Reklama

Reklama

The Djinn

  • Velká Británie The Djinn
Trailer

Němý chlapec je uvězněn ve svém bytě se zlověstnou příšerou, když si přeje splnit největší přání svého srdce. (JasonCZ)

Recenze (27)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Počas dlhej noci, keď je doma úplne sám, nájde Dylan (Ezra Dewey) tajomnú knihu, v ktorej objaví návod, ktorý mu má pomôcť získať všetko, po čom túži. Rozhodne sa tajomný rituál vykonať, ale ešte netuší, že spolu s jeho želaním prichádza na svet aj neznáma entita, ktorej bude musieť čeliť. - Ani si nepamätám, kedy som naposledy videl takýto nevyrovnaný horor. Strašidelné scény sú spracované presvedčivo, ale je ich len pár a mimo nich sa vo filme takmer nič nedeje. Možno je to tým, že chlapec v hlavnej úlohe je nemý, ale aj tak som mal pocit, že sa to celý čas len vlečie. Ani v závere sa to nejako extra nevystupňovalo a vyvrcholenie ma dosť sklamalo, ale tých 75 minút sa tomu kvôli dobrej hudbe, pekným maskám a decentným efektom podla mňa obetovať oplatí, aj keď by sa tomu v mojich očiach ovela viac hodila krátkometrážna podoba o dĺžke cca 20 minút. + herec z At the Devil's Door ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Na Rottenech se zase jednou zbláznili. Nesmyslně přechválená lowbudgetová indie duchařina, která patrně inkluzivně sbírá chválu hlavně proto, že se jedná v podstatě o one-boy-show, jejímž hlavním hrdinou je malý, němý, traumatizovaný chlapec, ze kterého kamera v podstatě nespustí oči. Jako nic proti tomu, klučina se snaží, ale hororově to teda nefunguje skoro vůbec, a nic jiného v tom není. Děje má The Djinn tak málo, že i ke střídmé ani ne 80minutové stopáži má co dělat, aby se vůbec doplazil. Chvílemi jsem ten film v myšlenkách vyloženě telepaticky tlačil, aby už se kurňa trochu pohnul. Aneb, když nevíte co by, hoďte tam červenej filtr a náhodně se s kamerou pár minut pohybujte po bejváku. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sám doma s duchy, aneb další nudná levná sračka, kterou kritici vyhajpovali kdo ví kam! Opravdu nevím, který horor mě letos nasral víc, ale Djinn si může podat ruce s Vigilem a Nightem, protože všechny tři mi příjdou podobně nudné, nezáživné a vlastně i zbytečné. Hlavní hrdina je malý chlapec, který je němý, je astmatik, má obrovskou jizvu na hrudi a světě div se, že není i autista či na vozíčku, aby s ním divák, co nejvíce soucitil. Doufal jsem, že to bude tak trochu variace na Wishmastera, ale kdepák žádné zajímavé plnění přání či úkolů, na to může divák rovnou zapomenout. Hlavní hrdina provede spell z knížky a přeje si, aby se mu vrátil hlas, avšak tím povolá nadpřirozenou entitu k sobě do baráku a musí s ní přežít hodinu, aby se kouzlo splnilo. Djinn dokáže na sebe brát podoby různých lidí, takže tam je buď ohavný černý CGI kouř, který nesnáším anebo se tam straší obyčejným chlapem, což je pravděpodobně Táta hlavního hrdiny! Došlo i na ženskou, které teda dali překvapivě i masku ( z Kauflandu), ale celkově to stojí za hovno. Ve filmu se téměř nemluví, lekačka snad ani jedna!, gore samozřejmě žádný, bodycount 0, děj o ničem, atmosféra jalová a zábava nikoliv. Minuloroční Come Play je opravdu o 2 třídy výše a pokud se Vám nelíbil ani ten, tak s tímhle raději neztrácejte čas vůbec. I při krátké stopáži 80 minut, mi přišlo, že ten film prostě nechce skončit. 3/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

The Djinn je zvláštny film. Spočiatku sa tvári ako neškodná osemdesiatková spielbergovčina, potom sa začnú diať dosť drsné veci, ale nie extra drsné, pretože hlavným hrdinom (treba dodať, že vcelku znesiteľným) je dieťa. Niektoré momenty fajn, ale ako celok... divné. A ten byt mal akú rozlohu, 300 metrov štvorcových? ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Další minimalistickej horor za pár babek, jehož tvůrci ale dobře vědí, že o penězích to neni. Vypustili z knížky kouzelnýho džina a prostě se bavili filmařinou, která sice nestrhne, ale aspoň zkrátí nudnej večer. Kamera je pěkně wanovská, soundtrack ujde, klučina se snaží a příběh – byť jednoduchej – je lepší než z kdejakýho hororovýho sequelu, prequelu, spinoffu nebo interquelu, za který scénáristi berou miliony. Horor, na kterej nemůžu kydat hnůj, ale ani si ho oblíbit. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Neviem, kto tomu dal nálepku horor. Hru na schovávačku sme už kedysi dávno videli a to bol ďaleko lepší film, ktorý priniesol sakra dobré scény. A pritom nebol ani hororom. Tento vás na to len na niečo silné pripravuje, ale výsledok je sklamaním. Áno, film prináša istú atmosféru očakávania. To je jediné, čo tu funguje, pretože divák naozaj čaká, že príde aspoň nejaká ľakačka, lenže nepríde nič. Husle veselo vŕžu ďalej, hudba vás dobre pripraví a stále nič. A nakoniec sa niečoho malého dočkáte. Príde podivne vysušený duch s vypúlenými očami, ktorý dokáže chlapca hrdúsiť, ale tá scéna trvá tak dlho a je tak málo desivá, že len sami urýchľujete čas, nech už to konečne skončí. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Kritici všech zemí vyližte si pr*el. Chápu když dáte nějakému dramatu 80%, ale tomuhle fandit nebo to dokonce velebit? Příběh o klukovi, který najde knihu kouzel a vysloví přání (čti vysloví ve znakové řeči protože je němý) aby dostal zpět hlas. S tím vyvolá i entitu, která by mu měla hodinu a půl dělat ze života peklo. Jediné peklo jsem ale zažíval já při sledování. Hloupý film, opravdu hloupý. Atmosféra nefunguje, hororového zde není vůbec nic a hlavní bubák je děsivý asi jako fronty před IKEOU. Finální twist, pokud se tomu tak dá říkat jsem odhadl už při úvodních titulkách. Jedna hvězda za celkem sympatického klučinu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kluk vyvolá džina a protože je to němý astmatik, je jeho největším přáním, aby měl dar řeči. Aby se mu to splnilo, musí přežít hodinu s démonem v patách. Tématicky nic zvláštního, ale na Rottenech svítilo 87% a i když je většinou neberu moc vážně, tentokrát jsem se docela těšil. A to byla chyba. Atmosféra, o kterou se měl film opírat především, veskrze žádná. Co se strašení týče, tak do cca padesáté minuty prakticky nic. Vesměs to bylo o řvaní a běhání po bytech a džin ze všeho nejvíc připomínal všechny ty neschopné zabijáky z žánrových braků. V poslední půlhodině se sice objevila nějaká mainstreamová maska kategorie B a chvilku to bylo i zábavné. Ale fakt jen chvilku. Jediné, co stojí za pozornost, je výkon hlavního hrdiny. Ten kluk má prostě talent. O to je větší škoda, že jím mrhal v tomhle blábolu. 25% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zejména zpočátku solidní stylistické cvičení s uvěřitelným synkem v hlavní roli a fajnovým origo soundtrackem doplněným o parádní synthwave songy od Timecop1983. Jenže čím dále se divák filmem prokousává, tím více je znát, že to prostě nemá žádný kloudný děj a veškeré scény se poddávají žánrovému klišé, což zejména v druhé polovině vykouzlí řadu naprosto stupidních momentů. Z džina se tak stává neschopnej kokot a kluk je ve finále jen o něco menší, anžto ani jeden není schopen toho druhého vykuchat a to k tomu oba dostanou příležitost hned několikrát. Nezkušenost tvůrců je vidět i v závěru, kterému chybí potřebná údernost. Těžko ovšem říci, jestli by to s takto slabou pointou bylo vůbec možné. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Djinn tu už nejedenkrát robil neplechu a tak málokedy sa stane, že niektoré spracovanie sa aj vydarí. Naposledy to bol asi Tobe Hooper a jeho spracovanie ma chytilo o čosi viac, ako toto a to hlavne asi lakačkami a temnejším dejom . Toto spracovanie útočí na diváka hlavne po emocionálnej stránke, pretože detský hrdina má veľa svojich problémov a k tomu ešte vyvolá i pomstychtivého Djinna . Lakačky tu nie sú žiadne, ale zas masky sa vydarili, no a atmosféry tu bolo minimum a tej som tu čakal oveľa viac. Aspoň chvíľkami ukazoval, že vie i pritvrdiť v podobe slušných masiek a to bolo asi aj jediné, čo mi z tohto filmu utkvelo v pamäti. Slabé 3*. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Súhlas Marceloom, toto mohol byť veľmi solídny krátkometrážny horor, ako celovečerný film to stratilo svoje kúzlo najmä preto že tomu chýba stúpňujúce sa napätie a ani samotný záver príliš neprekvapil. Ak by povedzme Dylana potom ako sa s otcom prisťahoval do novej štvrti neprijali medzi seba rovesníci a časom by na knihu natrafil niekde na povale alebo v antikvariáte s výstrahou aby si dával pozor nato čo si bude priať mohlo to dopadnúť oveľa lepšie a tých 80 minút by bolo rozhodne lepšie využitých. 88% na Rotten Tomatoes je predsa len prehnaných, 39 na čsfd možno až príliš krutých (najmä Ezra Deway sa naozaj snažil, škoda že iba on a kameramani) a tak 5,9/10 z imdb je možno objektívnych ale žiaden zázrak sa rozhodne nekonal. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nízkorozpočtový horůrek s jedním hercem a jedním (většinou) mlžným strašidlem.I přes střídmou stopáž jde ale o dost nevyrovnanou věc,kdy solidně atmosferické scény střídá nuda.Plusem je dobře zahraný hlavní hrdina...50% ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Kluk je němý a astmatik   a přál by si , aby mohl mluvit (to astma mu asi nevadilo) . Najde knížku kde vyvolá djinna, který mu to přání splní pokud s ním vydrží hodinu a neumře. Pokud to porovnám s Vigilem tohle má lepší příběh a celkově jde djinn více vidět Vigil, ale zase měl toho démona lepšího a strašidelnějšího. Vigilovi jsem da 2 hvězdy bylo by nefér kdybych tomuhle dal méně.   40 procent P.s. bodycount 1  na druhou stranu ta smrt je tam hodně na sílu. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Strašná slabota. Oproti tomuto aj Lampa z 1987meho bola fakt že pecka. Jediné, čo stálo za niečo, tak vzhľad džina v posledných minútach, ale inak to bola hlúpa nuda, amatérske, lacné VOD céčko-déčko. ()

