda, že v poslední třetině filmu i atmosféře začne docházet dech a k nepřekvapivé pointě se dokodrcá už jen samospádem. 3,5* ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Od "Pinu" jsem nevěděl co čekat. Nýbrž když jsem si film sehnal a přeskakoval scény abych zjistil co a jakej je to film. Přišel mi "divnej". No on ten film divnej je. Člověk si od dětsví zkamarádí jednu lékařskou panenku, a jejich přátelství nic nezničí. Mno takhle nějak zjednodušeně o příběhu. Film je ale na tento druh příběhu značně roztahaný. Většina stopáže jsou hádky či kecy o té loutce. Naneštěstí film má poměrně dobré dialogy a nenudí. A navíc herci hlavně Hewlett byly úžasný. Film je spíše průměr ale díky pár zajímavým momentům dávám o tu jednu navíc. A loutka měla celkem strašidelnej hlas. Ale film se nedá doporučit každému. Spíše lidem kterým jde v hororu o postavy, nýbrž se jedná jak už bylo zmíněno jedná se spíše o psycho horor. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Asi sa budem trochu opakovať, ale pre mňa je to veľmi príjemné prekvapenie. Už som dlho nevidel horor, ktorý by ma bavil aj napriek takému pomalému tempu. Za to môže v prvom rade brilantný herecký výkon hlavného hrdinu. Bol som nervózny z neho, bol som nervózny z tej sprostej bábiky, jednoducho je to fakt slušné psycho. A vlastne sa tam toho ani veľa neudeje. Rozvláčnosť mi nevadila, lebo príbeh ma úplne priklincoval ku kreslu. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama