Reklama

Reklama

Dagon

všechny plakáty
Krátkometrážní / Horor / Animovaný
Švédsko, 2019, 10 min

Předloha:

H.P. Lovecraft (kniha)

Obsahy(1)

Napůl animovaný a napůl hraný snímek, řadící se do fanouškovské tvorby inspirované H.P. Lovecraftem a jeho úchvatně temným světem. (SOLOM.)

Recenze (2)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Vcelku zdařilá pocta legendě, jako Lovecraft a jeho fascinující příběhy (knihy) bezesporu byly. Tedy alespoň pro obrovskou fanouškovskou základnu. A já si myslím, že se to tvůrci tohoto krátkometrážního kousku docela povedlo. Jasně znám lepší shorty na toto téma, ale vyloženě marné to nebylo. Sám Dagon byl zpracován vcelku obstojně, stejně jako ono „vylodění – no spíš uvíznutí na pobřeží“. Trošku horší už to bylo se samotným hlavním hrdinou a jeho výlevy, ale tak to k tomu tak nějak patřilo. Slušný průměr – nic víc – nic míň. ()

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele

Předlohy se držící adaptace povídky o uprchlém zajatci, který se setká s bohem Dagonem a zešílí z toho, je podobně jako ostatní Svenssonovi filmy dělané jeho typickým stylem, kombinujícím animaci a živé herce, tentokrát s rozkošným stop-motion loutkovým (vlastnoručně vyrobeným) Dagonem. Myslím, že tento kraťas se autorovi povedl, i herecké výkony byly lepší než v jiném jeho snímku a ten, komu se na rozdíl ode mne líbí autorův animační styl, si může přičíst k mému hodnocení jednu hvězdičku. ()

Reklama

Reklama