Reklama

Reklama

Vítězství víry

  • Německá říše Der Sieg des Glaubens (více)

Obsahy(1)

Prvý propagandistický dokument pod taktovkou Leni Riefenstahl vznikol počas straníckeho zjazdu NSDAP v Norimbergu v dňoch od 30. augusta do 3. septembra 1933. Dokument sa sčasti sústredil aj na Ernsta Röhma, ktorý bol zavraždený počas „noci dlhých nožov" kvôli tomu, že bol homosexuál. Nacisti sa neskôr postarali, aby bola každá kópia tohto filmu zničená. (ash99)

(více)

Recenze (9)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Der Sieg des Glaubens" - "Víťazstvo viery". Oslava vzkriesenia nemeckej hrdosti. Vzostup Tretej ríše. Podcta Národno socialistickej nemeckej robotníckej strane (NSDAP). Óda na fašizmus. Silne pôsobivá filmová propaganda nacizmu. Pani režisérka Leni Riefenstahlová odviedla výbornú prácu. Ale celé to zmarila prítomnosť Ernesta Rohma. Pod maskou vlastenca, dôstojníka a nacionalistu sa skrýval zvrhlý homosexuál. Bolo to slizké buzerantské prasa. Hnusná homokláda. Teploš, buzna, homoš. Kvôli nemu bol tento film stiahnutý z verejného premietania a väčšina jeho kópií bola zničená. *** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle vidím jako rozjezd před Triumfem vůle. Pochopitelně je to o něco kratší má to něco málo přes hodinku, není to ještě tak vybroušené i když některé technické detaily jsou velmi zajímavě a kvalitně zpracovány už zde. Nevím jaké bylo smýšlení tvůrkyně těchto filmů, to tu nehodlám rozebírat, ale o filmařském umění rozhodně ledacos věděla, to jí prostě nikdo v žádném případě upřít nemůže.75% ()

Reklama

Kragujevac 

všechny recenze uživatele

Hodně dobře zpracovaný propagandistický dokument od režisérské legendy Leni Riefenstahlové. O pátém stranickém sjezdu v Norimberku. Vše je načančané, uhlazené a dovedené do extrémů, především díky financím od Josepha Goebbelse a kulis od ministra architektury Alberta Speera. Ve filmu můžeme shlédnout, od architektrury starého Norimberku, přes proslovy Adolfa Hitlera, až po pochody tisíců bojovníků Wehrmachtu,SS a SA. V záplavě válečné propagandy, kde vypadá vše stejně se toto dílo ztratí. Avšak už tomu jednou mělo být, když film měl být zničen, po zavraždění Ernsta Röhma a rozpuštění SA. ()

vangobseck 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u jiných počinů Leni Riefenstahl, i zde musíme uznat, že se jedná o efektivní projev propagandy. Méně známé Der Sieg des Glaubens nám popisuje a vlastně i analyzuje Hitlerův nástup, který vyvrcholil v lednu roku 1933. Vítězství v demokratických volbách, kterému předchází NS program reflektující hospodářskou krizi, na který značná část Němců slyší, revize ducha starého režimu po potupném versailleském diktátu. Hitler je pro Němce znázorněn jako mesiášký posel. Fascinující řvoucí dav. Účinnost moderních médií v procesu formování veřejného mínění. Der Sieg des Glaubens ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Trochu slabší propagandistické dílo, než slavnější Triumf vůle, nicméně Leni Riefenstahl odvedla výtečnou režijní práci. Propaganda je důležitá věc pro každý totalitní režim a Hitler si to moc dobře uvědomoval. Ve filmu můžeme ještě spatřit Ernsta Röhma, který byl však při masakru SA zavražděn. Byl to homosexuál a jako jeden z velmi mála lidí Hitlerovi tykal. ()

Zajímavosti (2)

  • Velká pozornost byla ve filmu věnována osobě Ernsta Röhma, tehdejšího velitele SA. Ten byl 30.6.1934 během tzv. „noci dlouhých nožů” zavražděn. Aby se na Röhma co nejrychleji zapomnělo, zvlášť protože byl homosexuál, což bylo pro stranu ostudou, byly zničeny i všechny kopie Vítězství víry. Po válce byla nalezena pouze jedna neporušená kopie tohoto filmu. (Coldrex)
  • Adolf Hitler sa v tomto filme vezie na aute Mercedes-Benz 770 K z roku 1933 s poznávacou značkou IIA-19357. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama