Reklama

Reklama

Stone

  • Austrálie Stone
Trailer

Obsahy(1)

Sydneyský detektiv Stone vyšetřuje vraždu několika členů nelegálního motorkářského gangu GraveDiggers. Skupina vedená veteránem z vietnamské války Undertakerem mu dovolí, aby se přidal do jejích řad a předstíral, že je novým členem. Stone opouští svou bohatou přítelkyni Amandu a postupně se začíná ztotožňovat s Undertakerem a jeho kumpány. Po dalších násilných střetech s konkurenčním gangem Černí jestřábi, který je z vražd obviňován, odhalí rozsáhlé politické spiknutí. Když vyjde najevo pravda, musí Stone volit mezi svou prací a loajalitou ke GraveDiggers. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Vzpomněl jsem si na svůj oblíbený díl Teorie velkého třesku Minimalizace Dobyvatelů I zde je oproti obsahu mimořádně vtipné, jak je detektiv Stone pro ústřední děj zcela irelevantní. Vraždy se odehrají bez něj, při jeho přítomnosti vrah zcela bez důvodu ustane a nakonec je dopaden díky někomu úplně jinému spíše navzdory krokům detektiva než díky nim. Stone je příjemná béčková dobovka, kde ale mohlo být více akce, třeba i místo "romantické" linky o svobodomyslných divoších, protože těmto divochům se fandí poněkud špatně a protože Easy Rider. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Prý velká australská motorkářská kultovní klasika, nicméně v našich končinách stále málo známý film. Jeden z pilířů australské exlotace, ostatně to o něm prohlásil i sám Tarantino (to byl také, jeden ze dvou důvodů ke shlédnutí, tím prvním byl už samotný plakát!), ale zároveň i film, na jehož základě pak o pět let později vznikl "Šílený Max" a jeho pokračování. Psanecký bikerský gang Grave Diggers v akci! Film se natáčel v Sydney, obsahuje nezapomenutelné scény (tedy jak pro koho) viz třeba hned ta úvodní, masivní cyklistický pohřební průvod, kterého se zúčastnilo prý na 400 skutečných cyklistů! Dále zasvěcení do gangu bikie, kouření marihuany a následovná opiová koupel, akčnější scéna s konkurenčním gangem na ulici a nebo závod na Kawasaki Z900, ostatně většina motorek z filmu byla právě tohoto tipu. Film má jednoduchý děj, obsahuje co má obsahovat správná exploatace, tedy násilí, sex a poměrně dost hrubý jazyk, herecké výkony jsou vesměs banální, ale zato velké charaktery, stačí už stačí jen ty jejich přezdívky. Ropucha, Capt. Půlnoc, Hnisavý, Dr. Smrt, atd. Rocková hudba je stylovám, jako celý tenhle vesměs hodně autentický film ze života jedné komunity. Hlavní roli šéfa gangu Undertakera vytvořil Sandy Harbutt (bývalý vietnamský válečný veterán), který film zároveň režíroval, napsal si k němu scénář i jej produkoval, byl to de facto jeho film! ps: Zajímavé že hned pětice herců, se pak o pět let později objevila právě v již zmiňovaném Šíleném Maxovi. Parádní bikerské dílko nemohu jinak než za 4*. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jo, jo, cakat od sukromnych televizii /Tv Hovna a Hovnacko -primacka "zabava"/ ze daju niekedy tento stary vyborny motorkarsky film, to je jak cakat, ze KLDR sa stane vzorom liberalnej demokracie. Proste odrzku. No nic , par slov k tomuto : isty Kentan Tarantino prehlasil uz par viet o tomto filme /co presne, to sa da zistit, ja to tu vypisovat nebudem/. Silnymi atribitmi su hlavne motorkarske casti filmu + sex + nasilie. O herecke vykony nejde, tento film ma len jednoduchy, nasilny dej asi ako mnohe filmy u Spencera a Hilla povedzme. Herci mne neznami, ale dialogy vyborne. Oplati sa pozriet a mat tento polozabudnuty skvost vo filmoteke a ako pisem : na sukromne telky sa nespoliehat neda, tie to nedaju nikdy, a myslim, ze o moc lepsie na tom nejsu ani SK a CZ verejnopravne televizie - ci uz RTVS alebo Ceska Televize. 89 % ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Tak Kawasaki jsou tam pekny, a je fajn, ze tam clovek poznava tvare z Mad Maxe. Ale to je tak vsechno. Jinak mi to nic nereklo. Casto je tenhle film zminovanej v ruznejch zebriccich motorkarsjkejch filmu mezi top10, a na to ja rikam jen - no potes panbuh....myslim si osobne, ze jsou mnohem lepsi filmy o dvou kolech. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Ve své době to mohlo zapůsobit, ale oproti jiným starým a dobrým filmům je tento v dnešní době hodně vyčáchlý a hudba působí celkem nepříjemně. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Slavné silniční sekvence pohřebního původu se zúčastnilo na 400 skutečných cyklistů. (Karlos80)
  • Ken Shorter navrhl svoje vlastní oděvy. (Karlos80)

Reklama

Reklama