Reklama

Reklama

Válečné lásky

Obsahy(1)

Ve světě zuří válka, ale ta malá farma v australském Walalongu je oázou míru a pokoje. Zdá se až nepravděpodobné, že někde padají výstřely a umírají lidé. A přece právě válka svedla to nesourodé společenství dohromady: Dorothy, jejíž manžel už léta bojuje kdesi na evropských frontách. Její tři děti, které už zapomněly, jak vypadá jejch otec. Dva italské válečné zajatce, uvolněné z internačního tábora na výpomoc na farmě. A dvě německé Židovky, které se na útěku před nacisty ocitly v Austrálii vlastně omylem. Ve světě zuří válka, ale ta hrstka lidí tady žije v kousku pozemského ráje. Jenomže člověku, jak známo, není život v ráji souzený... Autobiografický film, v němž se jeho scenárista a režisér vrací do dětství, do nejšťastnějších chvil svého života, kterými byly ty poslední válečné roky. Během tří týdnů napsal a za stejně krátkou dobu natočil příběh těch dní, nahlížený očima malého chlapce, citlivě vnímajícího ten podivný svět dospělých. Lyrický, nostalgicky laděný snímek s působivou atmosférou, krásnou kamerou a věrohodně vykreslenými charaktery si získal kritiky i diváky na celé řadě filmových festivalů jak v Austrálii tak i v zahraničí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Yossarrian 

všechny recenze uživatele

Souhlas s dewym ... konec filmu je křečovitý a nelogický....snaha dodat filmu na dramatičnosti tenhle film sráží hodně dolů.... škoda, jinak dobrého filmu. ()

Reklama

senor 

všechny recenze uživatele

Ze začátku zajímavé, poté se to zvrhlo v zvláštní záležitost s některými přinejmenším podivnými charaktery a celkem za vlasy přitaženým koncem. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Netradiční pohled na válku. Nádherný malý snímek, ve kterém se mísí hřejivost i krutost s takovou samozřejmostí, s jakou dýcháme. Láska má tisíce podob jak by řekl klasik. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Moc krásný a pohodový film. Ještě že jsem si ho nenechal utéct, i když jsem neměl ani páru, co by to mohlo být. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama