Reklama

Reklama

Dobrodružný příběh pěti úplně obyčejných kluků, kteří se tak trochu náhodou ocitnou v neobyčejné situaci. Na pražském Výstavišti kluci využijí příležitosti letu vzducholodí zdarma a vyráží vstříc senzační vzduchoplavecké cestě. Majitel vzducholodi ale překroutí celou situaci a vzniká poprask. Novináři se honí za senzací ukradené vzducholodi, vážení pánové se pohoršují nad dětskou zločinností a rodiče dětí je jen těžko brání před přísným soudem. Majitel vzducholodi Findeys chce využít její zmizení k propagaci své firmy a podvodu s falešným nehořlavým plynem. Nicméně nehořlavý plyn není úžasný vynález pouze pro létající steampunkové stroje. O jeho ukořistění se snaží také jedna vojenská mocnost, která vysílá podlého agenta s všemožnými vychytávkami, aby se zmocnil vzorce na nehořlavý plyn. Kluci chtějí obletět celý svět, ale vzducholoď havaruje na vzdáleném ostrově, kde na ně číhá nemalé nebezpečí. Díky pomoci kapitána Nema a odvážného novináře Ardana nakonec kluci všechny nástrahy překonají a vrátí se domů. Odvěký souboj nespoutaného mládí a přísného světa dospělých končí vítězně ve prospěch dětí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

lykan9 

všechny recenze uživatele

Mám rád Zemanovi filmy a  Ukradená vzducholoď je rozhodně taky skvělá. Po výtvarné a kulisní stránce dokonce vynikající. U mě však tento počin patří mezi to nejslabší, co Zeman vytvořil. Ano, jedná se o můj subjektivní pocit, ale s tímto filmem to tak prostě mám. Skalní fandové Zemana však i u tohoto filmu budou nadmíru spokojení. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

V podstatě blbinka, ale skvostně udělaná. Miluji Verneovky a práci režiséra Zemana. Z této kombinace nemohl vzniknout jiný, než skvělý film. Docela mne mrzí, že se dnes tohoto tématu nikdo nechopil. Při technických možnostech dneška, by mohlo jít o luxusní vizuální podívanou. Jen by nesměli zasahovat do příběhu, to by klasicky nedopadlo. Za mne 100%. ()

Reklama

MarekT 

všechny recenze uživatele

V podstatě souhlasím s komentářem Limy, až na podstatný fakt, že, je-li to nutné, příběhová stránka musí být také patřičně zohleděna. To je vlastně i důvod, proč k filmu stavím spíše neurčitý dojem, jelikož Zemanova brilantní práce s výtvarnou strankou nenachází srovnání ani s odstupem let. Překvapil mě i režisérův smysl pro humor, který jsem v jeho díle nezaznamenával zrovna často (snad jen v Baronu Prášilovi, kde to ale je dáno předlohou), ale ani to, aní zmíněná formální skoro-dokonalost mi nezabránila v tom, abych hodnotil lépe než lepšími třemi hvězdami, jelikož kromě větší části dějové linky jsem lhostejný postoj zastával také k hlavním hrdinům (poslední dobou mám tento nedostatek vrchovatou smůlu), je to částečně dáno i tím, že v mladším věku jsem toužil po jiném druhu dobrodružství. ()

Akana 

všechny recenze uživatele

Klukovská romantika, dobrodružství a fantazie v konfrontaci se světem dospělých. Ten reprezentují falešná morálka, pokrytectví ("To nemůžeme otisknout. Nejsme bulvární plátek."), mocichtivost, chamtivost nebo mentorská povýšenost. Výtvarně jde jako obvykle o mimořádný zážitek plný originálních triků. Nechybí ani humor, báječná je scéna se žralokem: "Neboj se, kamaráde, třeba to ani není žralok." 90% ()

Richie24 

všechny recenze uživatele

Ukradená vzducholoď maličko trpí stigmatem Bláznovy kroniky, tzn. příběhově poslabší druhou polovinou, ale není to až tak dramatické a ostatně ta první polovina je v tomto ohledu na Zemana spíše nadprůměrná. O jeho obrazové a režijní genialitě netřeba jakkoli polemizovat a povedený humor mi zde přišel též vhod. Krásné 4 ****. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • Snímek byl natočen na motivy románu „Dva roky prázdnin“ francouzského spisovatele Julese Verna. (Ded@M@tes)
  • Světozor bol skutočný obrázkový časopis, ktorý vychádzal s prestávkami od roku 1834. (Jarek678)
  • Ulici, na ktorej sídli redakcia časopisu Světozor, na dolnom konci dominuje veľká bránová veža s orlojom. Táto veža stojí v rumunskom meste Sighișoara, rodisku Vlada Țepeșa - Drakuly. Vo filme sa objaví minimálne 2-krát. (Jarek678)

Související novinky

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

06.11.2023

V sobotu 11. listopadu začne 10. ročník festivalu Malé oči. Malí diváci a jejich rodiče se mohou o víkendu vydat na podivuhodná dobrodružství v pražských kinech Aero a Bio Oko. Během listopadu a… (více)

Reklama

Reklama