BoredKid 

všechny recenze uživatele

Tu jednu hviezdu dávam za vzhľad Djinna na konci filmu. Škoda že nedostal viac priestoru vo svojej podobe. Mne to pripomínalo tie jútubové krátkometrážne amatérske filmy a pravdupovediac moc nechápem ten hajp okolo toho a hodnotenie na rottenoch.. ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Dost mě rušily ty odbočky s Dylenovou minulostí. Bylo to snadno pochopitelné už při první scéně a nemuseli se k tomu znovu a znovu vracet. Taky nemuseli trapně vysvětlovat, že za všecho se v životě platí. ()

DavidHolub 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film, dost zvláštní film, ale rozhodně ne špatný. Podle hodnocení na ČSFD, jsem čekal totální blbost a nakonec? Vcelku povedený snímek. Ano, sice to není bůh ví jak skvělé, ale je to alespoň průměrné, což na dnešní rok, slabých hororů (až na pár výjimek) je docela úspěch. Hlavní představitel Dylana hraje dobře a role se k němu báječně hodí. Některé pasáže byly docela strašidelné a abych pravdu řekl, taky jsem se někdy lekl. Takže za mě určitě žádný propadák, a snímku dávám průměrné hodnocení. 5,5/10 ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Popravde? Mňa to celkom aj bavilo. Má to solídnu atmosféru, sympatického hrdinu a občas sa podarí aj nejaké to strašenie. Celý film sledujeme v podstate one man/child show, ktoré vyvolá djinna aby splnil prianie ale samozrejme nebude to zadarmo. Skoro stále sa tam niečo deje, škoda  len, že nič strašidelné. Djinn dokáže totiž na seba vziať podobu mŕtvych a tak na chlapca ale bohužiaľ útočia len obyčajní ľudia. Naštastie je tam jedna žena v bielom a tá má akú takú masku. Neurazí ale rozhodne ani nenadchne. Koniec celkom podarený a ja tie 3* dám. Na priemer ako vyšité. Chápem však, že dosť ľudí sa bude pekelne nudiť. ()

dannyyy 

všechny recenze uživatele

One Child Show s hosty hrajících se na hoňku po malém domě. Budete se bát? Ani ne, ale pokud chcete postrašit své malé ratolesti, tak si myslím, že účel to splní i bez české lokalizace, jelikož ve filmu se skoro vůbec nemluví. Podmanivá hudba mě akorát nalákala na očekávající 4. sérii Stranger Things. ()

Reklama

Reklama