Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Beznohý bílý muž Flint vládne z invalidního vozíku oblasti východní Afriky jako živý bůh. Místní domorodce ovládá pomocí pověr a jednoduchých kouzelnických triků, několik málo bílých pak prostřednictvím své krutosti. Netouží však po ničem jiném, než aby se mohl pomstít muži, který před lety odloudil jeho manželku a zavinil jeho těžké zdravotní postižení... (Oktavianus)

(více)

Recenze (6)

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Film,ktorý sa nezaoberá so žánrovým zatriedením, tu ide o snahu a herecký prejav zúčastnených . Podobné snímky Ma naučili sledovať (bros thx ) a tam sa cení to herectvo a nie hľadanie vypatlaných vnútorností, čriev useknutého čokoľvek z čohokoľvek., alebo strach , ktorý nedá znalcom zaspať mesiace. Walter v invalidnom kresle - brilantný a v jednom okamžiku Mi napadlo " AFRICKÁ KRÁĽOVNÁ ". Možno mylka. Ale aj tak, Horror - ee. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Spíše drama a trhiller. Horor rozhodně ne. Jeden chlap co nemůže chodit si vylévá zlost na všem a na všech v okolí. A nakonec na to sám doplatí. Tohle je snad jeden z prvních filmů který dokázal vyvolat nějaké smutnější emoce. Ten chlap byl fakt hajzl ale zároveň díky konci mi ho bylo líto. Jinak se jedná o průměr který rychle uteče a člověk na něj zapomene. Chlápek co hrál toho nechodícího chlapa tak ho zahrál skvěle. To plazení a celej jeho profil byl parádní. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Drama? Ano. Tragický příběh o lidské krutosti? Může být. Ale horor? Pokud vás nevyděsí pohled na bubnující černošské domorodce nebo zlého člověka, můžete si toto žánrové zařazení zvesela škrtnout. Film mi hodně připomínal knížku Josepha Conrada Srdce temnoty, kde jsem mezi tamním obchodníkem Kurtzem a Flintem v podání výborného Waltera Hustona nacházel překvapivé paralely. A to nejen proto, že se i román odehrává na Kongu. Příběh mě celkem bavil, taková pecka, že bych film chtěl vidět ještě jednou, to nebyla, ale za jedno nahlédnutí do temnot lidské duše to určitě stojí. Speciálně doporučuju sledovat Lupe Velezovou. To byl parádní kousek... ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Walter Huston hraje mrzáka, který žije s několika nohsledy v chatce uprostřed džungle a čeká na den, kdy se bude moct pomstít muži, který způsobil jeho zranění a odvedl mu manželku. Rozhodne se tedy z konventu unést jeho dceru, udělat z ní alkoholičku a nakonec se jí chystá předhodit jako oběť pro rituál domorodců. Tomu chce zabránit projíždějící doktor, který se do ní zamiluje. Před-kodexový film plný násilí a zkažených postav, které by se o dva roky později na plátně objevit nemohly (např. onen zamilovaný doktůrek je docela silný narkoman). Dějově bych to viděl spíš na tři, ale co se nápadů a postav týče, tak si to zaslouží lepší hodnocení. Zaujme také poměrně nezahalená Lupe Velez. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Jiste ne horor, spis takova "dirty" podivana. Walter na voziku tomu vladne, Virginia stale spinava, Lupe stale zpocena...a prislo mi, ze cely film slysim stale ty africke monotonni bubny. Vubec si nevzpominam na jinou hudebni linku. 3+ ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Opravdu špinavá podívaná na vespod ochrnutého zlého muže, který vládne díky kouzelnickým triků.(50%) ()

Reklama

Reklama